Winkiel 15.10.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Witam, Stoję przed decyzją zakupu domu wybudowanego w 92r. Wstępnie oglądałem dokumenty dotyczące budowy domu i dopatrzyłem się pewnych nieścisłości. Konkretnie chodzi o projekt domu, który był załącznikiem do pozwolenia na budowę. Plany domu nie mają nic wspólnego ze stanem faktycznym. Rozmieszczenie funkcjonalne jest zmienione totalnie. Dom posiada dziennik budowy w którym ostatni zapis mówi o postawieniu ścianek działowych. Dom od roku 1992 stał pusty, czyli tak naprawdę jest ciągle w trakcie budowy. Moje pytanie dotyczy formalności, które mnie czekają. Planuje Dokończenie budowy a tak naprawdę to remont domu i dostosowanie go do moich potrzeb. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 15.10.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 czeka Cię uzyskanie nowego pozwolenia na budowę, bo stare już wygasło (jesli ostatni wpis był w 1992r). Do wniosku o pozwolenie dołączysz nowy projekt budowlany (oczywiście wiąże się to z kosztami i mozliwymi problemami z prawami autorskimi - projekt powinien byc zrobiony przez autora poprzedniego projektu lub powinieneś otrzymać jego zgodę na wprowadzane (i wprowadzone już) zmiany)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts