Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wolność Tośku w swoim domku

tosinek

Recommended Posts

Co dzisiaj zrobić ma Tosieństwo - Maleństwo - znaleść sprzęt do kuchni. Na wszystko - bez pochłaniacza mogę wydać około 5000 tys. Około czytaj + 120 zł więcej. Jak to zrobić najlepiej skrystalizować myśli i powiedzieć sobie, że:

- nie schodzę ze standartów obecnych w kuchni, szczególnie jeśli chodzi o piekarnik. Będzie trudno bo to Elin - jakość Miele ale niedostępny w POlsce. Ten mój ma już z 20 lat i działa jakby by był nowiutki. Ino się płyta ceramiczna zużyła ale koleżanka ma prawo.

Idelany piekarnik powinien mieć:

- termoobieg

- gril

- teleskopowe prowadnice

- dobre wnętrze do czyszczenia - nie koniecznie pyroliza

- tem przynajmniej 250 - co by chleb upiec

- najchętniej co by mozna go było zaprogramować czasowo kiedy ma zacząć i skończyć

- budzik :D :D :D

Z czego mogę zrezygnować to z prowadnic - choć z płaczem

Lodówka

- już nie musi być do zabudowy, bo chcę dużą - w moim Libherku się już nie mieścimy - staruszka nie zabierzemy chyba, że do domu starców. Dzielnie nam służył przez lat ponad 20, przeżywając 5 przeprowadzek, z czego jedną Wiedeń - Warszawa. Na nowego niestety nas nie stać.

:( :(

- ma posiadąć: zamrażarnik na dole,

- w drzwiach zamrażarki kieszeń na pudełka (obcja do zrezygnowania)

- pólkę na butelki

- jedną szufladę na warzywa

- samorozmrażanie

- półki wyjmowane, z czego jedna dzielona w poziomie (tylko nie wiem, czy inne to mają czy, to paten Libhera?)

- może mieć jednen agregat

- klasa A

- funkcja wakacje - przydatna

- nie za głośna

- dobry serwis

płyta grzejna - ceramiczna

- ładnie wyszliwowana

- jedno pole podwójne pod patelnię grilową

- bez gałek

zmywarka:

- - program na tabletki

- nie widoczny panel

- szybkie pranie

- małe zużycie wody

- mikrofalaa

- Wumil chce cripsa a ja i tak wiem, że bedzie tylko mleko podgrzewał

okap będzie pod szafkowy z Ikeii, już się tym nie zajmuje

Jak ktoś może coś podsunąć to serdecznie proszę

• Odpowiedzi 339
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wersja lustrzana i co wy na to, chodziło mi o to, że na przeciw słupka w tej wersji, a w poprzedniej lodówka jest hol i jak się spojrzy gość na kuchnię to zobaczy aperyczne papryki w piekarniku a nie lodówkę. Po za tym sprawa podłączeń. Czemu blat pod kuchnią, on ma 37 cm głębokości - mam tyle pierdułek kuchennych że aż się boję przeprowadzać

http://images50.fotosik.pl/37/ced5f4b54e0339e1.jpg

Na zdjęcie musicie poczekać ale będzie nowina otóż................. przeprowadzamy się na 24 grudnia!!!! Więc śpię po 2 godziny jadę na jakiś dopalaczach, spodnie mi spadają, krew się leje ze zmęczenia ale co tam. WIGILIA będzie we własnym domu. Aż mi się oczy zawilogotniłłly jak to piszę. Nie będzie kupione wszystko i zrobione, musimy jako tako się wyrobić na 31.12 bo mamy grande impreza ale pilnie potrzebuję kogoś kto mi do piątku uruchomi piec!!!!! De ditrich!! WIęc jak ktoś może to niech pomoze. Nasz pan może przyjść dopiero w sobotę a ja czasu nie mam. CDN

Meldunek z frontu:

1. Mam pierwszą noc w nowym domku za sobą............przy kozie, na stołeczku robiac komin itp efekt..................... chałupa się grzeje

2. zaraz jadę po jakieś tam [pierdołki i do roboty. zdjecia mam ale musicie poczekać, bo czasu nie mam. Pa lecę, dziś się już w cieple a od 6 rano do malowania

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 months później...

No dobra..................uwaga powracam nie wiem co prawda w jakim stylu. Ale trudno .. jako prawdziwy mistrz Jedi http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/us/wrlds/strwrs/pr/img/orig/Episode_2_Jedi_Knight.jpg

albo w wersji takiej http://fc01.deviantart.com/images3/i/2004/171/e/c/Jedi_Stitch.jpg

Wiem, że przegiełam mój dziennik był na 11 stronie, eh

ie odzywała się bowiem walczyłam z domem, i załatwiałam szkołę dla Tolki. Moje 6 letnie zostało wyrzucone ze szkoły, prywatnej, za co ??? Nie wiem. Powiedziałam, pani vice dyrektor, że posyłanie dziecka na korepetycje z czytania w klasie 0, w dodatku u niej samej - jest dla mnie nie moralne. Tolka nie równomiernie się rozwija jest ściślakiem, w dodatku dość wybitnym jak na prawie 7 letni mózg, gorzej idzie z czytaniem. Na korki posłałam ale gdzie indziej, Tolka czyta już bez problemów. Ostatnio dziecię liczyło zadanie: stonoga ma 20 trampek, każdy zakłada w 1 minutę, ile czasu potrzebuje na założenie? I liczy 1+1+1 itp a w pewnym momemcie pyta: Mamuś a tego to się krócej nie da zapisać?? Ale pani wice dyrektor powiedziała, że program Didasko jest zatrudny dla mojego dziecka (IQ 172 - dodam) i ze szkoły nas przepędzono, pozwolono łaskawie zostać do końca czerwca. Tolka przez dwa miesiące była załamama, mamy super klasę i szkoda mi tego zostawić. Zapisałam Tolką do normalnej państwowej szkoły, pod domem. Boję się strasznie, choć ewentualna pani wychowawczynie zrobiła na mnie dobre wrażenie. Wiecie jak to jest, jak samemu jest się nawiedzonym belfrem. Dzisiaj z druga klasą gimnazujum siedziałam 3!!! godziny na Zamku Królewskiem i gadalismy o Rembrancie. Ja naprawdę chylę czoła. Na buzowany 15 latek i siedział grzeczenie, słuchał i dyskutował. Więc drogie dziewczyny i panowie wybaczcie ale ostatnie 3 miesiące lałam gorycze w serce, bo zupełnie nie rozumiem, jak ktoś mógł nas potraktować nas tak nie ludzko. Zadnej matce nie powiem, że jej dziecko czemuś nie sprosta. Jestem wściekła bo Monia kończyła tę szkołę i myślałam, że będzie tradycja w rodzie a tu nici. Ale cóż! Głowa do góry. W końcu jak Tolka zacznie wygrywać te Kangury i inne kokusry to pani JB (właścicielce) będzie łyso i tyle. Moja najukochańsza przyjaciółka miała taką samą sytuację ze swoim synem, zaczeła pytać, efekt dziecko zostało wyrzucone pod pretestem ADHD. Michał jest normaalny, jest mistrzem Polski w tańcach latynoamerykańskich. Tylko miał dosć jako 8 latek odrabiania po 3 godziny prac domowych. Tolka odrabia po szkole około 1,5. Czy to jest norma za takie czesne???? Mam nadzieję, ze przytulicie i wybaczycie. Odsłonię trochę domku, na razie trochę bo to zwykły dom, naprawdę zadne tam bajery, po prostu zwyczajnie. Nasza kuchnia: http://images40.fotosik.pl/105/c9e5f0239029a780.jpg

stól w jadalni - kiedyś moje stare biurko

http://images46.fotosik.pl/109/98532a060be81b5d.jpg

i kawałki wczesno wiosennego ogródka,

http://images49.fotosik.pl/110/e1210cc90f9f707d.jpg

co dziennie siedzę w ogródku i coś tam robię więc jak trochę podrośnie to pokażę

No dobra to się chwalę, choć moja Tolka powiedziała mi, że to nie ładnie. Kasieńko, Moniczko, Oki dużo nie będzie i wybaczcie nie posprzątanie ale cały czas robimy ogród. Oto moja kuchnia, jeszcze nie gotowa bo brakuje roletki w tej szarej ławce i paneli bocznych. Wumil nie ma weny co by skończyć. http://images45.fotosik.pl/111/527fd5062efe178b.jpg

Kuchnia wyszła nam olbrzymia i zeby było śmiesznie to mam puste szufladay, bo nie mam co do nich włożyć