Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wolność Tośku w swoim domku

tosinek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 339
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Nie wiem co z tym fotosikiem ale nie chce pokazywać zdjęć więc będę musiała coś innego wymyśleć. Ale prezentuję wam fotkę z najazdu kosmitów na nasz dom http://images43.fotosik.pl/141/c76c10c8a28ba7c6med.jpg. Jak się domyślacie, całe dni siedzimy w ogrodzie i robimy. Efekty narazie mało sepektakularne ale zawsze

http://images38.fotosik.pl/137/d956f537ddfcc526med.jpghttp://images48.fotosik.pl/141/b9efde36aaeaa90cmed.jpg

• 4 weeks później...

1, Jak ktoś będzie wiedział gdzie ja mam chomikować zdjęcia co by nie znikały z dziennika to dostanie ode mnie kawę mojej Moni

2. telegraficznny skót: robi się ogrodzenie ale jak zobaczycie to pękniecie ze śmiechu, ze słomy od zstrony złomiarza, bo na inne to on się nie zgodzi

3. WUmil robi taras nr 1

4. Wchodzi brukarz i będzie robił taras docelowy

5. roboty mam co nie miara ale to norma u nas, nie?

Chociaż Wumil mówi, że głupiemu nie pokazuje się połowy roboty, To ja założyłam, że mój dziennik czytają tylko ci co się znają i nie zadają dziwnych pytań, Innymi słowy prezentujemy tarasik, służący do wyjścia , jeszcze nie skończony ale nie bawem. Dzielo mojego Kaloryferka Chrapaczka a co

http://images46.fotosik.pl/157/3c800b3a2c993120.jpg

naczytał się chłopina amerykańskich portali i wszystko robi sam a ja siedzę sobie cichutko na miedzy i uzbrajam się w cierpliowść

Co by upamietnic te chwile clemati mi zakwitl. A od poniedziałku wchodzi pan Brukarz . Zdjęcia bedą jak będę mieć dostęp do komputera. A wczoraj byłam w prywatnejj szkole co by ewentualnie Tolke zapisać ale klasa ma mieć 6 osób chyba jednak głownie z tego powodu się nie zdecyduje. Cuekwe kiedy się mój malz zajmie się górą:) eh

• 1 month później...
No więc znów jestem bowiem odzyskałam moją maszynkę więc zamieszczę obiecane zdjęcia. Polatam i popstrykam nowe a na razie opowiem po krótce co się dzieje. Totalny brak kasy znów owocuje inwencją rabatową moją i rzemieśniczą Wumila. Będzie sam robił schody - zrobił taras tozrobi i schody. Na radzie robi spiżarnię to mam nadzieję, że będę mogła się pochwalić. Przede wszystkim Wumil zrobił SAM!!!!!!!!!!!!!!! automatyczne podlewanie. I jest to naprawdę genialnie. Mam już taras, żwir na opaskę - w trakcie roboty. Więc co jakiś czas będzie melduneczek. A na razie zaległeobiecane kwiatki clemstisyhttp://images40.fotosik.pl/180/e53caf433d276ca3med.jpg

Dzisiaj trochę refleksyjnie. Uwielbiam mój domek, a szczególnie siedzenie w ogrodzie ale trzeba jednak środek wykończyć, bo po kilku miesięcznym zachwycie - jak cudownie, że na swoim - znów jest nam ciasno, chodzi mi o ciasnotę psychiczną, nie ma człowiek gdzie się podziać jak chce posiedzieć sam. I potrzebuję spokoju od wiecznego sprzątania śmieci budowlnanych. W tym roku muszę zrobić na zerwnątrz:

schody do domu,

wysyapać opaskę żwirową

posadzić cyprysy, które od dwóch miesięcy proszą o posadzenie

a jeśli chodzi o dom to wreszcie pójść mieszkać na górze

Najgorszy to brak kasy, bo Wumi nie chce mi dać rachunków aby wat odzyskać, a myślę,że byłyby pieniadze na podłogę .

I jutro moja mama ma operację wymiany biodra i mam pietra

Wniosek: uszy do góry a co nas nie zabije to nas wzmocni. Chyba jednak mam dość budowy, ale na stare śmieci nie wrócę - za dużo tam złej energii

Nie wiem gdzie to napisać ale zamieszczam własny list i błagam o pomoc

Szanowni Państwo, Drodzy Przyjaciele,

zwracam się z wielką prośbą o podarowanie mojej Mamie najcenniejszego leku – własnej krwi. Moja Mama w zeszłym tygodniu przeszła operację, po której niestety nastąpiły komplikacje. Obecnie leży na Oiomie i czeka na transfuzje krwi, potrzebuje aż 4 jednostki. Musi dostać krew w przeciągu następnych 24 godzin. Stacja krwiodawstwa poinformowała szpital, że przygotuje jedną jednostkę,może więcej chyba, że rodzina zorganizuje 3 jednostki dowolnej grupy na zamianę. I stąd moja prośba. Jeśli możecie oddać sami, albo znacie kogoś, kto mógłby to zrobić to bardzo prosimy o pomoc. W stacji krwiodawstwa należy podać dane mojej Mamy: Izabella Siatkowska, Międzyleski Szpital Specjalistyczny, odział OIOM. Moja córka Monia, będzie cały czas pod telefonem i podjedzie do Państwa aby odebrać stosowną karteczkę . Podaję jej telefon 510 304 259

serdecznie dziękuję i proszę o dobre myśli dla mojej Mamy

Tosia

witam.

ja jestem honorywym dawca krwi, mieszkam w Warszawie.

prosze o informacje czy sprawa jeszcze aktualna- bo info jest z piatku, a wspominasz o 24h...

w razie czego prosze o kontakt- wieczorem bede w domu to przeczytam.

do kiedy trzeba oddac krew?

wiadomosc przeczytalam dopiero dzis na dzienniku Daggulki

pozdrawiam i serdecznie sciskam- zyczac Mamie szybkieog powrotu do zdrowia!!

Monika

Zaczynam powoli znowu wierzyć w ludzi. Z mamą jest tak: nadal jest stan zagrożenia życia, ale już nie leży na OIOMie, bo oddycha samodzielnie. Na stan z wczoraj, potrzebuję jeszcze krwi, ale za godzinę jadę do szpitala więc się dowiem. W sobotę wraz z moim znajomymi zrobiliśmy akcję, i udało się dowieść 20 osób na Saską, ale tylko 5 oddała krew. Podobno to rekord bo udało się w to 6 godzin. Dam znać co dalej, jeszcze raz dziękuję za to że jesteście

ciesze sie ze sytuacja juz sie stabilizuje!!!

mocno trzymam kciuki za zdrowie Twojej Mamy- w razie czego daj znac!!

ja roznie pracuje, ale jesli tylko bede mogla podjechac w godz pracy Saskiej- to z ogromna przyjemnoscia to zrobie!

pozdrawiam goraco

Monika

dziękuję bardzo, będę informaować na bierząco