Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wolność Tośku w swoim domku

tosinek

Recommended Posts

Dzienniczku, śniadania nie zjadłam ale mam nowy projekt, co by zbrojownia się zmieściła.Oto nowy projekt:

http://www.projekty.murator.com.pl/pliki/dom_331_8.jpg

Domek jest z Muratora c116

Ma jedną zaletę jak liczę pieniążki to wychodzi że za 250 tysięcy mogę urządzić kolejną imprezę.

Dla wiernych czytelniczek i czytelników pytanie filozoficzno - architektoniczne: jeśli dom ma szerokość 11,9 to jakby go rozszerzyć o 2,5 metra to co uzyskamy.....

Dla osób z wyobraźnią nagroda, margarita truskawkowa w mojej rezydencji, po wybudowaniu oczywiście

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 339
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kochany Dzienniczku,

otóż dzisiaj załatwiłam dwie aryc ważne sprawy:

1. był pan geodeta i będzie rysować mapki ( mam nadzieję, że za dobry obiad da zniżkę)

2. odbyło się posiedzenie z panem architektem, który podjął się tygodniowego myślenia na temat naszej rezydencji, ( na razie za kawę).

Mapka ma być za miesiąc ( bo cała stolica zakłada gaz i są kolejki)

Pan architekt będzie myśleć tydzień

Widziałam się dzisiaj z panem architektem, przedstawił nam swoją koncepcję, po czym jak wróciliśmy mój mąż zarysował mi jeszcze lepszą. HI, hi masz Ci babo placek.

http://buytaert.net/cache/images-drupal-cake-2-500x500.jpg

Następne spotkanie w środę, wtedy klamka zapadnie projekt gotowy czy indywidualny

Więc dzisiaj się ZARĘCZYŁAM z ................. gazownią, mariaż czyli umowa ma być za......dwa miesiące. Jako wiano mamy wnieść do tego związku 900 + VAT. :lol:

A noc poślubna, czyli przyłaczenie ma być..........................my chcemy X 2007 a panna młoda,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,tratam.............maj 2008. MAJ MAJ MAJ :o oszaleli, czym ja będę grzała przez zimę, piecykiem. Z drugiej strony to dobrze, bo może wiedząc o tym od razu zdecydujemy się na porządny kominek.

Prace nad projektem trwają i nie posuwają się do przodu, Pytanie szekpisrowaskie brzmi: zapłacić za projekt prawie 10000 zł czy przeznaczyć te z nadwyzki 6000 na cudowny LMP133? Ratunku proszę o radę???

Najgorsze są niedzielne poranki dlaczego...............bo jak ktoś czyli ja inwestorka usiądzie z kubeczkiem świeżo zaparzonej kawy i nie muszę się śpieszyć to ......... zaczynam myśleć i mamy nowy projekt

http://images1.fotosik.pl/275/2f30b8a9b24c900cm.jpg

nazwa projektu Dom w rododendronach 5. Kwiatki ładne, mam nadzieję, że wyjdzie nie drogo. Liczymy kasę, wymyśl ideii po co nam dom 200 metrów ale bez wymarzonej wanny??? Bardzo nie chcę żeby ta budowa odbyła się kosztem dzieci a ich kształcenie kosztuje.

Jeśli myślisz, że telefon to się grubo mylisz drogi Czytelniku!!!!!!!!!!!!Bo to jest sprzęt sadystyczny do dzwonienia po hurtowniach w celu szukania silki, betonu, pustaków stropowych (już wiem, że są dwa rodzaje),lepików, których już się produkuje, papy co jest dziwna i pani w sklepie mówi, że co? że jak? Mam dość, boli mnie ucho a mój kochany oznajmił mi, że ścianki to będą z 24 a nie 18,która prawie zamówiłam.Help!!!!!!!! Nagadałam się i nikt mnie nie chwali że cokolwiek już wiem. Potrzebuję wieczornego pocieszyciela, i dlaczego potrzeba 50 m3 betonu po 210 zł????

Miałam nie pisać ale jestem tak zdenerwowana, że choć na tej elektronicznej kartce papieru przelać muszę me żale :evil: :evil: :evil:

W nocy o 2.30 zapadła wreszcie decyzja, po przeliczeniu kosztów, padł wybór na LMP 133, i tak zdradzę Ci pamiętniczku, że ja innego nie chcę, ten projekt jak dal mnie jest idealny. Nawet kuchnię sobie zaprojektowałam ale o tym za chwilę.

Rano po wyrównania stężenia kofeiny we krwi, weszłam na stronę państwa Lipińskich w celu znalezienia pośredników co by ów projekt obejrzeć i nabyć za walutę europejską. I tak rano zadzwoniłam do pracowni A- kwadrat, bardzo miły pan umówił się ze mną na jutro ale mój chłop krzyczy na mnie; na jutro, nie ja chcę dzisiaj, jedziemy na Bartycką. Ja żyjąca z agendą w ręku oczywiście zadzwoniłam co by się umówić, co też zrobiłam. Zabrałam Tolkę, pojechałam do Pana Wielkiego Inwestora Męża Mego ( w skrócie PWIMM) i hajda do tej spelunki budowlalnej. A tam firma numer 1, pan przez telefon wydawał się prawie architektem, a prawie jak wiadomo robi różnicę, okazał się:

1.nie sympatyczny

2, nie kompetentny

3. łasy na kasę, ja moge nawet zapłacić tylko chcę wiedzieć za co

4. nie lubi forum Muratora

więc my nie lubimy tego pana, po 15 minutach zakład 156 opuściliśmy

Udaliśmy więc do nastepnego, naczelnego przedstawicela. A tam po ustaleniu dość astronomiczego wynagrodzenia, pani powiedziała, ze za 15 minut przyjedzie pani architekt i wszystko załatwimy. Wnętrze w którym nas przyjęto było zimne i obskurne, w stylu Intraco lat 70 długo po otwarciu. Czekaliśmy ponad godzinę (pani miała być o 15.00 a przyjechała o 16.15) i jakiś samotny chłopina wepchnął się przed nami. Tola w między czasie wykonała kolejną wersję architektonicznego Wymarzony Dom Toli w porzeczkach a my czekaliśmy, po koljenej godzinie, na nasze pytanie czy jeszcze Pani w ogóle nas przyjmie, zostaliśmy poinformowani, że: jak się klientowi nie podoba, to niech sobie szuka innej pracowni i czekać trzeba, czekać. To ja jednak nie wytrzymalam i sobie poszliśmy, szukać kapitalisty co dba o klienta. Moze jednak ja nie pochodzę z tego kraju???????????/Chcę normalności i LPM 133

Wygląda on tak

http://www.lipinscy.pl/upload_module/project3d_photos/p133__fr.jpg

Uwaga, uwaga, inwesoristwo Kwas zamówiło projekt

jaki ...................................?????? Pytacie LMP 133 :D :D :D :D :D :D

Bez mapy nie ma skarbu, a żeby mój skarb powstał potrzebny był ZMG czyli Zespół Młodych Geodetów, którzy mapkę uczynili

http://images12.fotosik.pl/42/dd6931ad85dc12e5m.jpg

http://images20.fotosik.pl/30/acd415d2c50cc895m.jpg

Najmłodsza z ekipy postanowiła mierzyć odległości pomiędzy słupkami według nowej jednostki miary na tak zwanego bałwanka, jednostka mierząca jak i sama wygląda tak:

http://images11.fotosik.pl/49/7057ee14ad3f883em.jpg

Wszyscy radochy mieliśmy co nie mara a jutro panowie będą szukać na mojej działce ropy