baroon 15.10.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Kto budował dom Lapis lub LapisII Kto budował w systemie Praefa proszę o wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majster ryszard 15.10.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 lapis się nie wyróżnia od innych domów jednorodzinych ale co do sytemu składaków z elementów to musisz kopleksowom firme wynająć informacje u prudcenta systemu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baroon 16.10.2006 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Dzięki i za tyle ale może jest ktoś co budował taki dom chodzi mi o koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wis10 24.10.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 witam, ja buduje. Narazie dochodze do wienca wiec o kosztach za bardzo nie moge nic powiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baroon 24.10.2006 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 OOOOOOOOOO dzięki że ktoś się odezwał bo już zwątpiłem. W jakiej technologi budujesz i czy były jakieś zmiany w projekcie pierwotnym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wis10 04.11.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 W ramach adaptacji zmienilem pustaki z gazobetonu 36 cm na Max29 +12 cm styropianu , poza tym zmienilem okno balkonowe w salonie, zrezygnowalem z tego luku na rzecz prostokatnego zwyklego okna. Strop robie drewniany, chociaz w sumie bardzo latwo bylo to zmienic na np ceramiczny (akreman) lub Terive, ale uznalem ze szybciej i taniej bedzie drewniany. Acha, juz w czasie budowy zrezygnowalem z okna w garazu i drugiego okna w pokoju na parterze, poza tym zmniejszylem okno w lazience na parterze bo bylo ogromniaste, 140*60 zostawilem 70*60 i to tyle. W sumie okazalo sie z zmiana pustakow na ceramike byla takim sobie pomyslem, gazobeton nie podrozal a ceramika bardzo. Gdybym budowal drugi raz zrobilbym sciany z gazobetonu grubosci 24cm + 12 cm syropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baroon 04.11.2006 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Dzięki za odpowiedź i mam jeszcze pytanko ile było oszczędności na zmianie tego łukowego okna i czy rozkład pomieszczeń został bez zmian, ile to kosztowało do tej pory za wszystko ?Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts