anpi 17.10.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 NOTO, nie radzę Ci montować anten na kominie, szczególnie satki. Jak w zimie przyjdzie Ci oczyścić czaszę ze śniegu, albo coś innego zrobić to będziesz miał spory problem. Ja tak miałem ostatniej zimy, była śnieżyca i mokry śnieg obkleił antenę i konwerter do tego stopnia, że obraz się całkowicie zatrzymał, sygnał spadł z 80% do 30%. Musiałem miotłą oczyścić antenę, na kominie byłoby to nierealne (antenę mam teraz na budynku gospodarczym, na wysokości ok. 3 metry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 17.10.2006 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Popieram, TV miałem na kominie, ptaszyska s...y równo.przeniosłem. Satelita na ścianie, łatwy dostęp jak mokry śnieg obklei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 17.10.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Popieram, TV miałem na kominie, ptaszyska s...y równo.przeniosłem. Satelita na ścianie, łatwy dostęp jak mokry śnieg obklei. Właśnie - w nowym domu uchwyt na satkę zamontowałem na balkonie, na wysokości ok. 2 metrów od podłogi (można chodzić nie zawadzając głową, a dostęp w razie czego jest bezproblemowy). Wysięgnik na anteny RTV mam na ścianie pod oknem (nie zasłaniają okna, a po otwarciu go można przy antenie bez problemu manipulować stojąc w pokoju). Wysięgniki zamontowałem przed ociepleniem, więc kable są schowane. Tak to wygląda - uchwyt na antenę RTV: http://budowa.fr.pl/dom139.jpg ... i na satkę: http://budowa.fr.pl/dom142.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 17.10.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Dokładnie mam tak samo , zrobione w ub roku przed ociepleniem chałupy, nawet kolorek jakiś podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 17.10.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 17.10.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Właśnie - w nowym domu uchwyt na satkę zamontowałem na balkonie, na wysokości ok. 2 metrów od podłogi (można chodzić nie zawadzając głową, a dostęp w razie czego jest bezproblemowy). Wysięgnik na anteny RTV mam na ścianie pod oknem (nie zasłaniają okna, a po otwarciu go można przy antenie bez problemu manipulować stojąc w pokoju). Wysięgniki zamontowałem przed ociepleniem, więc kable są schowane. Tak to wygląda: http://budowa.fr.pl/dom139.jpg Pieknie i ładnie... mam tylko pytanie - czy sąsiad z domu w oddali ma dobry odbiór TVSAT? Jeśli tak to czy TY też chcesz oglądać programy z tego samego satelity, a jeśli tak, to jak zamierzasz to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 17.10.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Uchwyt na pierwszym zdjęciu jest do anteny RTV. Antena SAT będzie na uchwycie nad balkonem (drugie zdjęcie). Balkon jest od południowej strony, więc z widocznością satelity nie ma żadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 17.10.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Pieknie i ładnie... mam tylko pytanie - czy sąsiad z domu w oddali ma dobry odbiór TVSAT? Jeśli tak to czy TY też chcesz oglądać programy z tego samego satelity, a jeśli tak, to jak zamierzasz to zrobić? Ale o co chodzi...... co ma sąsiad do tego samego satelity????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 17.10.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Uchwyt na pierwszym zdjęciu jest do anteny RTV. Antena SAT będzie na uchwycie nad balkonem (drugie zdjęcie). Balkon jest od południowej strony, więc z widocznością satelity nie ma żadnego problemu Faktycznie... za są to dwa różne uchwyty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 17.10.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 aaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 17.10.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Panowie, ostatnie posty to zupelnie inny temat . Pan pytal, jak chodzic po dachowce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 17.10.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Jak napisano wyżej, można ostrożnie , ale można też wcale.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 17.10.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Panowie, ostatnie posty to zupelnie inny temat . Pan pytal, jak chodzic po dachowce.... Ale pan pytał jak chodzić w celu zamontowania anten. Może warto zwrócić uwagę, że komin to nienajlepsze miejsce. Więc to tak jakby na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 18.10.2006 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Może troszke nie na temat, ale potrzebuję pomocy Dekarze zrobli mi obróbki lukarn (wiatrownice) w kolorze miedzianym - tak jak dachówka, wolałabym jednak kolor brązowy - tak jak rynny i deska okapowa. Na razie nie podoba mi się to, więc chciałabym dowiedzieć się czy jest mozliwość przemalowania blachy aluminiowej powlekanej? I najlepiej czym, żeby nie złaziła farba? Pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts