Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym dogrzewać stan surowy ?

Radek-10

Recommended Posts

Witam

Kończę właśnie elektrykę, pojutrzę kładę tynki gipsowe a za ok miesiąc posadzki.Nie mam jeszcze ogrzewania ( będzie za 3 tygodnie ) i nie wiem czym mam dogrzewać dom w razie przymrozków.Kozą na drzewo,ogrzewaczem gazowym? Proszę o pomoc.Dodam jeszcze że dom ma 150 m2,dach jeszcze nie ocieplony -jest membrana i dachówka.Oczywiście są drzwi i okna.

Radeq

Wstawiłem żeleźniok (koza) i paliłem resztkami po szalunku. Było ciepło i trochę porządku.

Acha, i dałem dłuuugą rurę do komina. Im dłuższa tym cieplej.

Krótko , zwięźle i na temat - jest to najprostsze i najtańsze rozwiązanie jednocześnie "czyszczące" budowe z resztek odpadów drewnianych.

"Żeloźniok" w supermarkecie kosztuje jakieś 100-150 zł.

Ja wydałem następującą kwotę:

- piec - od znajomego za buteleczkę /koszt 20 zł/

- 2 kolanka fi 110 mm /koszt 14 zł/

- rura dł 1m fi 110 /koszt 10 zł/

Razem wydałem 44 zł,

ustawiłem piec na pustakach kolano na piec, rura na kolanko, na rurę znowu kolanko i do komina, papier drewno iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Ludzie co za luksus , ciepło że HO HO :p

trzeba jakiś szyber zrobić bo mi en piec jeszcze wyfrunie :wink: /piec i rura czerwoniutka od żaru/

Takie piece w dobrym stanie można też kupić na złomowisku, nowego raczej nie warto kupować na te kilka miesięcy.

dzieki tedi za odpowiedż :D , Sciagacz dobrze żes Ścigacz :evil:

żarty, żarty, :wink:

my też podgrzewaliśmy tynki i posadzki kuchnią (u nas nazywa się potocznie westfalką) podłączoną do komina, do którego w przyszłości podłączony będzie kominek.

Nic się kominowi nie stało. No bo co może się stać. Paliliśmy deskami i resztkami drewnianymi z budowy (których mamy strasznie dużo).

Folią i innymi śmieciami nie było palone, bo śmierdzą :x