Ralph 15.04.2003 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Witam, Przymierzam się do budowania segmentu w Łodzi.Zainteresowała mnie oferta sprzedaży działki budowlanej pod segment 300 m2. Działka ma 380 m2, jest w pełni uzbrojona i z niezłą lokacją (30 min od centrum w dobrej dzielnicy). Aktualny właściciel ma projekt budowlany oraz aktualne pozwolenie. Budowa zakończyła się na etapie fundamentów. Cena tej oferty to 50.000 PLN.Mam w zwiazku z tym nastepujace pytania:- czy to przyzwoita cena ??- ile kosztowało by zbudowanie takiego segmentu (300 m2 calkowitej 9x12m), przy wykorzystaniu np. POROTHERM 30+docieplenie (z przynajmniej jedną kondygnacją do zamieszkania). Maksymalna kwota jaką mogę wyłożyc za wszystko (pod klucz) to 200.000 PLN i z tego co widze po tym forum to marne sa moje szanse na dom tej wielkości. Jedyna nadzieja w tym, że uda się zmodyfikować projekt. Czy moglibyście mi doradzić jak bedą się kształtowały koszty budowy segmentu w porównaniu do domu o tej samej powierzchni.Mi wydaje się, że będą niższe gdyż:- mniejsze wydatki na dowóz materiału (bo w mieście)- mniejszy koszt przyłączeń (bo wszystko jest w ulicy)- projekt budowlany taki sam jak u sąsiada Mój teść jest budowlańcem, tak samo jeszcze z dwóch wujków mojej żony i dzięki temu zakładam, że koszty siły roboczej będe mogł zminimalizować. Czy jeżeli założę, że uda się zejść z kosztami stanu "pod klucz" do 1000zl/m2, to będzie to nadmierny optymizm ?? Chciałbym mieszkać gdzieś na obrzeżach Łodzi (max 45 min. na dojazd), na możliwie dobrze uzbrojonym terenie (co najmniej: woda, elektrycznosc i kanalizacja). Wielkość powierzchni mieszkalnej segmentu 120-150 m2. W grę nie wchodzą domy wielorodzinne.Idealny dla moich potrzeb wydaje sie nowo wybudowany mały segment , jakbyście wiedzieli gdzie się takie budują to poproszę o wiadomość. Może ktoś z forumowiczów właśnie buduje sobie segment w Łodzi ?? Proszę o kontakt !! Pozdrawiam,/Rafał [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ipm111 15.04.2003 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Jak tak bliżej się przyjrzeć to chcesz wydać 50 na działkę, a masz 200, zostaje 150 na dom 300 m2. No gdyby się udało to będzie rekord Polski - 500 zł za 1 m2 pod klucz z Porothermu!?Musisz to opatentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 16.04.2003 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2003 Rafale zaprawszam Cię do klubu budującego do grupy łódzkiej. Pozdrawiam Ciechanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts