Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki samochod jest najbardziej przydatny w trakcie budowy?

zahir1000

Recommended Posts

Drodzy inwestorzy, wiem ze to nietypowe pytanie na tym forum ale to moj pierwszy wpis mimo ze sledze go juz (dopiero)od 6m-cy. :wink: wiec mi wybaczycie ze zawracam wam glowe. Mam juz dzialeczke (pod Opolem) oraz dwa 2-pok. mieszkania ktore to zamierzam spieniezyc. Jedno na stan sorowy zamkniety, a potem drogie + maly kredycik na wykonczenie. Domek prosty- prostokat ok140m2 +garaz, parterowy+ uzyt.poddasze, dach -koperta. Zamierzam zamowic projekt bo nic pod siebie wsrod gotowcow nie znalazlem a sam od 3lat amatorsko tworze moj wlasny. Teraz chce kupic jakies autko byloby fajnie zmiescic sie w 15tys. bo wole kase wladowac w MOJ DOMEK. :D co kopic??? kombi male duze ,vana, pick-up, 4x4????? chodzi mi o jakies drobne dostawy materialow na budowe ale zebym mogl go uzywac na co dzien tez, wiec nie chce przesadzic z gabarytami. prosze o porade.

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja buduję systemem gospodarczym. Zakupiłem starą Sierrę 2.0 kombi na gazie i z hakiem. Jak czołg. Załadujesz pod dach a i tak pojedzie. (auto kupione od znajomego i w pełni sprawne - koszt 3 tys.) Poza budową przydaje się jeszcze do miliona innych spraw. Jest to nasze drugie auto, lecz często używane bo tańsze w utrzymaniu (gaz).

W moim przypadku wybudowałem domek (stan surowy) metodą gospodarczą i moge śmialo powiedzieć , że żadne kombi z przyczepką nie było potrzebne. Dobra logistyka i wszystko hurtownia sama przywiezie. Worka cementu nigdy nie zabrakło.

Fakt, że budowałem dom czerpiąc wiedzę z doświadczenia kolegi, który wcześniej budował swój dom.