Piotr J. 15.10.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 CZy ktoś może polecić dobrą czujkę czadu w rozsądnej cenie zasilaną 230V? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 16.10.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Polecam Gazex, a zresztą wpisz w googlach "czujka czadu".Nie musi to być wcale czujka na 230V!!!!!! MOże być także na baterię.Nie polecam czegoś bez atestu, na życiu nie warto oszczędzać:http://www.volta.com.pl/VPL2/ST2.PHP?ln=2ECB.http://www.encyklopedia.servis.pl/wiki/Tlenek_w%c4%99glahttp://www.straz.czestochowa.pl/kporady.html#tlenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 17.10.2006 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 230V po to by nie martwic sie i nie wymieniac baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 17.10.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 230V po to by nie martwic sie i nie wymieniac baterii. mozna zastosowac zasilacz na 12V. polecam czujniki Satel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 18.10.2006 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Na 230 są znacznie droższe a one i tak powinny zawierać w sobie baterie (akumulatorki), no bo co jeśli nie ma tego 230V w nocy, bo ukradli trafo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 18.10.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 WitamGazex robi i takie i takie.Dobrze jest dopiąć ją do systemu alarmowego.W takim układzie są większe możliwości oprogramowania sposobu informowania o zadziałaniu.Pozdrzwizm Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryzipiórek 15.04.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Pozwole sobie przypomnieć temat. Chcę sobie założyć taką czujkę przy kominku w salonie. Zdecyduję się raczej na model na baterię. Chciałbym się dowiedzieć od użytkowników takich urządzeń, jakie mają opinie na temat działania takiej czujki. Czy zdarzyło się wam kiedyś, że "dała o sobie znać". Czy kogoś ostrzegła, czy też kogoś zdenerwowała, bo się włączała bez powodu (zbyt niski stopień zagrożenia). Zaznaczam, że zależy mi na opinii użytkowników takich urządzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 15.04.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 CZy ktoś może polecić dobrą czujkę czadu w rozsądnej cenie zasilaną 230V? Fajny temat. A jakie czujki proponujecie zainstalować? Myślałem nad czujką w okolicy kominka w salonie, czujki w pomieszczeniu z piecem i czujka w garażu. Kominek to rozumiem czujka czadowa. Jakie czujki do gospodarczego z piecem i w garażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 15.04.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 czujkę czadu montuje się przy podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosia555 15.04.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 czujkę czadu montuje się przy podłodze? nie, wyżej, chyba 1,5 metra. Widziałem taką informację w instrukcji czujki satel, na stronie producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 15.04.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Mam Erdo czy jakoś tak - cholernie czuła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 15.04.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Czujkę czadu zamontuje w sypialniach i w otwartym przedpokoju. Na pewno nie przy źródle ogrzewania (kominku, kotle), bo może ona się co chwilę włączać przy każdorazowym otwarci drzwiczek, i skąd wtedy wiadomo kiedy należy uciekać z domu i wzywać straż pożarną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 15.04.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Z tą czułością, to nie należy przesadzać Mi się ostatnio włączyła, jak przypalałem papę do chudziaka palnikiem, ale nie zdziwiłem się i wcześniej ostrzegłem stację monitorowania o możliwości wystąpienia takiego alarmu - miałem nową butlę założoną i fajer z palnika był taki, że papę rozgrzewało w ok 5-7 sek. na całej szerokości :> Oczywiście wszystkie okna i drzwi pootwierane na oścież :> a i tak czujka piszczała. Natomiast co do sensu zakładania, to nie mam żadnych obiekcji - taka czujka po prostu MUSI być, jeśli ogrzewa się inaczej, niż elektrycznie. Chcę mieć pewność tego, że się obudzę na drugi dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 15.04.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Montuje się je "na wysokości oczu".Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszul 15.04.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Z doswiadczenia polecam czujki czadu Satela. Dzialaja ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek1977 15.04.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 polecam czujkę ORNO kupiona na Allegro zasilana z sieci kilka razy "wyła" przy starym dwu-funkcyjnym piecyku . nie zastanawiając sie zmieniłem piecyk na ten z zamkniętą komorą spalania i teraz cisza , w końcu to nie przelewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 15.04.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Mam czujnik CO2 i gazu 2w1 MONOX 5000 czy działa chyba co jakiś czas producent proponuje nacisnąc TEST celem sperawdzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts