malgoss 15.10.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Jeśli ktoś coś będzie chciał napisać to bardzo proszę A tu jest "domek" http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1432228#1432228 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 17.10.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Witaj babo budująca Niech Ci idzie lekką reką, a dokumentację fotograficzną bez ociągania dołączaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 17.10.2006 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Dzięki za powitanie dokumentację prowadzić i załączać będę na pewno bo fotek robię dużo i wszystkiemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwiazdeczka 28.10.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 witam i pozdrawiam budującą babę od drugiej budującej baby, przynajmniej takie mam plany! Dziewczyno spadłaś nam z nieba. Też mam taki kawałek pola a dokładnie 1 ha 25ar . Jak załatwic odrolnienie kawałka na dom, kogo o to prosic, co będzie do tego potrzebne, pozwolenie na budowę, projekt domu? od czego zacząc działanie. z góry dziękuję tobie za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 29.10.2006 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 A już myślałam iż nikt się moimi poczynaniami nie interesuje i dlatego tak nieczęsto tu zaglądam... Już mówię co wiem na dzień dzisiejszy W moim przypadku wszystkim zajmuje się mój "opiekun" czyli kolega i projektant w jednym. Z jego tłumaczeń wynika iż fragment pod dom wraz ze zjazdem do którego również musi zrobić projekt zostanie odrolniony na wniosek złożony w starostwie. Podobno jako że akurat ten kawałek jest ziemią V klasy ma zostać to zrobione od ręki. Pozwolenia jeszcze nie mamy więc wydaje mi się że wystarczy mapa do celów projektowych z naniesionym budynkiem - jutro jak będę się z nim widzieć to wypytam go o to dokładnie. A jak jest w Twoim przypadku? Również gmina uzgadniała warunki ze starostwem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwiazdeczka 30.10.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 witaj bardzo się cieszę że mogę z tobą pogadać w sieci, babka, która ma podobne problemy jest dla mnie bratnią duszą . w moim przypadku jest ciągle pod górkę, mam 1.26 ha ziemi, klasy IIIb i IVb w jednym kawałku. w planie gminy jest to ziemia rolna bez zakazu zabudowy. jest do niej podobny dojazd jak do twojej. na razie mam problem, bo każą mi wydierżawic 7 ha aby stworzyc gospodarstwo rolne. taka ilośc zezwalała by mi na budowę jako rolnikowi. nie chce w to za bardzo wchodzic wolę odrolnienie, na dom , garaż - budynek gospodarczy i dojazd do nich. czy w jakimś przypadku gmina może nie wyrazic zgody na odrolnienie? co mam robic aby to załatwic? z góry dziękuję za każdą informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 09.08.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Witam przeczytałam dziennik od deski do deski,zaciekawiły mnie fundamenty,dlaczego akurat takie i co zrobiliście z wodą w wykopie? Będę śledziła dalsze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 09.08.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 ]witaj bardzo się cieszę że mogę z tobą pogadać w sieci, babka, która ma podobne problemy jest dla mnie bratnią duszą . w moim przypadku jest ciągle pod górkę, mam 1.26 ha ziemi, klasy IIIb i IVb w jednym kawałku. w planie gminy jest to ziemia rolna bez zakazu zabudowy. jest do niej podobny dojazd jak do twojej. na razie mam problem, bo każą mi wydierżawic 7 ha aby stworzyc gospodarstwo rolne. taka ilośc zezwalała by mi na budowę jako rolnikowi. nie chce w to za bardzo wchodzic wolę odrolnienie, na dom , garaż - budynek gospodarczy i dojazd do nich. czy w jakimś przypadku gmina może nie wyrazic zgody na odrolnienie? co mam robic aby to załatwic? z góry dziękuję za każdą informację. Gwiazdeczka,kwestie odrolnienia pod zabudowę,załatwi za Ciebie w gminie osoba którą bedziesz musiała wynająć do adaptacji projektu. Bynajmniej w naszym przypadku tak było,osoba ta załatwiała za nas wszelkie papiery i pozwolenia(oprócz uzgodnienia z Gazownią,czego niedopilnowałam i bekłam za to jak przerwali rurociąg gazowy i musieliśmy pokryć koszty usuwania awarii ). Ja mam mniejszą działkę 21a i ziemie klasy IIIa,co prawda kiedyś obiło mi się o uszy,że o odrolnienie ziemi powyżej 1 ha klasy III trzeba pisać do ministerstwa rolnictwa,ale ty chyba nie chcesz odralniać całej działki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 10.08.2009 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 (...) zaciekawiły mnie fundamenty,dlaczego akurat takie i co zrobiliście z wodą w wykopie? (...) Może dlatego że Mamerki do dzisiaj stoją? Poważnie - taki fundament wyszedł mi taniej i dużo szybciej. Poza tym jakoś tak nie mam zaufania do murowanych ścianek które mają utrzymać potem tyle ton, ale to tylko i wyłącznie nasze zdanie i nikogo do niego nie chcę na siłę przekonywać Wodą w wykopie nie martwię się bo po prostu zniknęła. Jak pisałam w dzienniku - cały budynek został podniesiony pół metra w górę (co niespecjalnie mi przeszkadza) a do tego że mam wodę dość wysoko po prostu musiałam się przyzwyczaić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 21.08.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 swietnie opisujesz, a zdjecia to dajesz takie ze budzisz na całego moje emocje związane z poszukiwaniem działki, oglądanymi domami, i wkońcu rozpoczętą budową....! trzymam kciuki za kolejne realizacje, aha-napisz czy z tych podkładów czuć jakiś zapach w pobliżu??? i może na priv- ile płaciłas i czy bezpośrednio od koleji czy od prywatnej osoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 21.08.2009 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 swietnie opisujesz, a zdjecia to dajesz takie ze budzisz na całego moje emocje związane z poszukiwaniem działki, oglądanymi domami, i wkońcu rozpoczętą budową....! trzymam kciuki za kolejne realizacje, aha- napisz czy z tych podkładów czuć jakiś zapach w pobliżu??? i może na priv- ile płaciłas i czy bezpośrednio od koleji czy od prywatnej osoby? Dzięki za dobre słowo Odnośnie podkladów - początkowo było lekko czuć ale akurat ja uwielbiam zapach identyczny jak w starych muzeach Po pół roku leżenia na przysłowiowej "kupie" zapach się ulotnił. Reszta na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdeczka66 29.08.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 niestety u mnie wciąż martwa cisza, chcę odrolnić całą działkę i czekam na zgodę ministerstwa, któremu się wcaaaaale nie spieszy póki co, fajnie podglądać innych pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 21.10.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Witam .Już prawie koniec października,a tu cisza . Pozdrawiam i proszę o jakis wpis,ślad,że coś się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 27.10.2009 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Obiecuję że dzisiaj nadrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.10.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Obiecuję że dzisiaj nadrobię będę czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 27.10.2009 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Oj chyba się nie wyrobię... Najpóźniej jutro wieczorem uzupełnię fotki, choć dużo tego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 28.10.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 cały czas czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts