Sonika 07.10.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Soniko dziękuję za pozdrowienia, czy na tych zdjęciach lepiej widać? Idę spać bo późno!! Pewnie, że lepiej i wreszcie widać jak u Ciebie ładnie Roszponko - i kolory i piękne schody i cudna łazienka, a Ty narzekasz . Tylko żartowałam oczywiście. Wiem jak to $^%$%^$ jak się nie ma tak zrobione jak się chce, ale żeby tak było to musielibyśmy chyba sami sobie te domy budować i wykańczać. A tak to tylko wykańczamy.......siebie . Nie smuć się, każdy ma coś sknocone - na bank! Ja np. mam parter przekręcony o parę stopni w stosunku do piwnicy, tak jakbyś przekręciła kostkę Rubika. Niewiarygodne, ale prawdziwe . Musieliśmy to nadrobić tynkiem i ociepleniem i strasznie dużo było z tym zachodu. Przykłady z własnego podwórka mogłabym mnożyć, ale nie chcę się nakręcać . A jaką planujesz kuchnię? Masz już projekt, bo jak tak to daj popatrzeć . Pozdrawiam serdecznie i nie daj się - nie warto tracić zdrowia i nerwów - na prawdę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 07.10.2007 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Dziewczyny dzięki, ze mnie podtrzymujecie na duchu . A myślałam,że tylko ja mam problemy z wykonawcami. Magda72 W wykuszu są cegły postarzane, ręcznie formowane z kraśnika cegła hofmanowska. Na moją prośbę pan pociął ją na płytki szerokości 3 cm, za niewielką dopłatą ma do tego specjalną maszynę. A początkowo miała być cegła belgijska 3x droższa i nie pocięta. Uważam,że ten wykusz jest fajny. Sonika Kuchnia jest już zaprojektowana, rysunek odręczny. Tylko nie wiem na, którego wykonawcę się zdecydować, żeby nie mieć problemów i mieć dobrze zrobioną kuchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 07.10.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Zdradź mi jeszcze co to za pan, taki który kładzie glazurę czy inny magik, a może wiesz jeszcze co to za maszyna, taka do cięcia płytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Towita 08.10.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Bardzo ładny dom. Mój w pierwszej wersji miał być biały na zewnątrz i w środku. Jednak oglądając zdjęcia na forum stwierdziłam, że w środku chcę kolory. Trzymam kciuci Roszponko za Twoją kuchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 08.10.2007 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Towita dzięki za kciuki przydadzą się Mój dom na zewnątrz jest koloru- biel złamana szarością. A w środku jest kolorowo wesoło. Magda72 chodzi Ci o pana ,który ciął cegły na płytki? Te cegły zostały przecięte przez właściciela cegielni w Kraśniku. Namiary znajdziesz w googlach wpisz cegła hofmanowska. http://images11.fotosik.pl/89/9680c5e49486ee6b.jpg http://images27.fotosik.pl/98/23581763ea75f369.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 08.10.2007 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 A tak wygląda oświetlony pokój http://images25.fotosik.pl/97/3174e177cbbcd3eb.jpg http://images29.fotosik.pl/98/6b4150c2758bb79c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 08.10.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 super ta cegła, bardzo odważne posunięcie. I z tym światłerm będzie rewelka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 08.10.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 O MATKO! O MATKO!!! O MATKO!!!!! Sorki za wezwania do matki elektrycznej, ale trafiłaś na miłośniczkę cegły Tak więc, lubelskie nie lubelskie, za osiem godzin jestem u Ciebie na kawie Pogadamy o paprakach, niezgułach i tym podobnych pracownikach wysoko wykwalifikowanych. Oczywiście nie przyjadę z pustymi rękami....naleweczka ze śliweczek mniam, mniam Ja mam ściankę oddzielającą kuchnię od salonu i kominek z cegły ręcznie robionej, z jakiejś cegielni z Holandii. Też nieźle wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 08.10.2007 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 DarioAs i Magda72 dzięki za słowa uznania .Cieszę się, że Wam się podoba.Jest to osłoda na moje skołatane nerwy po tych wszystkich niezgułach .Oczywiście zapraszam na kawę z naleweczką.Może jakieś ciasteczko upiekę.Ta holenderska to pewnie trochę kosztowała.Pa,pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 08.10.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 na kafke... zawsze dojade z naleweczka powiadasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 08.10.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Roszponka, wiem, jak może osłabić człowieka użeranie się z fachowcami. Ja też nie jestem wolna od takich doświadczeń. Mało mnie coś nie trafiło, kiedy moje wypieszczone drewniane parapety malarz pooklejał żółtą taśmą, a potem zdjął tę taśmę razem z lakierem i warstwą bejcy. Przykłady można mnożyć, ech. Ale pomyśl sobie, jakie piękne święta będą w nowym domu. Płomień w kominku, choinka pod sufit, zapalone świece prześlicznie zagrają z cegłą, którą masz we wnętrzach. A niedociągnięcia, które teraz irytują pójdą w niepamięć, przestaniesz je zauważać. Trzeba się nastawić na TAK, a wtedy już będzie z górki, pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 09.10.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 A propos naleweczki, to najnowsze hobby mojego męża. W bloku nie miał gdzie ustawiać tych wszystkich butelek i słoików, a teraz na osłodę nerwów mamy do wyboru trunki. Oby to się tylko jakimś nałogiem nie skończyło. Za cegłę daliśmy coś koło 2tys./ ok.700szt. Acha, muszę Wam sprzedać określenie mojego męża na "fachowca"- inteligent w trzecim pokoleniu , no bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Towita 10.10.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Roszponko, cudny masz salon. Ja przegapiłam sprawę i zamiast szerokiego wyjścia na schody zrobili mi taki ciut większy otwór drzwiowy. Zastanawiam się czy go nie powiększyć tak jak u Ciebie, ale to chyba skomplikowane (nadproża itp).Wiesz, nawet jak nie ma mebli to widać, że będzie to fajny, ciepły dom. Bardzo, ale to bardzo mi się podoba.A może byś tak zarys kuchni wkleiła??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 10.10.2007 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Magda fajne hobby ma Twój mąż,tylko pozazdrościć . Ja lubię naleweczki, może kiedyś i my nastawimy jakieś. Ja teraz robię likiery malibu, kakaowy i baylejs. To moje specjalności. TOLU dziękuję za miłe słowa. Tego siedzenia przed kominkiem to się już nie mogę doczekać. Nastawiam się na TAK. Towita dziękuję za wszelkie pochwały Chodzi Ci o wyjście z salonu? My to wyjście powiększyliśmy, w projekcie było chyba szerokość 110, u nas jest 140cm. W tej chwili brak cyfrówki, więc nie będzie zarysu kuchni. Pozdrawiam Was wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 15.10.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Roszponko....jest pięknie, nerwy nerwami....ale efekt robi wrażenie...to się liczy ...cegła odważna, ale nadaje charakteru wnętrzu ..podłogi jasne takie jak lubie nadają przytulności....no i kolorki wszystko cacy .........pralnio-graciarni tylko pozazdrości w takich rozmiarach jesteś dzielna gratuluje teraz tylko czekać czym nas jeszcze zaskoczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 15.10.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Roszponko- bardzo podoba mi sie cegła w salonie-nadaje cieplutki, przytulny klimat. Sama jestem jej fanką ale boję się, że mój wykonawca może spartolić robotę, nie wspomnę o marudzeniu o pracochłonności, więc chyba się tego nie podejmę. Zauroczył mnie kominek i chyba właśnie na taki sie zdecyduję. Pozwól, że skopiuję pomysł Czy półeczka na kominku jest drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 19.10.2007 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Motyczko dzięki za odwiedziny i słowa uznania . Tak masz rację jestem dzielna, to co przeszła z tymi moimi wykonawcami to będę pamiętała długo. Ale już po kłopocie. Teraz malują się futryny, jutro będą zakładane. Już nie mogę się doczekać!! Pozdrowienia dla Ciebie i Marcelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 19.10.2007 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Ruskowa pomysł możesz kopiować. Z tą cegłą też był cały korowód. Ja bardzo chciałam, a mąż nie. Ale cóż robi upór kobiecy. Jak się uparłam to koniec skapitulował. A też płakał "zobaczysz z cegłą będą same kłopoty- kto ci ją potnie, kto ułoży, jak chcesz to rób to sama tylko daj mi spokój". I udało się z czego bardzo się cieszę, bo ta cegła nadaje wnętrzu charakter, nietuzinkowość i ciepło. Półeczka jest drewniana-jesionowa, taka jak podłogi w całym domu. Robiona przez stolarza. Zastanawiam się tylko czy nie pomalować jej w kolorze okien i drzwi. Czyli na ciemno , żeby nie było mdło. Doradźcie. Pozdrowionka. Jeszcze widok na dom z ogrodu http://images24.fotosik.pl/103/7e4354a1ac4afa2b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.10.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 to Twój ogród?? Pięknie tam, pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 29.10.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 no właśnie.. co tam słychać, bo normalnie nic nie piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts