Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Malwa na horyzoncie.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 213
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Życzę powodzenia i wytrwałości,mi już brak jednego i drugiego

Roszponko - przyszłam Cię pocieszyć - przez to da się przejść - naprawdę :D .

Nie martw się, wszyscy mieliśmy chwile załamania - ja na pewno ze 100 razy albo i więcej :wink: , ale doszłam do końca i Tobie też się uda - zobaczysz :D .

Pozdrawiam serdecznie :D i głowa do góry!!!

• 2 weeks później...

Roszponko zauważyłam że masz podobna łazienkę do mojej i wiesz... ja myśle jeszcze nad jedną wersją z wanną po prawej a umywalkami obok okna i bidetem z muszla po lewej od wejścia. Duzo nad łazienką myślałaś wiec może znajdziesz mi złe strony mojego rozwiązania?

http://images20.fotosik.pl/64/da404cdcaa165f77.jpg

• 1 month później...

Witam serdecznie,

jestem nowy na tym forum. A zainteresowałem się nim ze względu na wątek z realzizacją Twojego domku. Bardzo nam się podoba projekt Malwa z Horyzontu. Zdjęcia zrobione w środku domu trochę bardziej obrazują wnętrze niż rzuty ze strony internetowej projektu.

My interesujemy się wersją "B" tego projektu, ze względu na ustawienie budynku na działce oraz na możliwość zrobienia drugieigo garażu.

Mam do Ciebie bardzo konkretne pytanie odnośnie realizacji stanu surowego. Z tego co zauważyłem na zdjęciach to budowaliści domek z pustaków ceramicznych. Pytanie tylko czy Max czy innych? No i jeszcze jedna rzecz a mianowicie jak mogłabyś przybliżyć ilości pustaków jakie Ci poszły w ściany zewnętrzne i działowe. Za wszelki informacje będę wdzięczny.

Pozdrawiam Michał

Soniko jak do tej pory to unas nic się nie dzieje.

Szukamy wykonawców, już się umówiliśmy na drugą połowę kwietnia.

Parkiety wybrane tylko trzeba zamówić , będą jesionowe na dole deska na górze klepka klasa II lub III .Zobaczymy co mąż zamówi jak pojedzie zamawiać.

Tertaz szukamy dobrego stolarz do schodów i do drzwi.

pewne namiary już mamy.

treraz tylko trzeba zbierać kaskę ,siły i do boju :lol: .

witaj krecik my budowaliśmy z porotermu, ściana jdnowarstwowa .

Ile tych pustaków poszło to nie wiem, muszę sprawdzić.

Ale nie mało .My podnieśliśmy dom o dwa pustaki,dlatego pokoje na górze są takie duże i przestronne.

Nie chcieliśmy młych pomieszczeń, normalnie to te pokoje byłyby trochę węższe.

Z rozmieszczenia jesteśmy zadowoleni .

Jaden minus to mały garaż , czeg mąż nie może przeboleć.

Zmieniliśmy tylko okna wyjście na taras z sypialni jedno balkonowe z salonu podwójne w projekcie było odwrotnie i na górze w dwóch sypialniach dołożyliśmy po jednym oknie przy drzwiach balkonowych, zlikwidowaliśmy po jednym dachowym.