Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Malwa na horyzoncie.

Recommended Posts

Roszponko

przepiękny dom! Zastanawialam się, czy można takie maksymalnie proste okna (bez szprosów, podzialów itp.) połączyć z takim wnętrzem "z myszką". Widzę, że świetnie to wygląda!

Czy możesz proszę napisać, z czego zrobiłaś listwy pod sufitem?

Pozdrawiam serdecznie

• Odpowiedzi 213
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Roszponko,

Jestem pod wrażeniem salonu. Połączenie cegły i jesionu wyglada fantastycznie ! Ja tez tak u siebie planuje. Lada dzień przyjdzie parkieciarz i bedzie kladl u mnie deski jesionowe szer 13 cm, dlugosci 1 m i mam takie same dylematy jak Ty - jakim lakierem pomalowac aby zachować jasny słomkowy kolor. Zdecydowaliśmy się z mężem na lakier chemiczny ze względu na twardość.

Czy moze zdecydowalas sie na jakis, a moze masz juz pomalowane i moglabys zamiesciec zdjecia ?

Jaka dlugośc i szerokośc mają Twoje deski ? Która to jest klasa i jakiego producenta ? Wyglądają ślicznie ! Mam nadzieję że moje będa podobne.

Czy segregowaliście deski przed kładzeniem i i parkieciarz sugerował się w jakiś sposób kolorem przy kładzeniu czy tez bral z paczek jak leci ?

Będę wdzięczna za informacje,

• 1 month później...

Roszponko

Wesołych, radosnych, pełnych uśmiechu, bliskości i miłości

Świąt Bożego Narodzenia,

oraz spełnienia marzeń, realizacji zamierzeń i samych szczęśliwych dni w Nowym Roku.

http://www.polkart.kielce.pl/images/kartki/bn/bn_m_07_031.jpg

• 2 months później...
  • 2 months później...

Witam po długiej przerwie, mieszka się super. To nie to co w bloku, balkonik 1,5x2,5 i gdzie tu kafkę wypić! Teraz taras duży tylko mebelków ogrodowych brak, ale nie wszystko naraz. tylko neta brak, już myślałam,że jestem blisko ale...

Przekop do skrzynki zrobiony tzn brakuje 7m, przekop przez drogę sąsiada, u którego stoi skrzynka telekomunikacji. Sąsiad sie nie zgadza jest tylko jedno miejsce i on rezerwuje je dla siebie, chociaż jeszcze nie mieszka i nie wiadomo kiedy będzie mieszkał. Trzeba skrzynkę rozbudować, ale to musi potrwać. A sąsiad nie może czekać

:evil: :evil: :evil: :evil:

Cóż takie są uroki niektórych sąsiadów :cry: będziemy czekać.

Oby nie okazalo się, że telekomunikacja nie będziei chciała rozbudować bo jeszcze jeden numer jest, a więcej chętnych nie ma więc po co inwestować. Może już nikt się nie podłączy przecież sąsiad do nich nie pójdzie i nie powie, że sobie rezerwuje to wolne łącze.

Ogród rośnie wygląda ładnie, ale nie ma co porównywać z innymi ogrodami wypielęgnowanymi. Ja nie mam na to czasu ani siły.

Zostawiłam aparat u dziadka jak go odbiorę to wrzucę parę zdjęć.

Pozdrowionka dla wszystkich, dzięki że pamiętacie o mnie!!