Ela_i_Maciek 27.12.2006 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Nie wrócili. Jesteśmy umówieni na spotkanie z szefem firmy po Nowym Roku w celu omówienia planu dalszego działania. Jeżeli prognozy będą dobre (tj. dodatnie temperatury w dzień bez większych mrozów w nocy), to kontynuujemy ile wlezie. marzena - gratulujemy słusznej decyzji! Pozdr. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 10.01.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 tak czytam o Waszych bojach o kredyt, a co z BPH? nam najlepsze warunki dali właśnie tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 10.01.2007 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 BPH odpadł z powodów dogmatycznych:1) nie chcieli dać nam kredytu w CHF2) nie chcę być w Pekao SA, bo nie lubię tego banku3) nie wierzę w łatwe, szybkie i przyjemnie połączenie BPH z Pekao i obawiam się potencjalnego zamieszania, które z tej fuzji może wyniknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 13.01.2007 01:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Podgladam Wasza budowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 14.01.2007 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 I jak ci się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 14.01.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Jestem pod wrazeniem! Budowa Waszego domku, pnie sie w bardzo szybkim tempie - pogratulowac! Powiem Wam cos w sekrecie: bardziej odpowiada mi uklad wewnetrzny Gemini, niz Diuny; jednak wyboru juz dokonalam. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 15.01.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witam, No, no praca wre pełną parą, a mury pną się do góry - gratulacje. Życzę wam aby pogoda się nie popsuła, chociaż z drugiej strony to nie wszyscy się cieszą z aury, szczególnie Ci, którzy zaplanowali wyjazd na narty ( mam na myśli wyjazad w Tatry lub inne krajowe góry). Pytałem Was o planowane zadaszenie przed zimą i może się wcale nie pomyliłem. Jeżeli zima szybko nie przyjdzie ( a takie prognozy słyszałem), to i zadaszyć zdążycie, czego Wam szczerze życzę . pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 15.01.2007 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Wróżko, Darku serdecznie dziękujemy za wsparcie i gratulacje (należą się ekipie)! Też trzymamy kciuki i nieśmiało myślimy, że na wiosnę ruszymy już z zadaszonym domkiem... Byłoby super (3 miesiące zyskane na wykończenie!). Pozdrawiamy,EiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futrzaki 24.01.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Wiatm,obserwuje Waszą budowę od dawna i równiez kibicuję. Szczególnie że na poczatku zastanawiałem sie również nad Gemini. Ostatecznie wybralismy jednak projekt indywidualny zbliżony do Gemini ale mniej środziemnomorski bardziej nowoczesny. Natomiast nadal zastanawiamy sie nad firma DQM. Dostaliśmy od nich bardzo szybko wycene Gemini. Ale niestety nas przeraziła. Firma nie jest tania. Ciekaw jestem czy mogliscie negocjowac cenę i czy dostaliście taki sam kosztorys jak my. Jeśli to możliwe to prosiłbym o takie dane na priva.PozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 29.01.2007 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witaj, o szczegółach cenowych pewnie nie będziemy chcieli rozmawiać - to taka jakby tajemnica... handlowa W każdym razie, jak patrzymy na galopujące ceny mieszkań w Warszawie, to tym bardziej cieszy nas koszt budowy naszego domu uzyskany w negocjacjach z wykonawcą. Pamiętaj, że cena, którą my płacimy może być z bardzo wielu powodów inna, niż zaproponowana wam (np. wybór materiałów, czy instalacji objętych umową). Pozdr. Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futrzaki 30.01.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Ok, rozumiem.A procentowo ile udało sie Wam obniżyć cenę?PozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 30.01.2007 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Naprawdę wolimy nie rozmawiać o sprawach finansowych. Wybacz. Jesteśmy zadowoleni z wypracowanego układu i efektów widocznych na budowie. I to jest dla nas najważniejsze. Z góry założyliśmy, że budowanie systemem gospodarczym w naszym przypadku jest fikcją, a zatem za budowę domu zapłacimy więcej niż średnia cena "gospodarcza" za dom taki, jak wybraliśmy. W końcu nikt nie wyświadczy nam za free tak wielkiej przysługi. Profesjonalne usługi kosztują - ale cenę można negocjować, co polecamy. Nie potrafimy stwierdzić dokładnie, o ile płacona przez nas cena przewyższa koszty pracy z indywidualnymi ekipami. Jednak na pewno nie jest to dużo (na pewno nie 20%, a nawet nie 15%). Jak zawsze w życiu, zdarzają się drobne zgrzyty - ale nic naprawdę poważnego (największym problemem była tygodniowa, nieustalona z nami nieobecność ekipy na budowie). Z dużą dozą pewności stwierdzamy, że nasza wskazówka ma tak silne wychylenie "na tak", że każdy następny dom też zdecydowalibyśmy się budować systemem "z firmą". Bez sekundy zastanowienia. Pozdr.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caorlina 05.02.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Witam. Gemini to piękny dom. Już prawie na 100% jestem zdecydowana na zakup tego projektu. Zastanawialiśmy się wcześniej (właściwie to raczej mój mąż) nad wybudowaniem Artemidy. Wiem co myślicie o tym projekcie Chcielibyśmy jednak zobaczyć "na żywo" Artemidę, tak z ciekawości. Maćku pisałeś, że wiesz gdzie ona stoi. Mam prośbę - czy mógłbyś podać jakieś konkretne namiary? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 11.02.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Sie manko, bardzo dawno tu nie byłem, a tu wszystko rośnie jak na drożdżach. Tylko pozazdrościć postępu. Tak jak Wy zdecydowaliśmy się na firmę deweloperską. Byłem w DQM, ale znalazłem trochę tańszą firmę z dobrymi rekomendacjami. Z kredytem widzę że u nas wyszło identycznie jak u Was - czyli z ulgi nici. W każdym razie trzymam kciuki za postępy i widze że cześciej do Was muszę zaglądać Pozdrawiam Rob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacko77wawa 15.02.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Mam pytanie trochę techniczne Czy mógłbyś napisać, ile bloczków betonowych/fundamentowych poszło na fundamenty i jaką wysokość ma fundament? Jestem na etapie kosztorysu i juz mam dosc Poza tym - gratuluję wyboru! Ja wybrałem podobny projekt - Ville Varsovie Pozdrawiam jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 14.03.2007 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam wiosennie i mam pytanie skąd macie silikaty??? Mógłbyś się zapytać swojej ekipy??? Pytanie dla mnie ważna, bo do budowy mam wszystko oprócz wyżej wymienionych hsilikatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 18.03.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Czekamy z niecierpliwością na dalsze relacje z placu budowy - sezon już się zaczął i mam nadzieję że u Was też prace trwają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaG 21.03.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 hej witajcie,przeczytalam uważnie Wasz dziennki i obejrzałam zdjecia.Jeśli można chciałabym się wprosic na wizytę, bo nie potrafie sobie wyobrazić tego domu na żywo.Jestescie zapracowani, ale moze uda mi sie Was jakos przekonac,w cągu tyg chce zakupic projekt,a chciałabym zobaczyc dom w realu.Prosze o jakis kontakt, zalezy mi na czasie.Dzieki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 24.03.2007 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Witam wiosennie i mam pytanie skąd macie silikaty??? Mógłbyś się zapytać swojej ekipy??? Pytanie dla mnie ważna, bo do budowy mam wszystko oprócz wyżej wymienionych hsilikatów. Witaj, nasz wykonawca zamawiał silikaty bezpośrednio u producenta: Silikaty Białystok. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 24.03.2007 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Czekamy z niecierpliwością na dalsze relacje z placu budowy - sezon już się zaczął i mam nadzieję że u Was też prace trwają . Dzieje się! Dzieje! Mury domu już gotowe. W przyszłym tygodniu przyjeżdżają cieśle. Zaraz będą gotowe też schody (od parteru, do strychu). Potem jeszcze schody wejściowe do domu i taras z tyłu i będzie można "odhaczyć" etap murowania! W kwietniu zacznie się praca z instalatorami. Pozdr. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts