Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Eli i Maćka - Gemini dla Bliżniąt

Ela_i_Maciek

Recommended Posts

hej witajcie,

przeczytalam uważnie Wasz dziennki i obejrzałam zdjecia.Jeśli można chciałabym się wprosic na wizytę, bo nie potrafie sobie wyobrazić tego domu na żywo.Jestescie zapracowani, ale moze uda mi sie Was jakos przekonac,w cągu tyg chce zakupic projekt,a chciałabym zobaczyc dom w realu.Prosze o jakis kontakt, zalezy mi na czasie.Dzieki.Pozdrawiam

Odpowiedź wysłałem na priv.

M

• Odpowiedzi 179
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Maciek,

nie wiem czy to ta sama ekipa. DQM ma pare ekip ale mogę zapytać gdzie poprzednio pracowali. Mają postawić cały stan surowy więc być może to Ci sami ludzie.

Majstrem (nie kierownikiem) jest taki młody chłopak tzn najmłodszy z ekipy Pan Marcin. Wprawdzie wszyscy sie przedstawiali po przyjechaniu ale od poczatku na działce przewija sie tyle osób że nie zapamietałem wszystkich imion.

Wasza budowa w kazdym badz razie przewijała się w rozmowach z DQM. Mieliśmy ją oglądać, potem była własnie mowa o tempie prac no i też wspominali o Waszych bombach na działce. U nas zagrożeniem były jedynie garnki ze złotymi monetami ale na szczęście dziś był archeolog i nic takiego nie znalazł ;-)

Geodeta natomiast pochwalił przygotowanie placu budowy i moj inspektor budowlany też nie miał sie do czego przyczepić. Jestem więc dobrej myśli.

Na razie mamy jedynie problem z wodą na działce. tzn w studni jest a dwie pompy nie mogą jej wyciagnąć. Chyba jakaś ciężka jest, bardzo zażelaziona ;-)))

Może lepiej byłoby magnesem...

Pozdrawiam

Michał

Prawdę mówiąc nie zastanawiałem się nad tym. Czy kolejność ma jakieś znaczenie, inne niż konieczność uważania przy montażu, aby nie uszkodzić ocieplenia?? Styropian i tak został przyklejony do muru w taki sposób, że będzie potem zachodził na ramy okien (na 1-2 cm).

Pozdr.

M

• 3 weeks później...

aż mnie zatkało... :)

Kolor, który widać, to po prostu klej, w którym zatopiona jest siatka... taki podkład. Ostatecznie elewacja będzie pastelowa. Ale już któraś osoba mówi, że taki szary ładnie wygląda...

I dobrze zgadujesz, górne duże okno na tylnej elewacji będzie otoczone barierką blisko muru (zamiast pełnego balkonu, przewidzianego w oryginalnym projekcie).

Pozdrawiam,

Maciek