Ela_i_Maciek 24.03.2007 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 hej witajcie, przeczytalam uważnie Wasz dziennki i obejrzałam zdjecia.Jeśli można chciałabym się wprosic na wizytę, bo nie potrafie sobie wyobrazić tego domu na żywo.Jestescie zapracowani, ale moze uda mi sie Was jakos przekonac,w cągu tyg chce zakupic projekt,a chciałabym zobaczyc dom w realu.Prosze o jakis kontakt, zalezy mi na czasie.Dzieki.Pozdrawiam Odpowiedź wysłałem na priv. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 31.03.2007 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Dziś dwa nowe wpisy w Dzienniku. Do tego kilka zdjęć. Mamy WIĘŹBĘ dachu!! Jest cudownie, mówię wam. Pozdr.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 01.04.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 No brawo !!!Teraz dom nabiera właściwych kształtów - wygląda pięknie .A ja Was gonię - w środę lejemy pierwszy strop - nad garażem .Zaraz po Świętach strop nad parterem . potem trpchę scianek kilankowych i pod koniec kwietnia robimy dach .Powodzenia i szybkiego postępu prac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 01.04.2007 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Dzięki! Kiedy odwiedzałeś naszą budowę? Fajnie wygląda, nie? Pozdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 02.04.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 ... Kiedy odwiedzałeś naszą budowę? Fajnie wygląda, nie? Pozdr M No ja tylko na podstawie fotek - na wizytę u Was nie mam czasu ( choć może kiedyś..) , u siebie ma na codzień wizytację i już mi czasu nie starcza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 09.04.2007 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Dzisiaj w dzienniku odcinek m.in. o dachówkach i schodach. http://images22.fotosik.pl/91/863d828c023f534em.jpg http://images21.fotosik.pl/157/12d24b873659f641m.jpg Pozdrawiam Świątecznie,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futrzaki 16.04.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Oglądałem Wasze najnowsze zdjęcia. Bardzo cieszą mnie takie postępy. Szczególnie że też podpisaliśmy umowę z DQM Nasze prace rozpoczną sie w środę ale o wszystkim napisze we wałsnym dzienniku. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.04.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Gratuluję tempa.Ledwo dom przykryty dachem a już zaczęło się ocieplanie. Może i też tak zrobić u siebie. Najpierw trzeba tylko postawić dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 19.04.2007 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Michał, czy buduje u Ciebie ekipa pana Henia (właśnie w środę miał zaczynać jakąś nową budowę po skończeniu roboty u nas)? Myślę, że powinieneś być z nich zadowolony! Pozdrawiam,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futrzaki 19.04.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Maciek, nie wiem czy to ta sama ekipa. DQM ma pare ekip ale mogę zapytać gdzie poprzednio pracowali. Mają postawić cały stan surowy więc być może to Ci sami ludzie. Majstrem (nie kierownikiem) jest taki młody chłopak tzn najmłodszy z ekipy Pan Marcin. Wprawdzie wszyscy sie przedstawiali po przyjechaniu ale od poczatku na działce przewija sie tyle osób że nie zapamietałem wszystkich imion. Wasza budowa w kazdym badz razie przewijała się w rozmowach z DQM. Mieliśmy ją oglądać, potem była własnie mowa o tempie prac no i też wspominali o Waszych bombach na działce. U nas zagrożeniem były jedynie garnki ze złotymi monetami ale na szczęście dziś był archeolog i nic takiego nie znalazł Geodeta natomiast pochwalił przygotowanie placu budowy i moj inspektor budowlany też nie miał sie do czego przyczepić. Jestem więc dobrej myśli. Na razie mamy jedynie problem z wodą na działce. tzn w studni jest a dwie pompy nie mogą jej wyciagnąć. Chyba jakaś ciężka jest, bardzo zażelaziona )) Może lepiej byłoby magnesem... Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 20.04.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Gratuluje! Milo popatrzec na tak szybko spelniajace sie marzenie, prawda?Jestem ciekawa koncowego efektu. Pozdrawiam i zycze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 21.04.2007 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Michał, czyli macie inną ekipę. U nas szefem był pan Henio. Jaki dom budujecie? Czy można zobaczyć projekt w internecie? Pozdrawiam,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 21.04.2007 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Fairy, dzięki za dobre słowo! Każde mile widziane Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 22.04.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 A nie boicie się mostków termicznych jeśli najpierw robiciei ocieplenie a po tem okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 22.04.2007 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Prawdę mówiąc nie zastanawiałem się nad tym. Czy kolejność ma jakieś znaczenie, inne niż konieczność uważania przy montażu, aby nie uszkodzić ocieplenia?? Styropian i tak został przyklejony do muru w taki sposób, że będzie potem zachodził na ramy okien (na 1-2 cm). Pozdr.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 13.05.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 bardzo ładny domek - pełen harmonii pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 13.05.2007 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Miód na nasze serca. DZIĘKI! EiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 13.05.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Dom jest śliczny tylko brakuje odbica w tafli wody, ah Ale czy od strony ogrody zrobicie zamiast balkonu barierkę imitującą balkon, bo moim zdaniem aż się prosi, odciazy bryłęA co to za kolor tej elewacji, bo uroczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 13.05.2007 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 aż mnie zatkało... Kolor, który widać, to po prostu klej, w którym zatopiona jest siatka... taki podkład. Ostatecznie elewacja będzie pastelowa. Ale już któraś osoba mówi, że taki szary ładnie wygląda... I dobrze zgadujesz, górne duże okno na tylnej elewacji będzie otoczone barierką blisko muru (zamiast pełnego balkonu, przewidzianego w oryginalnym projekcie). Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 13.05.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 A może zerwać z pastelami na rzecz brązu, łosoia? Bo to na prawdę nie źle wygląda. Spróbujcie z jakim kolorwonikiem, chyba że już kupiliściie tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts