futrzaki 14.05.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Obejrzałem sobie Wasze ostatanie zdjęcia. Po prostu szok, piękny domek. Widze że DQM ostro wziął sie za robote. U mnie też się uwijają. Od dzis stawiają mury i może jeszcze Was dogonimy z pracami Ale nie mam czasu żeby wrzucić zdjęcia. Na razie napisałem pare słow. Co do ogrzewania to my już mieliśmy wczesniej przyłacze w granicy działki ale też nie wiem czy nas podłacza pod dom przed zimą. W Waszej sytuacji nie robiłbym Pompy Ciepła. Zastanawiałem się nad tym pomysłem i uważam że to za drogo i nie ma gwarancji że instalacja bedzie dobrze chodzić. Czytałem już o róznych kłopotach z PC. My pomyślelismy o zabezpieczeniu wczesniej tzn bedzimy miec inastalacje na dwa kotły tylko ze do tego potrzebny jest odpowiedni komin. Tzn jeden pod gaz i drugi pod... ekogroszek. My tak mamy w projekcie. Na razie zainstalują tylko gazowe ogrzewanie ale jak bedzie potrzeba i z gazownia nic nie wyjdzie to komin jest i w ciagu dwóch tygodni mozna zrobić instalacje z drugim kotłem na węgiel. Ja bym jednak szedł w tymczasowe rozwiąznie ze zbiornikiem gazu. Jeden sezon da się przerzyć a nie trzeba zmieniać całej instalacji. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 14.05.2007 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 A może zerwać z pastelami na rzecz brązu, łosoia? Bo to na prawdę nie źle wygląda. Spróbujcie z jakim kolorwonikiem, chyba że już kupiliściie tynk Będzie coś lekko łososiowo/morelowo/różowego... ogólnie dość jasne, ale z wyraźnie zaznaczonym kolorem. Nie zastanawialiśmy się nad ciemnym. Tynk mamy już zamówiony, ale możemy jeszcze zmienić.... Musimy pomyśleć W każdym razie OGROMNE DZIĘKI za dobre słowa!!!! EiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 14.05.2007 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 W Waszej sytuacji nie robiłbym Pompy Ciepła. Zastanawiałem się nad tym pomysłem i uważam że to za drogo i nie ma gwarancji że instalacja bedzie dobrze chodzić. Czytałem już o róznych kłopotach z PC. My pomyślelismy o zabezpieczeniu wczesniej tzn bedzimy miec inastalacje na dwa kotły tylko ze do tego potrzebny jest odpowiedni komin. Tzn jeden pod gaz i drugi pod... ekogroszek. My tak mamy w projekcie. Ja bym jednak szedł w tymczasowe rozwiąznie ze zbiornikiem gazu. Jeden sezon da się przerzyć a nie trzeba zmieniać całej instalacji. Pozdrawiam Michał Wygląda na to, że pewnie tak to właśnie zrobimy. Koszt odwiertów pionowych wyliczono nam na 40,000 zł!!!!!! To trochę sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 16.05.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Gemini prezentuje sie Majestatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futrzaki 17.05.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Straszycie mnie z tą ekipą. Wysłałem Wam maila na priva.PozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 19.05.2007 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Widziałem. Odpowiedziałem. W sumie więcej nerwów, niż faktycznych problemów. Najgorsze jest to, że pewnie stracimy za 3-4 tygodnie z czasu nadrobionego dzięki ciepłej zimie. A już zaczynaliśmy umawiać się z ludźmi od robót wykończeniowych (płytki, malowanie, etc...) M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 19.05.2007 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Gemini prezentuje sie Majestatycznie. Dzięki. Tylko, że nam zależało, aby prezentował się lekko i skromnie... Nie wyszło? M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 20.05.2007 02:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Skromnie? O nie, nie, jest tak jak pisalam. Przyznam sie iz troszeczke Wam "zazdroszcze" tej Majestatycznej budowli - kiedy ja bede mogla cieszyc sie swoja Diuna?A'propo, wiem, ze buduje sie Diuna pod Wroclawiem, bede miala super porownanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futrzaki 13.06.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Szkoda że nie umieszczacie już dalszych odcinków dziennika.PozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 16.06.2007 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Hej! Jak tylko coś ciekawego wydarzy się, to napiszemy. Póki co zbieramy siły przed wykończeniówkami i ustalamy ekipy oraz kolejność robót. Pozdr.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 05.07.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Hej!Przede wszystkim gratulacje - pękny dom! Po drugie, dołączam do grona niezadowolonych z braku dalszego ciągu. Zrobiliście prawdziwy suspens, zawieszając dziennik w takim miejscu - Hitchcock byłby dumny. Koniecznie muszę wiedzieć, co dalej z ekipą - ocena wzrosła, czy wręcz przeciwnie. Chcę budować w przyszłym roku i już się cieszyłam, że w Waszym wykonawcy znalazłam wymarzoną ekipę, a tu... Błagam o referencje - w ostateczności dobrzy są, czy nie?Pozdrawiam i życzę przyjemnego wykańczania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 05.07.2007 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Już się poprawiam i zaraz coś nowego naskrobię. Bardzo pięknie dziękuję za zainteresowanie i opinię o naszym domku. Serce rośnie! M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 10.07.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Super dziennik, bardzo fajnie się go czyta... Piękny dom - gratuluję wyboru projektu... choć mam osobiste wrażenie, że przydałaby mu się 3 razy większa działka - miałby gdize odetchnąć... ale jak sie nie ma co sie lubi, to się lubi co się ma.... napewno będzie wyglądał super i na małej działce p.s. ja też mam spory dom - na małej działce Pozdrawiam i czekam na cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 10.07.2007 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Dziękuję za dobre słowo. Faktycznie martwi nas rozmiar działki... Z żadnego jej miejsca nie możemy zobaczyć dachu naszego domu! Musimy wychodzić na okoliczne drogi / puste place Ale i tak jesteśmy szczęśliwi, bo miejsce jest przecudne (prawie jak na mazurskiej wsi - nawet drób słychać - a "tylko" 17 km od centrum). M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 10.07.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 A dokumentacja to gdzie? Rezydencja rośnie a ja bym chętnie wpadła i zobaczyła naocznie, koło Wicka przejeżdzam przynajmniej raz w tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 11.07.2007 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Kilka zdjęć wrzucę dzisiaj. Pozdrawiam,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi 18.07.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 ekstra czyta sie wasz dziennik jak jakies połączenie sensacji, komedii i fantastyki co w efekcie ma dac spełnione marzenie A projekt bez gadania wyśniony! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 18.07.2007 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Historia pisana przez życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 25.07.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Maciek, dom palacowo iimponujący. Ale proszę nieśmiało, zdejmij tablicę informacyjną z pięknego dąbczaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 25.07.2007 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Póki budowa trwa, tablica musi być... Mimo, że już "nadgryziona zębem czasu" (lub koparki... ). Dzięki! M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts