Grazia-Ol 25.07.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 No ale dąbczaka szkoda. Wbijanie gwoździ w drzewa jest niedozwolone. Znam się na tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 25.07.2007 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Akurat TEN gwóźdź to dąbczakowi najmniej szkodzi. Żebyś widziała, jak pocharatali mu KORZENIE, żeby ławy fundamentowe zmieścić!! A ile gałęzi stracił, bo wchodziły w ściany, okna i dach... Nam też szkoda. Ale działeczka taka malutka, że albo dęby, albo dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elanta 26.07.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Hej!Podoba mi się Wasz domek. Też zastanawiam sie nad budową domu piętrowego. Wasz dla naszej rodzinki jest trochę za duży i szukamy czegoś mniejszego.Znalazłam na forum, ze byliście zainteresowani budową D65 Elegancki. Niestety nie znalazłam dużo informacji na jego temat. Moze wiecie gdzie się buduje (najlepiej w okolicach Wawy)? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 26.07.2007 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Witaj, biuro "Domowe Klimaty" ma w ofercie kika domów piętrowych podobnych w charakterze do Gemini, ale nieco mniejszych (od 160 mkw). Może jeden z nich przypadnie Ci do gustu? Niestety nie wiem, gdzie stoi lub powstaje D65... Oprócz informacji na stronach Muratora nie mam żadnej dodatkowej wiedzy na temat tego projektu. Pozdrawiam,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elanta 26.07.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 26.07.2007 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Ależ drobiazg! Życzę miłego przeglądania i konstruktywnej burzy mózgów. Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misob 02.08.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam,cieszę się że znalazłem Wasz dziennik.Po uporaniu sie z przeszkodami prawnymi dot. dzialki planujemy budowe w przyszlym roku. Mam podobne przemyślenia co do budowy -- też zamierzam stawiać dom piętrowy, z płaskim dachem (projekt indywidualny)- też chcę budować z firmą a nie użerac sie z kolejnymi ekipami. To samo mówi mój architekt. Taki pogląd jednak jest w zdecydowanej mniejszości wśród forumowiczów.Cenna jest zwlaszcza informacja, ze ten sposob budowy jest drozszy o okolo 15% a nie np 50%. -- Jeżeli można, to poproszę o namiary na Waszego inspektora nadzoru oraz ewentualnie na inne firmy, które braliscie pod uwagę (na priv).Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 02.08.2007 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Hej! Jaki projekt? Masz może elektroniczną wizualizajcję? Chętnie obejrzałbym, bo intrygują mnie płaskie dachy (sami zastanawialiśmy się nad projektem Amigo z pracowni "Domowe Klimaty", który ma właśnie płaski dach... rozważania urwał urząd dzielnicy w narzuconych warunkach zabudowy, które przewidywały dach spadzisty i nie było zmiłuj). Jeżeli chcesz już bardziej konkretnie porozmawiać o budowaniu z firmą, to zapraszam na mail (w każdym moim poście taki żółty guziczek; klikasz i ślesz mail). Chętnie podzielę się bagażem dobrych rad i dobrych doświadczeń. Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 09.08.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Gratuluję powodów "lekkiego ducha" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 10.08.2007 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Tak mnie jakoś naszło. Strasznie przejmuję się w takich sytuacjach i w końcu zdecydowałem się pójść do szpitala i coś zrobić. Mam nadzieję, że krwi nie odrzucą i komuś się przyda! M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 10.08.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Lubię ludzi zdrowo myślących, nawet jak ich nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 10.08.2007 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 To tak, jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 19.08.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Nam bardzo się podoba już kiedyś pisałam: mi też się podoba (tylko nie dawajcie za dużo klinkieru, bo domek straci swój czar) z niecierpliwością będę śledzić środek pozdrawiam ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 19.08.2007 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Klinkieru nie będzie zbyt wiele (3 warsty płytek, z czego najniższa schowa się trochę w ziemi, jak już dowieziemy finalną warstwę na ten nasz piachor) Cieszę się, że nasz dom spotyka się z uznaniem Dla dobra własnego i wobec sprzeciwu Sz.P. Małżonki, prace dotyczące wnętrza zostaną pominięte w dzienniku. Wkleję tylko zdjęcie kominka, jak już będzie gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 19.08.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Dla dobra własnego i wobec sprzeciwu Sz.P. Małżonki, prace dotyczące wnętrza zostaną pominięte w dzienniku. Wkleję tylko zdjęcie kominka, jak już będzie gotowy. rozumiem co do klinkieru - tez w porzadku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 20.08.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Oj ale się domek zmienił przez ten miesiąc - cudny, z czego macie parapety zewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 20.08.2007 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 co by ave! nie pomyślała, że przesadzam, odpowiem małymi literkami: z klinkieru... Pozdr. M ps. DZIĘKI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 20.08.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Maciek, elewacja wyszła widzę dobrze. Czy to ten sam kolor,który u mnie wyszedł byle jak? Weber 336 kolor 130 D? A dlaczego piszesz o malowaniu ścian? Był chyba tylko tynk? No i proszę o zdjęcie kominka. Może zainspiruje mnie. Fajny, niezwykły jest Wasz dom, a właściwie kamienica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 20.08.2007 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Cześć! Tak, to ten sam kolor (tylko tynk 341 - silikonowy). Piszę o "malowaniu", bo tak to odbieram (wiesz,... kolor nagle się pojawia), choć faktycznie dom został otynkowany. Kominek nie jest jeszcze gotowy, i póki co dysponuję zdjęciami kominka rozbebeszonego... Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 20.08.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 klinkier jest bardzo pożądany a ja szukam alreacytowego i nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts