Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Eli i Maćka - Gemini dla Bliżniąt

Ela_i_Maciek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 179
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej!

Podoba mi się Wasz domek. Też zastanawiam sie nad budową domu piętrowego. Wasz dla naszej rodzinki jest trochę za duży i szukamy czegoś mniejszego.

Znalazłam na forum, ze byliście zainteresowani budową D65 Elegancki. Niestety nie znalazłam dużo informacji na jego temat. Moze wiecie gdzie się buduje (najlepiej w okolicach Wawy)?

Pozdr

Witaj,

biuro "Domowe Klimaty" ma w ofercie kika domów piętrowych podobnych w charakterze do Gemini, ale nieco mniejszych (od 160 mkw). Może jeden z nich przypadnie Ci do gustu?

Niestety nie wiem, gdzie stoi lub powstaje D65... Oprócz informacji na stronach Muratora nie mam żadnej dodatkowej wiedzy na temat tego projektu.

Pozdrawiam,

Maciek

Witam,

cieszę się że znalazłem Wasz dziennik.

Po uporaniu sie z przeszkodami prawnymi dot. dzialki planujemy budowe w przyszlym roku.

Mam podobne przemyślenia co do budowy -

- też zamierzam stawiać dom piętrowy, z płaskim dachem (projekt indywidualny)

- też chcę budować z firmą a nie użerac sie z kolejnymi ekipami. To samo mówi mój architekt.

Taki pogląd jednak jest w zdecydowanej mniejszości wśród forumowiczów.

Cenna jest zwlaszcza informacja, ze ten sposob budowy jest drozszy o okolo 15% a nie np 50%.

--

Jeżeli można, to poproszę o namiary na Waszego inspektora nadzoru oraz ewentualnie na inne firmy, które braliscie pod uwagę (na priv).

Dzięki.

Hej!

Jaki projekt? Masz może elektroniczną wizualizajcję? Chętnie obejrzałbym, bo intrygują mnie płaskie dachy (sami zastanawialiśmy się nad projektem Amigo z pracowni "Domowe Klimaty", który ma właśnie płaski dach... rozważania urwał urząd dzielnicy w narzuconych warunkach zabudowy, które przewidywały dach spadzisty i nie było zmiłuj).

Jeżeli chcesz już bardziej konkretnie porozmawiać o budowaniu z firmą, to zapraszam na mail (w każdym moim poście taki żółty guziczek; klikasz i ślesz mail).

Chętnie podzielę się bagażem dobrych rad i dobrych doświadczeń.

Maciek

• 2 weeks później...

Klinkieru nie będzie zbyt wiele (3 warsty płytek, z czego najniższa schowa się trochę w ziemi, jak już dowieziemy finalną warstwę na ten nasz piachor)

Cieszę się, że nasz dom spotyka się z uznaniem :)

Dla dobra własnego i wobec sprzeciwu Sz.P. Małżonki, prace dotyczące wnętrza zostaną pominięte w dzienniku. Wkleję tylko zdjęcie kominka, jak już będzie gotowy.

Maciek, elewacja wyszła widzę dobrze. Czy to ten sam kolor,który u mnie wyszedł byle jak? Weber 336 kolor 130 D?

A dlaczego piszesz o malowaniu ścian? Był chyba tylko tynk?

No i proszę o zdjęcie kominka. Może zainspiruje mnie.

:p Fajny, niezwykły jest Wasz dom, a właściwie kamienica.

Cześć!

Tak, to ten sam kolor (tylko tynk 341 - silikonowy). Piszę o "malowaniu", bo tak to odbieram (wiesz,... kolor nagle się pojawia), choć faktycznie dom został otynkowany. :)

Kominek nie jest jeszcze gotowy, i póki co dysponuję zdjęciami kominka rozbebeszonego...

Pozdrawiam,

Maciek