Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Eli i Maćka - Gemini dla Bliżniąt

Ela_i_Maciek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 179
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

dzisiaj jest pierwszy dzień od ostatniego postu, kiedy mam możliwość usiąść przed prywatnym komputerem i zajrzeć do maila... ugh. Trudno znoszę dostosowanie do nowej pracy.

Kiedy parapetówka? No nie wiem. Ostatnio sporo osób zadaje mi to pytanie, a ja, niestety zgodnie z prawdą, nie umiem udzielić nawet przybliżonej odpowiedzi. Ciężko stwierdzić. W domu szaleją kafelkarze. Czekają w kolejce malarze i parkieciarze. Stolarz robi kuchnię. Trochę to jeszcze potrwa. Mam nadzieję, że przed Świętami zdążymy.

M

• 3 weeks później...
No cóż... Miło mi słyszeć, że mamy podobne gusta :) Ale umowa, to umowa.

Mogę doradzić - jak będziecie mieli szczegółowe pytania dotyczące konkretnych spraw, to chętnie podpowiem, jak podejść do rozwiązania.

Pozdr.

M

W sumie jak się zgodzicie, to może was nawiedzimy w końcu sąsiady jesteśmy. My jeszcze mieszkamy na Nowym

• 3 weeks później...

Witam,

pięknie dziękuję za miłe słowa!! Niezwykle to miłe... :oops:

Odpowiadam po kolei na Wasze pytania:

1. Wkład kupiłem razem z usługą montażu i wykonania zabudowy. Adres: www.kominkitoma.pl. Polecam, bardzo fachowa ekipa.

2. Drzwi wewnętrzne już są. Z pełnego, litego drewna (co prawda sosna, a nie dąb, ale i tak są BARDZO ciężkie, a o to mi chodziło). Kolor: czekolada, w połowie drogi między mleczną a gorzką ;)

3. Balustrady wewnętrzne właśnie "się kują". Robi je w całości ręcznie kowal artysta, ten sam, który robił nam balustrady na zewnątrz domu. Wewnętrzne będą montowane po parkietach i schodach, więc najwcześniej po Nowym Roku...

4. Okna to "zwykły, biały, plastikowy" Oknoplast :). Doszliśmy do wniosku, że przy takim domu i przy wybranych przez nas kolorach elewacji oraz dachu, należy dom czymś rozświetlić. Kolorowe ramy okien nie nadawały się zupełnie, dlatego są białe. A malować drewno białą farbą to jak dla mnie zbyt wielki grzech (po co to drewno, skoro i tak go nie widać?). Dlatego są plastiki :)

Pozdrawiam,

Maciek

ps. raz jeszcze: DZIĘKUJĘ!

• 3 weeks później...

No, nie grzmi...

Ostatecznie stanęło na tym, że bramę wjazdową robi nam zupełnie inna firma. Czyli czeka nas teraz zabawa w strojenie pilotów do bramy wjazdowej i garażowej, bo marzy nam się otwieranie jednej i drugiej "jednym pstryknięciem"...

Montaż powinien zacząć się jutro (wtorek, 6.11.07). Zobaczymy...