Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Eli i Maćka - Gemini dla Bliżniąt

Ela_i_Maciek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 179
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Uniplast. Warszawa, na ul. Ostrobramskiej (jadąc w stronę Wawra, czyli od Wisły, mijasz Promenadę, McDonalda, stację Shell i dojeżdżasz do niewielkiego pawilonu z komisem samochodowym z przodu - trzeba wjechać na tył tego pawilonu, zjeżdżając w prawo z Ostrobramskiej).

Pani Małgorzata Urbaniak: 22 613 50 33. Powiedz, że polecił Ci ją p. Maciek z Rembertowa (ucieszy się).

M

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 3 weeks później...

Kochani,

dzięki!

Helenka vel Marysia (jeszcze nie wybrane na 100%) dołączy do nas w sierpniu, więc wkraczamy w fazę gorączkowych przygotowań na Jej powitanie :)

W Domu (przez duże "D") mieszka się zupełnie inaczej. Wygodniej, intymniej, przytulniej, wolniej,.... ale też bardziej pracowicie, z dłuższymi dojazdami do pracy, ... bez gazu :( :( (nadal).

Bilans plusów dodatnich i plusów ujemnych wychodzi jednak na te dodatnie i tej wersji się trzymajmy!!! :) (i takiej Wam życzymy z całego serducha!!).

EiM

Gratulacje!!! Tylko zapiszujcie Helenkę do przedszkola!!!! Po naszej stronie Ścieku Wiślanego jest tylko jedno godne polecenia, na Mińskiej. Wozimy młodszą, tak jak kiedyś starszą, w sumie mamy ppo drodze!!! Dzisiaj robiliśmy rundę po Starym i tak się zastanawiałam gdzie wy macie tę swoją rezydencję. Oby się wam dobrze mieszkało!!!

Jeszcze nie mamy trawnika, więc póki co sypiemy wszystko na piach w "ogródku". I tak zwieziemy jeszcze ładnych kilka wywrotek ziemi, więc nie powinno trawce / drzewkom zaszkodzić.

Zaszkodzić ?!? To będzie spora strata. Zakopywać popiół głęboko pod trawnikiem... Jedyna korzyść, że może trochę będzie wody w tym piachu zatrzymywać.

Gratulacje!!! Tylko zapiszujcie Helenkę do przedszkola!!!! Po naszej stronie Ścieku Wiślanego jest tylko jedno godne polecenia, na Mińskiej. Wozimy młodszą, tak jak kiedyś starszą, w sumie mamy ppo drodze!!! Dzisiaj robiliśmy rundę po Starym i tak się zastanawiałam gdzie wy macie tę swoją rezydencję. Oby się wam dobrze mieszkało!!!

Czy trochę nie za wcześnie na zapisy do przedszkola? Toż to dopiero 6-y miesiąc ciąży... :)

W każdym razie dzięki za namiar! O ile dobrze kojarzę, jest to taki punkt, gdzie Szaserów przechodzi w Mińską (taki zakręt w "S", potem po prawej stacja Orlenu)?

A nasza lokalizacja? Cóż... :) Najpiękniejsze miejsce na świecie! :)

Ale cierpliwości. Pewnie znajdziecie. Trzeba zapuścić się nieco "w głąb" Rembertowa.

M

Zaszkodzić ?!? To będzie spora strata. Zakopywać popiół głęboko pod trawnikiem... Jedyna korzyść, że może trochę będzie wody w tym piachu zatrzymywać.

Czy dobrze rozumiem, że powinienem trawnik regularnie "nawozić" owym popiołem? Prawdę mówiąc, nie wiem, jak interpretować Twoją odpowiedź, JoShi...

Ale, dzięki :)

M

Czy trochę nie za wcześnie na zapisy do przedszkola? Toż to dopiero 6-y miesiąc ciąży... :)

W każdym razie dzięki za namiar! O ile dobrze kojarzę, jest to taki punkt, gdzie Szaserów przechodzi w Mińską (taki zakręt w "S", potem po prawej stacja Orlenu)?

A nasza lokalizacja? Cóż... :) Najpiękniejsze miejsce na świecie! :)

Dobrze kojarzysz, ja moją zapisałam jak miała 3 miesiące i była 11 na liście, w grupie jest 16. Zadzwonić nie zaszkodzi, zawsze można zrezygonować. A zapuścimy się tylko jka będę miała choć ciut wolnego a na to się nie zanosi. Wykończeniówka wykańcza

Ale cierpliwości. Pewnie znajdziecie. Trzeba zapuścić się nieco "w głąb" Rembertowa.

M

Czy dobrze rozumiem, że powinienem trawnik regularnie "nawozić" owym popiołem? Prawdę mówiąc, nie wiem, jak interpretować Twoją odpowiedź, JoShi...

Tak. Szczególnie gdy masz raczej piaszczystą glebę. W dziale ogród było na ten temat kilak wątków. Tam trochę więcej info o składzie popiołu i korzyściach płynących z jego wykorzystania. Jak planujesz kompostowanie skoszonej trawy to popiół jest znakomitym dodatkiem.