arek budowniczy 10.01.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Być może masz rację - nie jestem aż tak na czasie. W takim razie prośba o info - jaki przewód powinienem jeszcze przewidzieć (koncentryk do odbioru cyfrówki doprowadzę oczywiście z satelity). Myślałem o złączu SCART, bo korzystam z niego do odbioru z aktualnych urządzeń. Może oprócz SCART położyć jeszcze jakiś przewód - jaki? Pozdrawiam. raczej zamiast scart - przewód hdmi (gniazda ścienne nie są tu polecane) oraz kabelek miedziany lub światłowód pod cyfrowy dźwięk (gniazd ściennych do bólu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wosto 12.01.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Wydaje mi się, że najlepszym wyjściem będzie na razie w rurce położyć SCARTa, a w przyszłości wymienić go na ew. HDMI. Tylko jaką wtyczkę ma złącze HDMI (zmieści mi się w rurce?).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 12.01.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam A czy ktoś może przewidział wyprowadzenie przewodów głośnikowych na zew. budynku. Na imprezy jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wosto 12.01.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Kondolencje dla sąsiadów chyba, że impreza z ich udziałem Sorry, że wracam do początku, ale ponieważ w tej dziedzinie nie jestem fachowcem, a chciałbym położyć wszystkie kable przed tynkowaniem prośba o radę: jakie konkretnie kable radzicie położyć przed tynkowaniem (do połączeń oczywiście wezwę fachowców, ale przewody sam chciałbym przygotować). Na strychu - poddaszu nieużytkowym ponad poddaszem użytkowym, schodzą się koncentryki ze wszystkich gniazd. Na parterze będzie TV LCD. Czy oprócz tego położyć jeszcze jakieś kable? Jak rozwiązać sygnał audio, skoro na parterze będzie amplituner (czy ze strychu muszę jeszcze coś pociągnąć?) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 12.01.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Sorry, że wracam do początku, ale ponieważ w tej dziedzinie nie jestem fachowcem, a chciałbym położyć wszystkie kable przed tynkowaniem prośba o radę: jakie konkretnie kable radzicie położyć przed tynkowaniem (do połączeń oczywiście wezwę fachowców, ale przewody sam chciałbym przygotować). Na strychu - poddaszu nieużytkowym ponad poddaszem użytkowym, schodzą się koncentryki ze wszystkich gniazd. Na parterze będzie TV LCD. Czy oprócz tego położyć jeszcze jakieś kable? Jak rozwiązać sygnał audio, skoro na parterze będzie amplituner (czy ze strychu muszę jeszcze coś pociągnąć?) Co byś nie zrobił, to za 5 lat i tak będzie za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts