Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

inst. podtynkowa do kina domowego

denes

Recommended Posts

Być może masz rację - nie jestem aż tak na czasie. W takim razie prośba o info - jaki przewód powinienem jeszcze przewidzieć (koncentryk do odbioru cyfrówki doprowadzę oczywiście z satelity). Myślałem o złączu SCART, bo korzystam z niego do odbioru z aktualnych urządzeń. Może oprócz SCART położyć jeszcze jakiś przewód - jaki?

Pozdrawiam.

raczej zamiast scart - przewód hdmi (gniazda ścienne nie są tu polecane) oraz kabelek miedziany lub światłowód pod cyfrowy dźwięk (gniazd ściennych do bólu)

Kondolencje dla sąsiadów :D :D :D chyba, że impreza z ich udziałem :D

Sorry, że wracam do początku, ale ponieważ w tej dziedzinie nie jestem fachowcem, a chciałbym położyć wszystkie kable przed tynkowaniem prośba o radę: jakie konkretnie kable radzicie położyć przed tynkowaniem (do połączeń oczywiście wezwę fachowców, ale przewody sam chciałbym przygotować).

Na strychu - poddaszu nieużytkowym ponad poddaszem użytkowym, schodzą się koncentryki ze wszystkich gniazd. Na parterze będzie TV LCD. Czy oprócz tego położyć jeszcze jakieś kable? Jak rozwiązać sygnał audio, skoro na parterze będzie amplituner (czy ze strychu muszę jeszcze coś pociągnąć?)

Pozdrawiam.

Sorry, że wracam do początku, ale ponieważ w tej dziedzinie nie jestem fachowcem, a chciałbym położyć wszystkie kable przed tynkowaniem prośba o radę: jakie konkretnie kable radzicie położyć przed tynkowaniem (do połączeń oczywiście wezwę fachowców, ale przewody sam chciałbym przygotować).

Na strychu - poddaszu nieużytkowym ponad poddaszem użytkowym, schodzą się koncentryki ze wszystkich gniazd. Na parterze będzie TV LCD. Czy oprócz tego położyć jeszcze jakieś kable? Jak rozwiązać sygnał audio, skoro na parterze będzie amplituner (czy ze strychu muszę jeszcze coś pociągnąć?)

Co byś nie zrobił, to za 5 lat i tak będzie za mało.