marjucha 16.10.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Potrzebuję podpowiedzi jak się zakłada uszczelkę pod gąsiory. Będę w najbliższych dniach kładł blachodachówkę na budynku gospodarczym i nie bardzo wiem jak je założyć. Może ktoś podpowie, albo podrzuci jakieś zdjęcie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 17.10.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Sa dwa typy uszczelek. Uniwersalne w kształcie klina i wyprofilowane tak jak blachodachówka. Te drugie układa się zgodnie z ich kształtem, tj. falami do blachodachówki. Jeśli nie pasują to znaczy, że są okapowe i trzeba je wymienić. Uniwersalne są samoprzylepne i przykleja się je do blachodachówki, a na to gąsior. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 18.10.2006 05:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Sa dwa typy uszczelek. Uniwersalne w kształcie klina i wyprofilowane tak jak blachodachówka. Te drugie układa się zgodnie z ich kształtem, tj. falami do blachodachówki. Jeśli nie pasują to znaczy, że są okapowe i trzeba je wymienić. Uniwersalne są samoprzylepne i przykleja się je do blachodachówki, a na to gąsior. Wielkie dzięki. Wczoraj wieczorem w końcu doszedłem jak to ma wyglądać i chyba wcześniej miałem jakieś zaćmienie,że tego nie zauważyłem. Żebyś Ty wiedział jak ja już kombinowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_kacper 18.10.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Poczekajcie bo coś nie kumam.Jakie uszczelki? Jeżeli coś w tym temacie kumam to powinna być wentylacja w gonsiorach i w podbitce? A może sie myle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 19.10.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Uszczelki nie są w 100% szczelne, bo mają malutkie półokragłe wycięcia wentylacyjne. Przy okapie oszczelka jest pomiędzy łatą i blachą. Pod łatą mam kontrłatę i dopiero folię, więc grubość kontrłaty daje mi dostatecznie duży wlot powietrza, który u siebie zasłaniałem siatką na owady i nieco odsuniętą obróbką blacharską. Kalenica oprócz tych mini-otworów w uszczelce jest u mnie dodatkowo wentylowana otworami w scianach szczytowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts