kofi 16.10.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Albo szafirki, nie wiem dokładnie, bo posadziłam sporo cebulek. Cebulki nie miały żadnych zielonych kiełków. To nie zimowity, ani takie krokusy, które kwitną późną jesienią. Na pewno to miały być kwiaty wiosenne. Listki mają już ze 2-3 cm. To co teraz z nimi robić? Przykryć czymś? Zostawić? Jak je sadziłam, to wyobrażałam sobie jak to fajnie będzie zobaczyć jak wschodzą wiosną. Dla mnie tam może już być wiosna, ale obawiam się, że jednak będzie jeszcze zima, tym bardziej, że w nocy lekko przymroziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 16.10.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Witam Ja mam to samo, dobrze, że z resztą cebulek wsztrzymałam się, po prostu nie miałam czasu na wszadzenie ich Teraz to chyba już nic z nimi nie można zrobić. Wszystko przez pogode! pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 16.10.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 a listki wąskie? bo mnie tak szafirki wykiełkowały nic nie rób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaaj 16.10.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 jestem zieloniutką ogrodniczką, także powysadzałam cebulki do gruntu, moje mieczyki też powariowały i popuszczały listki, i to spore, ale może tak powinno być??? ciekawe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.10.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 ja dopiero wsadziłam cebulki krokusów. Całe 100. mam nadzieję, że na wiosnę.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 16.10.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Mieczyki kaaj na zimę posadziłaś?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaaj 17.10.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 takie granatowe, to chyba szafirki czy cuś takiego, uprzedzałam że jestem zieloniutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 17.10.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 u mnie krokusy siedą spokojnie i się nie wychylają, ale szafirki puściły liscie. zamierzam ten fakt zignorować, na zimę zasypię co wystaje korą. Liczę że na wiosnę puszczą nowe liście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.10.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 u mnie krokusy siedą spokojnie i się nie wychylają, ale szafirki puściły liscie. zamierzam ten fakt zignorować, na zimę zasypię co wystaje korą. Liczę że na wiosnę puszczą nowe liście. mi w zeszlym roku puscily liscie szafirki i byly piekniaste na wiosenke...teraz tez wystawiaja liscie....tzn lodyzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 17.10.2006 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Też podejrzewam, że to szafirki, bo właśnie mają wąskie listki, przestaję się martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts