Silkroad 16.10.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Kupiłem od gminy miasta działkę budowlaną . W warunkach zabudowy o których przeczytałem z wyrusu i wypisu dowiedziałem się, że mam nieprzekraczalną linię zabudowy tj. 15 m od drogi. Czy mogę coś zrobić by przysunąć się trochę bliżej drogi tj. przekroczyć linie zabudowy ? Linia ta ma tylko jedno uzasadnienie ( sprawdziłem to ) kilka domów tj. 5 jest już wybudowanych w ten sposób - żadnych innych argumentów nie ma na to . Dawno temu przebiegała droga która jest już przesunięta i jej nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 16.10.2006 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Niestety nic nie zrobisz. Takie jest prawo. Ja mam drogę do lasu i tez mam 15m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 18.10.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 obawiam się że rzeczywiście niewiele mozna zrobić - zapytac możesz ale takie sa po prostu przepisy a te inne domy to nie one sa uzasadnieniem dla linii zabudowy. Linia zabudowy nie musi miec szczególnego uzasadnienia, po prostu jest okreslona i już, a inne domy sa tak wybudowane bo też musiły zachować linie zabudowy. Gdybys jednak dowiedział sie czegoś innego na ten temat daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.10.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Linia zabudowy może być dwojaka: nieprzekraczalna - wtedy oznacza to że nie można się z domkiem rozpanoszyć przed tę linię (tj. bliżej ulicy) albo obowiązująca - wtedy oznacza że domki muszą stać "pod sznurek", wszystkie jak jeden mąż w jednej linii.Poszukaj też na forum, co jakiś czas odżywa problem z linią zabudowy (w wyszukiwarce wpisz: nieprzekraczalna and linia and zabudowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 19.10.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 o, dzieki wielkie za te informację, prawde mówiąc nie zdawała sobie z tego sprawy a czekam na WZIZ to moż emi sie przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts