Karolina 15.04.2003 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Nie wiem, czy był już wcześniej poruszany ten temat- wyszukiwarka nie daje spodziewanych efektów - jeśli tak to jak szukać (podpowiedzcie hasło), jeśli nie to powiedzcie:- gdzie niedrogo kupić lub- jak samemu zrobić...budę dla dużego (w przyszłości)psa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 15.04.2003 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Wrzuciłam w przeglądarkę "buda dla psa " i między innymi taki adres wpadł mi w oko: http://www.drewal.com.pl/sklep/ogrodowe.php.htmElegancka budka, nie powiem.Ładna była też pod adresem: http://www.complex.gda.pl/kat6pl.html.(buda dla psa górska ocieplana).Możesz je potraktować jako wzory i dać zrobić zaprzyjaźnionemu stolarzowi. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 15.04.2003 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Widziałem takie budy w ofercie marketu bodaj, że Castorama Drewno - styl zakopiański z dachem z gontu papowego. Możesz tam kupić lub też obejrzeć, odrysować (foto) pomierzyć "udoskonalić" i zrobić samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachtomasso 15.04.2003 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Witam, Temat ostatnio przeze mnie ostro badany Wnioski: Budy dzielimy na zwykłe i ocieplane. a)Zwykłe to około 280-300 złotych. "Producenci" twierdzą, że po co ocieplenie skoro dziurą i tak idzie zimno. Twierdzą że deska na piórowpust wystarcza. b)Ocieplane to od 450 do 1000. Ocieplenie najczęściej styropianem od 3 do 5 cm. Z zewnątrz deski, w środku płyta lub panel podłogowy, dach z gontu bitumicznego, regulowany próg itd. Ceny podane ceny dla W-wy i okolic przy wymiarze budy ok. dł-110 cm, szer 50 cm. Wyliczyłem że na budę 100 na 50 z "tarasem" 60 na 50 (tzn. miejscem pod dachem ale nie w budzie przed wejściem) potrzeba materiału za około 350 zł. Pewnie o czymś zapomniałem więc liczę że 400 to max. I trochę zabawy przy robieniu. Ale to będzie full wypas !! Za podobną w sklepie trzeba dać z 900 zł. Poszukamn jeszcze tańszego materiału. Może jakieś odpady. Może ktoś słyszał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 16.04.2003 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2003 U nas po budowie zostało trochę desek, więc może z tego byśmy coś mogli sklecić, styropian też mamy i grubą folię na daszek. Może namówię męża, żeby się tego pojął. Dzieki za podpowiedzi! Jak znajdziecie, gdzieś jeszcze jakieś info, to dajcie znać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 16.04.2003 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2003 hejka - temat jest niezły..mam troche uwag co do wykonywanych bud które już widziałem... przede wszystkim jeśli ma to być pies duży - to domek dla niego powinien także być zrobiony tak - żeby pies nie powiększał grzbietem otworu wejściowego (to już widziałem) - czyli najlepiej żeby 'front' budy mógł być wymieniony - albo było możliwe powiększenie otworu... i jeśli izoluje się budę to trzeba to zrobić tak żeby piesek nie wygryzł wam izolacji (styropian, wata) - to juz także widziałem...)chyba najlepiej dać izolację między dwie warstwy desek, a 'front' budy przygotować tak aby można go było zdemontować i dociąć kiedy piesek będzie się musiał do środka wczołgiwać... snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość wodzusia 18.09.2003 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 tez sobie wrzucilam w wyszukiwarce budy ale duzo czasu mi zajelo az znalazlam ten oto adres, bardzo fajne http://www.budbox.com.pl/strona/indexdyn.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 18.09.2003 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Przy wyjeździe z Wrocławia na Warszawę jest producent "bud składanych" - można podjechać i podpatrzyć rozwiązania, ew. kupić Co do ocieplenia to na podłodze powinno być i już , a na ścianach też bym nie pożałował . Tym co mówią, że otworem i tak zimno wleci i ocieplanie jest niecelowe proponuje spędzenie godzinki w budzie do wyboru - ciekawe kto zdecyduje się na wersę ekono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 26.09.2003 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Ja widziałam ładne i niedrogie budy w takim składzie ogrodniczym w Stanisławowie, są też chyba w supermarketach. A jak się chce naprawdę tanio - to przeważnie z tego co zostało po budowie starczy na niejedną budę - wystarczy mieć na to trochę wolnego czasu, chęci i odrobinę umiejętności . Nam budę zrobił mój Ojciec - ze starego regału zrobił 2 sztuki, dla pieska naszego i swojego. Na dachu jest na razie papa, ale z odpadów naszej blachodachówki obie pokryjemy i jeszcze 2 kawałkii daliśmy stolarzowi który robił nam schody . Storopian na ocieplenie też będzie, i nawet trochę tynku akrylowego a jakby piesek chciał to i podłogę drewnianą możemy mu ułożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcioizi 26.09.2003 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 hejja sam zrobilem bude dla pieska no moze psa bernardyn duzy pies wymurowalem z cegiel dach dweuspadowy drewniany na to gonty bude okleilem plytakmi elewacyjnymi i jest ok kasy malo a uciechy duzo a pieskowi tez sie podoba a na ziemie na wylewke dalem mu zbite drewno zeby mial ciut cieplejwiem z doswiadczenia ze takie psy gorskie nie lubia miec cieplo w budzieponadto pamietajcie zeby najpierw przed murowaniem zrobic obrys i zmierzyc to z pieskiem czy mu to dobrze pasujei dalej mozna juz budowac powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 26.09.2003 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 A ja mam obawy, że moje psy nie zaakceptują czegoś takiego jak buda. Miały do dyspozycji przez całe swoje życie starą komórkę, a słyszałam, że zdarza się że wspaniała buda stoi sobie obok, a pies nieczuły na jej piękno, ignoruje ją zupełnie. No i cały czas się głowimy, co zrobić, żeby psy miały gdzie mieszkać po likwidacji komórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 07.10.2003 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Musisz włożyć do budy szmatkę lub inne zabawki z obecnego miejsca. Drugi sposób (ten zastosowałem) - zrobiłem prowizoryczny kojec (docelowy będzie w innym miejscu), w którym ustawiłem budę i wrzuciłem szmatę na której pies się ulokowywał w kojcu. Potem włożyłem tę szmatę do budy a pies za nią (mała uwaga - ten pies to szczeniak - nowy członek naszej rodziny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 07.10.2003 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 A ja mam obawy, że moje psy nie zaakceptują czegoś takiego jak buda. Miały do dyspozycji przez całe swoje życie starą komórkę, a słyszałam, że zdarza się że wspaniała buda stoi sobie obok, a pies nieczuły na jej piękno, ignoruje ją zupełnie. No i cały czas się głowimy, co zrobić, żeby psy miały gdzie mieszkać po likwidacji komórki. Budowalismy poslanie dla naszych psow, takie z desek, jak lozko i tez sie balismy, ze nie beda chcialy w tym spac. A one weszly od razu po zrobieniu i polozeniu materaca. Cala robote zagladaly i przeszkadzaly, ogladaly deski itd. Psy lubia nowe rzeczy, mysle, ze nie masz sie co martwic o ta bude. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 07.10.2003 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 A je się nie przejmuję wcale tym że nasz pies nie chce mieszkać w budzie... skoro lepiej mu pod niebem, zmuszać go nie będę. Ale gdy się rozpadało, to i owszem, schował się głęboko i nie wybrzydzał :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts