Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

QUIZ - Co zrobić z pracownikiem, który...

GREG.M

Recommended Posts

Tak mnie zastanawia, co to za firma, ze ma az takie dochody, ze moze sobie pozwolic na tak drogiego nieproduktywnego czlowieka, przeciez ktos musi generowac taki zysk, zeby firma nie zbankrutowala....

a mnie zastanawia skad Greg jest tak dobrze poinformowany co robi ta pani podczas godzin pracy, skoro nie pracuja w jednym biurze :roll: a nawet w innych miastach :roll:

O niedoczytalam tego

:lol: tresc postow przycmila mi wysokosc dochodow :wink:

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak mnie zastanawia, co to za firma, ze ma az takie dochody, ze moze sobie pozwolic na tak drogiego nieproduktywnego czlowieka, przeciez ktos musi generowac taki zysk, zeby firma nie zbankrutowala....

a mnie zastanawia skad Greg jest tak dobrze poinformowany co robi ta pani podczas godzin pracy, skoro nie pracuja w jednym biurze :roll: a nawet w innych miastach :roll:

O niedoczytalam tego

:lol: tresc postow przycmila mi wysokosc dochodow :wink:

eeee chyba zle wyczytalam :oops:

• 3 weeks później...
Też prowadzę firmę i zatrudniam pracowników ale wiem że są ludzie niereformowalni. Próbowałem różnych sposobów na niestosujących się do preferowanych reguł gry jak rozmowaaaa, rozmowaaaa i rozmowaaaaaa ale jedno tylko skutkuje. Zabrać kasęęęęę. Zasada jest prosta, jak przyjmuję pracownika ustalam że zarobki max to ileś tam [ zwykle sporo ] ale żeby to utrzymać to to i to i to........Tak jest lepiej niż dodawać np. premię uznaniową bo to nigdy nie działa. Inna metoda to np. na nieskutkujące uwagi na temat niewywiązania się ze zleconych zadań kwituję stwierdzeniem że można tego nie robić bo ja to zrobię sam, tylko mój czas kosztuje [ ileś tam ]. Z początku nikt nie brał tego poważnie aż do chwili kiedy potrąciłem z pensji za swój poświęcony czas. W wątkowym przypadku pewnie trudno cokolwiek z tego zastosować bo nie wiadomo jaka branża i jak taki pracownik może zaszkodzić swojemu pracodawcy???.....

Zrób maluską reformę systemu wynagrodzeń, uzależnij sporą część wynagrodzenia tej osoby od wyników pracy (tak conajmniej 35 podstawowej +75 w zależności od wyników). Na papierze możesz nawet dać jej podwyżkę :lol:

Gwarantuję, że postawiona przed widmem pracy naprawdę Gwiazda sama odfrunie w inne rejony ;)

Odłącz net, telefony tylko z kodem osobistym i rozliczonka.

Ale wredna jestem dzisiaj :lol: