jarkotowa 16.10.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Wygląda na to, że w maju w stolicy zagra Marillion. Super, bo dawno ich tu nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.10.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 wow Tyle , ze mi ten wokalista nie pasuje . Wolalam jak Fish spiewal. Pewnie jednak pojde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 16.10.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 A u nas Fish był chyba ze dwa tygodnie temu A mnie tam nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 16.10.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Jarkotowa Znasz jakies szczegoly ? Chetnie sie wybiore na koncert . Bardzo lubie ich dwie pierwsze plyty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 16.10.2006 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Hmmmm. Szczególów trochę znam, ale nie wiem czy mogę je jeszcze ujawnić bo rozmowy nadal trwają. Widzę, że i ty masz smaczek na ten koncert. Ale obiecuję, że gdy tylko dostanę zielone światlo natychmiast doniosę to tym na forum. Bądź cierpliwy. No.....dodam jeszcze, że będzie zaje.......saport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 16.10.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Kiedys , przed laty , gdy uslyszalem Forgotten sons , wyobrazalem sobie , ze Fish spiewa protest song o nieszczesciach Polnocnej Irlandii , IRA , itd . Z calego tekstu zrozumialem zaledwie kilka slow ( osiem ) . Strasznie sie ucieszylem , gdy sie okazalo , ze moje przeczucia byly sluszne . On naprawde spiewal o tym co myslalem , ze spiewa .Nie pamietam tylko , kto z radiowcow prIII ich wylansowal . Czyzby P.Kaczkowski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 17.10.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 ech.. a powiem - co mi tam bo ja spotkalam Fish'a w pociagu - tzn dlugo nie wiedzialam ze to Fish.. To chyba z 8 lat temu bylo - jechalam z kolezanka z Glasgow do Edynburga i siedzial z nami przystojny facet i ksiazke sobie czytal. Caly chyba pociag wracal z meczu rugby. My gadalysmy po polsku i on po chwili cos tam milo do nas zagadal - ze rozpoznaje polski i ze ma na imie Derek.. i tak z pol godziny fajnie gadalismy - on mowil ze byl kilka razy w Polsce..a my ze w Szkocji .. a on ze bardzo lubi Szkocje i ze uwielbia mieszkac w Edynburgu. No a potem gadalismy kto co robi w zyciu .. a on mowi ze jest musician, no to my - ze pewnie Scotish Folk - a on , ze tak bardziej rock - a my czy profesjonanie ..a on ze tak troche ..taki rock band, ale pewnie nazwa nam nic nie powie... no ze Marillion - a my ha ha ha - pewnie jeszcze Fish jestes A on ze tak .No to mysmy sie zdziwily I on tez sie zdziwil, ze go znamy Bardzo sympatyczny No ale juz wtedy z Marillion sie rozstal . Acha - mowil ze bardz fajnie wspomina koncerty w Polsce i pierwszy pobyt w Gdansku - poczatek 80tych lat..nawet pamietal jakiegos dziennikarza z ktorym chodzil po plazy i o solidarnosci i wolnosci gadal A potem mowil ze Gdansk sie zepsul i ze brzydko w branzy organizacji koncertow sie porobilo - i ze do Gdanska juz nie przyjedzie. No i tak smutno nam sie zrobilo ..Ale ogolnie to bylo wesolo i milo No i przepraszam ze sie tak rozgadalam . I do tego troche off topic. To ja tez bede na nasluchu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 17.10.2006 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Zochna, ale miałaś fart! Zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.10.2006 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 ale Ci Zosiu zazdroszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 18.10.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 ale Ci Zosiu zazdroszcze hehe Ale sobie ladnie zazdroscicie Jako ciekawostke trzeba dodac, ze zespol Marilion najbardziej znany jest... w Polsce i w zasadzie niemal tylko w Polsce. Malo kto na wyspach wie kto to Marilion a okreslenie Rybny Marilion to juz tylko dla ortodoksow-hardcorowcow historii muzyki. Oj byly lata , ze pan Fish przyjezdzal do kraju nad Wisla po 2 -3 razy w roku , a jakze na zaproszenie fanklubu krakowskiego i tu sie czul jak ryba hihi w wodzie. Nikt go nie chcial juz sluchac oprocz garstki polskich fanow a i sam zespol Marilion mial powazne klopoty ze sprzedaza polowy miejsc na swoje koncerty w sredniej wielkosci salach. Zlosliwi opowiadaja, ze zaplate Fish otrzymywal w naturze - ponoc dupencje i zubrowka Zdarzalo sie , ze zaplate napoczynal przed koncertem, bylo wowczas bardzo smiesznie . Pewien koncert gdanski skonczyl sie calkowita klapa , stad rozgoryczenie Fisha do 3Miasta ,ale oczywiscie lepiej zegnac na organizacje "Bart-u" Faktycznie Marilion wylansowal w PRIII PK. Nie pierwszy to Jego zespol. Np Budgie - zupelnie nieznany w swoim kraju, w Polsce byl w latach 70-80 ekhm..."kultowym" . No ale tak juz jest - genialny,polski zespol punkowy Vibrators Dream znany jest jedynie w Japoni chociaz spiewa glownie po polsku. "Nowoczesne dziewczeta, zamienily tornistry na depilatory Romantyczne wiersze, czytane ukradkiem zastapily nocnego orgazmu wielokrotnym smakiem. Nowoczesne dziewczeta nie czerwienia sie nigdy, a gwaltowny rumieniec,kiedy sie pojawia nie splywa im wowczas wcale na twarz " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 18.10.2006 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Zielonego swiatla do ujawnienia szczegolow o Marillionie jeszcze nie mam. Ale za to niedlugo beda dwa genialne koncerty: Archive i Pain of Salvation. Oba w Progresji w Warszawie. Siedze juz jak na szpilkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 18.10.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Oj tego Archive to Ci szczerze zazroszczę Od jakiegoś czasu zajeżdżam w aucie ich płyty tak , że niektóre utwory się nie chcą odtwarzać Pain of Salvation nie znam , napisz coś o nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 18.10.2006 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 To nie zazdrość mi Archive tylko zapakuj pupe w auto i przyjezdzaj na koncert. Bilety sa po 90zl, mozna kupic przez net. Po porzednim koncercie w Stodole rok temu (a moze juz dwa) nie moglam dojsc do siebie - taki byl masakryczny. O Pain of Salvation napisze wieczorem bo teraz lece do przedszkola na przedsawienie mojego zerowkowicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 18.10.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 hehe Ale sobie ladnie zazdroscicie Jako ciekawostke trzeba dodac, ze zespol Marilion najbardziej znany jest... w Polsce i w zasadzie niemal tylko w Polsce. Malo kto na wyspach wie kto to Marilion a okreslenie Rybny Marilion to juz tylko dla ortodoksow-hardcorowcow historii muzyki. Oj byly lata , ze pan Fish przyjezdzal do kraju nad Wisla po 2 -3 razy w roku , a jakze na zaproszenie fanklubu krakowskiego i tu sie czul jak ryba hihi w wodzie. Nikt go nie chcial juz sluchac oprocz garstki polskich fanow a i sam zespol Marilion mial powazne klopoty ze sprzedaza polowy miejsc na swoje koncerty w sredniej wielkosci salach. Zlosliwi opowiadaja, ze zaplate Fish otrzymywal w naturze - ponoc dupencje i zubrowka Zdarzalo sie , ze zaplate napoczynal przed koncertem, bylo wowczas bardzo smiesznie . Pewien koncert gdanski skonczyl sie calkowita klapa , stad rozgoryczenie Fisha do 3Miasta ,ale oczywiscie lepiej zegnac na organizacje "Bart-u" Faktycznie Marilion wylansowal w PRIII PK. Nie pierwszy to Jego zespol. Np Budgie - zupelnie nieznany w swoim kraju, w Polsce byl w latach 70-80 ekhm..."kultowym" . ale Ty to Wojtus jestes no a duzo tak by Cie kosztowalo zeby tak napisac, ze wiadomo ,ze Fish znany w calym swiecie , ze rzesze fanow ma , ale tylko z nielicznymi jezdzi pociagiem i w ogole . Albo zebys chociaz " wow" powiedzial Tak serio - to cos w tym jest - bo mysmy oczywiscie zaraz opowiedzialy okolicznym tambylcom o naszym spotkaniu - i wiekszosc nie kojarzyla Fisha A my naiwnie tlumaczylysmy sobie - ze to dlatego ze to Szkoci - i wiadomo, na plyty i koncerty nie wydaja calusy dla rrmi i tomka1950 i dla Maxtorki tez. no dobra - dla Wojtka tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 18.10.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Albo zebys chociaz " wow" powiedzial . WOW !!! dzieki za calusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.10.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Niezaleznie od wszystkiego Zosiu , teraz to Ty tak jakby gwiazda jestes dla mnie. Tak sobie caly dzien myslalam o tym , ze takie mialas szczescie Z tym Fishem of course WOW rowniez caluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 18.10.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Zochna na uau to juz za pozno, ale moze chociaz na calusy sie zalapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 18.10.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 WOW !!! dzieki za calusy No Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 18.10.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Niezaleznie od wszystkiego Zosiu , teraz to Ty tak jakby gwiazda jestes dla mnie. Tak sobie caly dzien myslalam o tym , ze takie mialas szczescie Z tym Fishem of course WOW rowniez caluje ech. nie ma o czym mowic rrmi miedzy nami pozostaje bez zmian ( co ja za glupoty gadam ) AnSi - no masz. pewnie ze tak. czekam w koleczkowie - jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 19.10.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 I ja dziękuję za całuski I przesyłam buziaczki Łał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts