Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wolnoć Tośku w swoim domku - komenentarze uczesne i nie

tosinek

Recommended Posts

Mnie mój Doratca powiedział tak: niech pani bierze we franku ale płaci za ratę jak w złotówkach, różnicę lokuje jakby franek miał kosztować 3,5 zł, kosztuje na dziś 2,23. I po co mi te złotówki jak i tak kończyć będę spłatę w euro. Ale płacenie mniejszej raty jest milsze

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Muszę się dopisać bo jak mi się coś podoba to zawsze chwalę :D . Tyle ładnych zdjęć z budowy i nie tylko to nie widziałem. Widzę co mnie czeka ale wbrew pozorom u mnie nie mniejszy optymizm niż ten promieniujący z tego dziennika.

Będę ściągał (przyznaję się dobrowolnie) wszystko co najlepsze. Liczę na przebaczenie.

Zaczynam więc plagiatować. Kiedyś widziałem na forum super umowę Karoliny. Muszę ją odszukać i porównać z Tosinkową :lol: . Tylko czy teraz wykonawcy chcą podpisywać cokolwiek? Wszak inwestorów jest więcej niż fachowców? :(

96 DNI d stanu surowego z! - gratulacje spóźnione ale szczere. To mnie napawa optymizmem. Wprawdzie jeszcze architekt, pozwolenie, kredyt ale jeśli fachowcowi "wypadnie" jakaś budowa może zdążę w tym roku.

Mnie mój Doratca powiedział tak: niech pani bierze we franku ale płaci za ratę jak w złotówkach, różnicę lokuje jakby franek miał kosztować 3,5 zł, kosztuje na dziś 2,23. I po co mi te złotówki jak i tak kończyć będę spłatę w euro. Ale płacenie mniejszej raty jest milsze

Na franki trzeba uważać, jak się planuje wcześniejszą spłatę. Na różnicy w kursach kupna i sprzedaży można mocno dostać po kieszeni.

A co do lokowania różnicy - to jeszcze pytanie, w co. Bo jak w TFI, to nie najlepszy pomysł.

A tak ogólnie - super domek. Trzymam kciuki za powodzenie dalszych prac.

• 2 weeks później...

Z okazji Świąt Wielkanocnych:

miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr,

zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze.

Pracy, która pomaga żyć.

Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać i szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie.

http://i.wp.pl/a/i/kartki2/wariant1/kartka2395.gif

http://republika.pl/blog_ds_1189624/2431110/tr/globepaques006.gif

Oby zdrówko dopisało, by jajeczko

smakowało, by szyneczka nie tuczyła

atmosfera była miła, by zajączek

uśmiechnięty przyniósł wreszcie te prezenty.

WESOŁYCH ŚWIĄT !!!!!!!