tosinek 09.05.2008 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Co do kominka wodnego to bym dyskutował . Za późno -już kupiony i nawet 5 kubików drzewa "na zapas" Będziemy palkic zapewne sporadycznie - i raczej "relaksacyjnie" -a jeśli przy okazji trochę ciepła w rurki pójdzie (przez zasobnik 2wężownicowy) -to dodatkowy plus będzie Tosiu -czy myślisz, że tulenie 1,5metrowego modrzewia w formie patyka -może odnieśc wymierne rezultaty? Kochańieńka przytulanie się do chłopaka zawsze daje rezultat. Modrzew jest boski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 09.05.2008 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Wicku -to pompę ciepła można sobie zainstalowac później? Pytam bom zielona w tym temacie -i od razu pomysł odrzucony (koszty....), dletego kupujemy kondensat Vailanta i do tego kominek wodny Lechma. .. A no przecież pompa ciepła to takie ustrojstwo co zamienia ciepło z ziemi na ciepło czynnika grzewczego i tenże czynnik wpuszczamy do rurek podłogówki ( wyjątek to pompa z bezpośrednim parowaniem) Podstawa ( dla uzyskania odpowiedniego COP /sprawności/ ) to instalacja niskotemperaturowa ( a taka jest właśnie podłogówka ) . Kondensat - dobry wybór . Co do kominka wodnego to bym dyskutował . Zastanów się , czy sechcesz mieć w salonie kotłownię . Spróbuj oszacować ile musisz spalić drewna do ogrzania , ile z tego bedzie popiołu ( czytaj bałaganu ) . Czy aby nie taniej ( zakładając sporadyczne używanie kominka i tylko do ewentualnego dogrzania ) jest zrobienie zwykłego kominka i ewentualne rozprowadzenie ciepła ? Fakt - to rozprowadzenie też ma wady : wysoka temperatura powietrza przypala kurz i niestety ściany w okolicach kratek czernieją . Co do tej złączki - nie zaleca się . No ale jeśli już z jakiegoś powodu musi być to całe szczęście , że będzie w razie czego dostępna . Nie znaczy to że coś się stanie . A jeśli ( tfu ,tfu ) coś by przeciekało to Mirek na swoją robotę daje gwarancję . Wyjątek - klient każe coś zrobić na własną odpowiedzialność . No bo może lepiej dać jedną złączkę niż dokupować kolejny , 100 lub 200-metrowy krąg rury . Oby Panie Sąsiad,oby, mnie zabrakło 10 m rury więc sam rozumiesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 09.05.2008 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Normalnie zazdroszcze postepu prac. Nie zazdrościć tylko twórczo brać się do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 15.05.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Tosinku, czy do wylewek bierzesz tego pana co był u Wickka? Ja się do niego przymierzam i ciekawa jestem ile Ci zaśpiewał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 16.05.2008 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Tosinku, czy do wylewek bierzesz tego pana co był u Wickka? Ja się do niego przymierzam i ciekawa jestem ile Ci zaśpiewał. 13 zł za m2 ze styro 15 zł powiem Ci jak po Dniu Matki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 16.05.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Tosinku, czy do wylewek bierzesz tego pana co był u Wickka? Ja się do niego przymierzam i ciekawa jestem ile Ci zaśpiewał. 13 zł za m2 ze styro 15 zł powiem Ci jak po Dniu Matki A mi krzyknęli 14 Chyba muszę się troche potargować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 17.05.2008 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Tosinku, czy do wylewek bierzesz tego pana co był u Wickka? Ja się do niego przymierzam i ciekawa jestem ile Ci zaśpiewał. 13 zł za m2 ze styro 15 zł powiem Ci jak po Dniu Matki A mi krzyknęli 14 Chyba muszę się troche potargować A kiedy u Ciebie będą robić???? Masz tynkarzy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 17.05.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Tynki mam już zrobione, i w środku i na zewnątrz. Wylewki mają być na początku czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 17.05.2008 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Tynki mam już zrobione, i w środku i na zewnątrz. Wylewki mają być na początku czerwca. to poproszę o namiary!!!! jeśli jesteś zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 17.05.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Tynki mam już zrobione, i w środku i na zewnątrz. Wylewki mają być na początku czerwca. to poproszę o namiary!!!! jeśli jesteś zadowolona Posżło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 17.05.2008 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Tynki mam już zrobione, i w środku i na zewnątrz. Wylewki mają być na początku czerwca. to poproszę o namiary!!!! jeśli jesteś zadowolona Posżło na priva dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.05.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Tosinku, gdzie kupowałaś folię pod podłogówkę i ile płaciłaś?Mój hydraulik trochę drogo chce a w okolicznych składach nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 25.05.2008 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Tosinku, gdzie kupowałaś folię pod podłogówkę i ile płaciłaś? Mój hydraulik trochę drogo chce a w okolicznych składach nie ma. Kupowalam na allegro, po 120 zł ze spinkami. Albo coś poniżej, folia w porzadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 26.05.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Tosinku, jak tam wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 26.05.2008 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Tosinku, jak tam wylewki? Jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.05.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Dzisiaj to już napewno po wylewkach więc pisz bo ciekawa jestem. U mnie wchodzą 2 czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 27.05.2008 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Dzisiaj to już napewno po wylewkach więc pisz bo ciekawa jestem. U mnie wchodzą 2 czerwca. Panu się piasta w autku rozwaliła - wchodzą jutro. relacja za 24 godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 28.05.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Tosinku, cieszę się, że ekipa jest super U mnie wylewki przesunięte z 2 na 4 czerwca. Już nie mogę się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 28.05.2008 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 A na śmiejszniejsze jest to, że ja w ogóle człowieka nie widziałam na oczy, tylko Wumil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 28.05.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 My pana też nie widzieliśmy tylko słyszeliśmy, ale po Waszych i Wicka doświadczeniach jestem dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts