Tommco 15.04.2003 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Jakiej rurki należy użyć do cyrkulacji, jeśli rurki doprowadzające wode do punktów ujec wodnych maja średnice 15mm. Czy cyrkulacja jest warta świeczki, jesli najwieksza odleglosc punktu poboru wody od kotla to ok 6 m? Czy watra skorka wyprawki? Jesli ktoc sie na tym zna, to prosze o male wtajemniczenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.04.2003 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Nie jestem fachowcem. Instalacje wodną zrobiłem sam i cyrkulację też, pomimo tego, że fachowcy twierdzili, że to zbędny wydatek. W ramach testu przez kilka pierwszych dni cyrkulacja była zamknięta. Nawet w punktach oddalonych o około 2m długo czekaliśmy na ciepłą wodę. Umycie rąk czy talerza kończyło się zanim dotarła ciepła woda. Po uruchomieniu cyrkulacji doceniłem w pełni ten system - pełny komfort. Rurki do cyrkulacji zastosowałem takie same jak do całej instalcji wodnej - 15mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gruby 15.04.2003 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Ha! Znowu mnie wylogowało. To powyżej to od grubego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 15.04.2003 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Grubość zastosowałem taką samą, jak rurki od wody. A cyrkulację doprowadziłem tylko do odległej łazienki z przysznicem, by mieć od razu ciepłą wodę o stałej temperaturze. Do drugiej łazienki z wanną nie doprowadziłem jej wychodząc z założenia, że w wannie nie potrzeba natychmiast ciepłej wody.Kuchnia jest tuż przy zasobniku, więc nie ma cyrkulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 15.04.2003 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Ale czy mozna do cyrkulacji uzyc rurki tylko 10 mm, a nie 15 mm tak jak doplyw? Taniej i mniej miejsce potrzebuja. Prosze o odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts