katlen21 16.10.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Witam ! Mam problem wprowadziliśmy się 5 miesięcy temu w lato był tu robiony remont , mieszkanie w kamienicy wysokie 3,5 m , okna drewniane ale jak na drewniane bardzo szczelne, i od kiedy zrobiło się zimno strasznie parują w dzień , czasem wcale a czasem delikatnie, lecz gdy zaczyna na zewnątrz spadać temperatura to parują jak oszalałe, mieszkanie ogrzewamy piecem elektrycznym i stała temperatura w domu to 22 C, nie wiem co robić bo nawet uchylanie okien na noc nic nie daje a czasem nawet pogarsza sprawę. Pomóżcie, boję się że mieszkanie w kamienicy zawilgotnieje mi ponieważ okna parują od wewnątrz a ciągle ich wycieranie doprowadza mnie do szału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 16.10.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 W E N T Y L A C J A Zwłaszcza po solidnym remoncie (dużo wody w ścianach pozostaje np. po cekolowaniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 16.10.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Wentylacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin976 16.10.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Mam u siebie ten sam problem. Przyczyną sa zatkane szyby wentylacyjne. Administracja ma to w du.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 16.10.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 co to szyba wentylacyjna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 16.10.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 co to szyba wentylacyjna ? No jak to jaka - taka, co nie paruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin976 16.10.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 co to szyba wentylacyjna ? Ups... komin wentylacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.10.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 co to szyba wentylacyjna ? taka do wybicia bierze sie kamień ... bęc ... i jest wentylacja ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 16.10.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 aaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 16.10.2006 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 aaaaaa kto pyta nie błądzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katlen21 17.10.2006 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Dziękuję bardzo, bede zostawiać na dzień i na noc otwarte okna no trudno cos kosztem czegoś mam nadzije ze to sie kiedyś skończy Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 17.10.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Kiedyś na którymś forum widziałam problem ze zdjęciami. Nowy blok, okna plastiki, mieszkanie środkowe i grzyb na ścianach w rogach straszny, normalnie hodowla "pieczarek". I wielkie żale do administracji.. - tylko że w innych mieszkaniach wszystko oki, sucho i przyjemnie. I co się okazało, że pani w ogóle nie wietrzyła mieszkania, suszyła ładnie pranko poupychane na kaloryferach, w mieszkaniu parno jak w Kongo. I w ten sposób można dorobić się pięknego grzybka po sezonie zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 17.10.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 bede zostawiać na dzień i na noc otwarte okna ... naprawdę żadnych kanałów wentylacyjnych? a czy nowe okna mają funkcję rozszczelniania? bo nam tu się grypy nabawisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hester 17.10.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 stosowalbym mikro rozszczelnienie!! jesli macie ta funckje!! jesli nei wytnijcie z uszczelek po 10 cm bedzie troche wiac ale pary nei bedzie! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts