speek 17.10.2006 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Jak najszybciej muszę wykopać studnię na głębokości 8 m poszukuję wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 18.10.2006 04:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Może ktoś posiada kontakt do osób wykonujących studnie kopane w okolicach Warszawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 18.10.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Witam. A może "zrób to sam?". Jak to robić - już pisałem. Poszukaj na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 20.10.2006 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Dlaczego jesteś złośliwy?A może ''zrób to sam" w Twoim wykonaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 20.10.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Może ktoś posiada kontakt do osób wykonujących studnie kopane w okolicach Warszawy? Robiłem rozeznanie - mało jest teraz kopaczy . Jednego znalazłem - z Rembertowa . Cena jaką mi podał to 50% wartosci kregow lub drozej . Zadzwon 606-70-73-20 . A tak w ogole to popytaj w firmach robiacych kregi . Sory za brak polskich liter : ale nagle cos mi sie przestawilo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 20.10.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Dlaczego jesteś złośliwy? A może ''zrób to sam" w Twoim wykonaniu? Nigdy nie miałem zamiaru być złoliwy. Podpowiadam, bom stary i parę razy widziałem w dawnych latach (szećdziesište i siedemdziesište ubiegłego wieku) jak kopali studnię. A teraz jestem stary, chory i nie mieszczę się w kręgu studziennym. Tak, że kopać nie dam rady, ale jakby był jaki mikrus (tacy sš najlepsi) nie majšcy dwóch lewych ršk, to mogę nim dowodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 20.10.2006 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 A tak prawdę mówiąc retrofood ma rację - wykopanie studni to nic wielkiego . Dawno temu widziałem jak to robią i sobie wykopię chyba sam . O ike dobrze pamiętam to stawia się krąg i wnim kopie . On się sam obsuwa .Jak jego górna krawędź zrówna się z poziomem gruntu nastawiasz na niego następny (na zaptrawę) i kopiesz dalej . Do 3m nie powinno być problemu , potem potrzebny jest ktoś do wyciągania wiaderkiem urobku - no i na końcu kopacza . Jeżeli się mylę to popraw mnie retrofood . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 21.10.2006 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 dobrze mówisz, a dokładniej pisałem o tym gdzie na forum. Poszukajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 21.10.2006 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 WicekK -dzięki za namiary.O sopsobach posadowiania kręgów wieziałam.Ale litości jam kobita i tego zadania się nie podejmę.W składach twierdzą,że to wymarły zawód a kregi idą głownie do kanalizy. retrofood- studnie kregowe i ich kopacze nie są popularne na forum a Ty zdeterminowańca odsyłasz do lektury postów? Owszem preczytałam to co wiedziałam ale odpowiedzi na zadane pytanie nie otrzymałam Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 12.11.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Hej speek - jak tam Twoja studnia ?Ja na razie nie kopię - ale chętnie zaciągnę języka w kwestji jakości wykonania i ostatecznej ceny studni .Napisz coś wiecej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 12.11.2006 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Trochę odpuściłam tą studnie ale tylko na razie.Do dwoch dzwoniłam to chcą 110 zl za krąg na pół metra i kopanie 200 zł na głębokość kręgu czyli za 50cm kopania życzą sobie tyle.I co ty na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 12.11.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Trochę odpuściłam tą studnie ale tylko na razie.Do dwoch dzwoniłam to chcą 110 zl za krąg na pół metra i kopanie 200 zł na głębokość kręgu czyli za 50cm kopania życzą sobie tyle.I co ty na to Po której stronie W-wy chcesz kopać tę studnię ? Do ceny tych kręgów musisz doliczyc transport , więc powinien on być niezbyt odległy . Ja po wschodniej stronie znalazłem (w końcu września ) : fi 100 ; h=50 - za 80 zł h=100 - za 145 zł fi 120 ; h=50 - za 105 zł h=100 - za 200 zł W tym prawdopodobnie transport ( jeżeli będę brał też belki , nadproża i pustaki stropowe - a chyba będę bo ceny ok ) pozostałe oferty droższe . Kopał będę chyba sam bo ten kopacz co Ci dałem namiary to miał brać chyba połowę wartości kregu , ale tylko do 3m w głąb - reszta drożej ) Ja zamierzam wykopać na jakieś 4 metry i wydaje mi się że jedna sobota powinna wystarczyć ( ja + pomocnik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 12.11.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Zastanawiam się tylko czy kopać jeszcze teraz czy na wiosnę .Budowę zamierzałem zacząć jesienią ale mam problem z jedną sąsiadką i zacznie się wiosną (mam nadzieję)Studnia ma być na wodę do budowy a potem wykorzystam ją do innych celów .Jak się zmobilizuję to wykopię jeszcze teraz .Wiosną może być wysoka woda .Fakt - najlepiej byłoby kopać w najsuchszej porze roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 14.11.2006 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Rozmawiałam o terminie kopania jak facet usłyszał,że na wiosnę to wcale nie chciał gadać.Teraz bo grunt suchy a na wiosne po sniegach to nie bedzie kopał.ja znalazłm kregi po 110 zl z transportem fi 100 a kopanie to koło Piaseczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 15.11.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Hej speek - czy te fi100 to ma wysokość 50 czy 100 cm - jak 100 to też bym wziął . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 17.11.2006 00:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Niestety mają wysokość 50 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 17.11.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Niestety mają wysokość 50 cm. To czy w takim razie nie lepiej kupić kręgi metrowej wysokości ? Na pewno bedzie taniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 17.11.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Wiesz co speek - poszperałem na forum i chyba jednak te kręgo o h=50 cm - niezależnie od relacji finansowych .Powód jest prosty - taki krąg to spory cięzar i mertowego rzęsznie moze się nie udać nastawić jeden na drugi .Co innego gdy kopacz zawodowy i ma jakiś podnośnik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 17.11.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Witam, też chciałbym wykopać studnię. Prosiłbym jakie macie namiary na kręgi lub ekipy. Będę kopał na Białołęce. Spróbujcie ekipe robią chyba na południu a mnie powiedzieli że daleko 022 789 33 89. Jak byście kopali podzielcie się informacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 17.11.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Generalnie kopanie studni to jest 1 dzień roboty - dóra 2 .Widać kopacze mają sporo zajęć jeżeli nie chce im się pojechać kilkanaście kilimetrów ->a przecież biorą za to parę stówek .Wydaje mi się że bloczek , trójnóg i dwóch niekoniecznie wprawnych ludzi= studnia ( przynajmniej u mnie , gdzie mam badanie geotechniczne i wiem gdzie spodziewać się wody) .Problemem może być tylko proste zagłębianie się w dół . No i prowinno się zrobić to w miarę jednego dnia , tak aby ziemia wokół kręgów nie obsypała ich i nie zablokowała opuszczania w dół .Ale z ciekawości do tych ludzi zadzwonię - bo może nie warto robić sobie odcisków na rękach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts