speek 18.11.2006 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 To zależy od rodzaju gruntu.Jęśli jest skamielina to muszą używać świdra a to przedłuża czs kopania.I wcale nie myśł,że to takie proste.Teoria a realia to dwie różne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 19.11.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Speek skamielina w okolicach warszawy raczej mało prawdopodobne, szybciej jakiś głaz. Ja mam okoł 0,5 m humusy, potem mieszanka z gliną około 1 m gliny a potem już tylko piach. Glina na wysokości że można jeszcze kopać bez kregów. Ale zauważyyłem ze wykonawcy są raczej zaskoczeni ze chce się kopaną, no i jak słyszą że trzeba wejśc w poziom wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 19.11.2006 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Tu się z tobą nie zgodze.U mnie właśnie taki zespolony trudny grunt jest i kopacz z którym rozmawiałam zna te tereny i już kopał za utrudnienia dolicza 100zł do kręgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 19.11.2006 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Sliczny ten labradorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 19.11.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Wiesz co speek - te 2stówki z 0,5 m w głąb to już z utrudnieniami czy bez ? Bo jeśli do tego jeszcze 100 - to chyba przegięcie .400-600 zł kopanie , 200 kręgi - to średnio 700 zł za metr studni : jeżeli porównać z ceną wierconej 60-100 zł/m to w większości przypadków lepiej zrezygnować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 19.11.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Sliczny ten labradorek. Dziękuję dziękuję, rodowity Wadowiczanin Speek masz rację że glina to straszny problem ale dlatego zaznaczyłem ze można jeszcze bez kręgów właśnie ze względu na jej twardość. NIedługo dojdzie do tego że będę musiał sam wykopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 21.11.2006 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Już wyjaśniam .U mnie ze wzglęu na trudości gruntowe 3oo z kregiem za 50 cm.A studnie mam kopac na 8 m,wiec koszt duzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 22.11.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Już wyjaśniam .U mnie ze wzglęu na trudości gruntowe 3oo z kregiem za 50 cm.A studnie mam kopac na 8 m,wiec koszt duzy. Czy będzie to wykonywać ta ekipa z Rembertowa? -czy masz inną. Może jakies namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 22.11.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Wiesz co Eugeniusz- dzwoniłem wczoraj do tego gościa co mi podałeś kilka postów wyżej : oni teraz za bardzo roboty nie mają chyba -> mi powiedzieli że 100 zł za krąg 50 cm . Zadzwoń , może zamiast siedzieć w domu to wpadną , zrobią ci tę studnię i zgarną parę stówek . Gość w rozmowie wydawał się dość chętny do roboty w Rembertowie .A w końcu z Rembertowa do Białołęki to nie na drugi koniec Polski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 22.11.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 A właśnie speek - kto Ci te 200 za kopanie zaśpiewał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 23.11.2006 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Nie wiem skąd jest ten facio ale mnie polecił go taki od wierconych studni.Miałam numer tylko mobila.Wieczorem przesle namiary to porównamy.Nie mogę zrobic studni wierconej bo u mnie nie ma wody.Ten kopacz ma w przyszłym tygodniu zacząć u kolezanki z grupy to zdam relacje.Wiadomośc na priva.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 23.11.2006 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Nie wiem skąd jest mam tylko mobila, podam wieczorem-wiadomosc na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 23.11.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Jak to nie ma wody ?Zawsze mi się wydawało że woda jest wszędzie - kwestia głębokości .No i dlaczego ma być w kopanej a w wierconej nie .Nie znam się na rym ale słyszałem że wydajność wierconej może być większa niż kręgowej . Mało tego wiercona jest z reguły głębsza a co za tym idzie woda w niej powinna być lepsza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 23.11.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 A powiedz speek - czy robiłaś badanie geotechniczne . To może wiele wyjaśnić w kwestii wody . Ja za 3 odwierty po 5 m i do tego dokumentacja zapłaciłem 500 zł . Nie wiem czy to duzo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 24.11.2006 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 W moim rejonie nie ma wody.Wystepuje jedynie oligocen na 250 m.Zapłać za wiercenie na taką głębokośc,daj profesjonalną pompę głębinową i przemysłowy hydrofor który to pociągnie-koszt ogromny.A w studni kopanej będę miała wodę napływową,która nie nadaje się do spożycia ale do budowy doskonale się nadaje i nawet gdy zamieszkam też mogę korzystać.W drodze jest wodociąg ale abym miała wode muszę zbudować sieć 230m i to jest koszt 110 tys do podziału juz na 2 inwestorów.A tu nr.608724209. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 24.11.2006 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Zapomniałam dopisac -robiłam badanie geofizyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 24.11.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 No to faktycznie , masz problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 25.11.2006 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Wicekk- wysłałam na priva -może mozesz pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 25.11.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Wicekk- wysłałam na priva -może mozesz pomóc Nic nie doszło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 25.11.2006 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Sprawdz teraz.Namiar na studnię podałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts