Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STUDNIA KREGOWA - szukam wykonawcy.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Speek skamielina w okolicach warszawy raczej mało prawdopodobne, szybciej jakiś głaz. Ja mam okoł 0,5 m humusy, potem mieszanka z gliną około 1 m gliny a potem już tylko piach. Glina na wysokości że można jeszcze kopać bez kregów. Ale zauważyyłem ze wykonawcy są raczej zaskoczeni ze chce się kopaną, no i jak słyszą że trzeba wejśc w poziom wody.

Wiesz co speek - te 2stówki z 0,5 m w głąb to już z utrudnieniami czy bez ? Bo jeśli do tego jeszcze 100 - to chyba przegięcie .

400-600 zł kopanie , 200 kręgi - to średnio 700 zł za metr studni : jeżeli porównać z ceną wierconej 60-100 zł/m to w większości przypadków lepiej zrezygnować .

Sliczny ten labradorek.

Dziękuję dziękuję, rodowity Wadowiczanin :lol:

Speek masz rację że glina to straszny problem ale dlatego zaznaczyłem ze można jeszcze bez kręgów właśnie ze względu na jej twardość. NIedługo dojdzie do tego że będę musiał sam wykopać.

:oops: :oops:

Wiesz co Eugeniusz- dzwoniłem wczoraj do tego gościa co mi podałeś kilka postów wyżej : oni teraz za bardzo roboty nie mają chyba -> mi powiedzieli że 100 zł za krąg 50 cm . Zadzwoń , może zamiast siedzieć w domu to wpadną , zrobią ci tę studnię i zgarną parę stówek . Gość w rozmowie wydawał się dość chętny do roboty w Rembertowie .

A w końcu z Rembertowa do Białołęki to nie na drugi koniec Polski .

Nie wiem skąd jest ten facio ale mnie polecił go taki od wierconych studni.Miałam numer tylko mobila.Wieczorem przesle namiary to porównamy.Nie mogę zrobic studni wierconej bo u mnie nie ma wody.Ten kopacz ma w przyszłym tygodniu zacząć u kolezanki z grupy to zdam relacje.Wiadomośc na priva.

Pozdrawiam

Jak to nie ma wody ?

Zawsze mi się wydawało że woda jest wszędzie - kwestia głębokości .

No i dlaczego ma być w kopanej a w wierconej nie .

Nie znam się na rym ale słyszałem że wydajność wierconej może być większa niż kręgowej . Mało tego wiercona jest z reguły głębsza a co za tym idzie woda w niej powinna być lepsza .

W moim rejonie nie ma wody.Wystepuje jedynie oligocen na 250 m.Zapłać za wiercenie na taką głębokośc,daj profesjonalną pompę głębinową i przemysłowy hydrofor który to pociągnie-koszt ogromny.A w studni kopanej będę miała wodę napływową,która nie nadaje się do spożycia ale do budowy doskonale się nadaje i nawet gdy zamieszkam też mogę korzystać.W drodze jest wodociąg ale abym miała wode muszę zbudować sieć 230m i to jest koszt 110 tys do podziału juz na 2 inwestorów.A tu nr.608724209.