Redakcja 13.02.2002 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2002 Wydaje się że nie, ponieważ wciaż spotyka się ukończone budowy z nieukończonymi balkonami (najczęściej bez balustrad). Zdecydowałeś się na balkon - jakimi motywami się kierowałeś? Masz balkon - czy z niego korzystasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.02.2002 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2002 U mnie balkon będzie pełnił rolę estetyczną. Teraz widzę jedną niedogodność - drzwi "urwą" mi kawałek ściany szczytowej na środku, czyli tam gdzie jeszcze jest wysoko (poddasze użytkowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 14.02.2002 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2002 Również dla mnie istotne były względy estetyczne. Drugi duży plus - to fakt posiadania zadaszonego, dużego balkonu, na którym można wypoczywać na świeżym powietrzu latem nawet podczas ulewnego deszczu. Koszt balkonu nie jest aż tak duży ale trzeba go fachowo wykonac i zastosować często skomplikowane docieplenie. Mimo wszystko sądzę że warto. Popatrzcie na reklamowe zdjęcia z austriackich czy szwajcarskich kurortów - który z hotelików nie ma dużych balkonów ? A jak ładnie wyglądają i nikt nie przejmuje się stratami ciepła mimo długich zim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 14.02.2002 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2002 Balkon był przyczyną długich dyskusji z sąsiadem na etapie projektu (bliźniak). Efekt negocjacji jest taki, że ja balkonu nie mam, a sąsiad ma .Jest to elewacja ogrodowa, więc mogliśmy trochę budynek zróżnicować. Argumenty sąsiada to możliwość wietrzenia pościeli bez znoszenia jej na dół na taras (ja chyba będę ją wyrzucać przez okno . Ja z kolei za balkonami nie przepadam, na balkon wychodziłyby sypialnie dzieci i jak sobie wyobraziłam dzieciarnię biegającą w kółko z pokoi przez wspólny balkon, brrr. Poza tym mam ogromny taras, częściowo zadaszony, więc mi wystarczy. Balkon nie musi być mostkiem termicznym, wystarczy go dostawić do budynku na osobnej konstrukcji, przy okazji podpora balkonu oddziela bliźniaczy taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata 14.02.2002 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2002 uważam, że balkon dodaje uroku domu. Ja u siebie miałam jeden balkon w projekcie a jeszcze jeden architekt mi "doprojektował".Pomimo tego,że mamy dom wolnostojący i duży taras na dole, to balkon jest jak dodatkowe wyjście na świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 14.02.2002 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2002 moi znajomi też uważali, że balkon w sypialni to podstawa - można się na nim rano poprzeciągać etc. a w efekcie na przeciąganie nigdy nie ma czasu i praktycznie nie jest on wykorzystywany - wystarcza im taras... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.02.2002 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2002 Yemiołka - ale na balkonie też można spać w upalne noce i nie trzeba wtedy klimy. Ćwiczyłem to przez 2 tygodnie. A balkony niewykańcza się chyba dlatego, że inwestor jest wykończony finansowo i zostawia się to na "zaś". U mnie tak właśnie będzie z tarasem nad garażem. Bez balkonu da się mieszkać, a bez łazienki, kuchni, sypialni - nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 15.02.2002 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2002 On 2002-02-14 23:38, Frankai wrote: Yemiołka - ale na balkonie też można spać w upalne noce i nie trzeba wtedy klimy. hehe, można spać także w spiżarce - tam też nie potrzeba klimy a nie lepiej to wziąć śpiworek i przekimać się w ogródku? wąchając trawę i nać pietruszki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.02.2002 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2002 Yemiołka - nie wiem, ile mrówek wędruje po pietruszce, ale napewno mniej po tarasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola 15.02.2002 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2002 Moi znajomi mają balkon od sypialni - też chcieli sie przeciągać. Niestety wyszło to od strony ulicy - przeciągać się rano już nie probują Nie ukrywam, że estetycznie wygląda to bardzo ładnie. Użytkowo? Pranie w deszczowe dni? Albo spanko w upały jak proponuje Frankai. Uważaj aby sie nie obrociło przeciwko tobie, kiedy żonę zdenerwujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.02.2002 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2002 No właśnie z babami trzeba krótko, jak za dużo kłapie to jest gdzie ją wystawić, na balkonie może popyskować z psem na ogródku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiarus 18.02.2002 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2002 u mnie balkon pełni role estetyczną, zrobiliśmy od ogrodu(duży zadazony) a wyjście jest z sypialni, tak sobie myślę że niraz fajnie będzie sobie posiedzieć z żonąna na fotelach przed zaśnięciem i popatrzeć na gwiazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiarus 18.02.2002 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2002 u mnie balkon pełni role estetyczną, zrobiliśmy od ogrodu(duży zadazony) a wyjście jest z sypialni, tak sobie myślę że niraz fajnie będzie sobie posiedzieć z żonąna na fotelach przed zaśnięciem i popatrzeć na gwiazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.02.2002 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2002 Dam dziwną odpowiedźJestem zarejestrowany ale w tym wypadku wolę się wypowiadać anonimowo...Tu zboczę z tematu...Anonimowi to w większości stali bywalcy...nie trzeba być psychologiem by stwierdzić, że: i tu chylę czoła.............duża część prawdziwych fachowców jest atakowana tzw. watachą i dziwna rzecz fachowcy prawdziwi albo rezygnują z Forum albo są terroryzowani grupę...i tu powiem wtrost - wyluzujcie nie jesteśmy alfą i omegą we wszystkich tematach... wiem, że z powodu budowy WSZYSCY przeżywamy stress... i tu dajemy jemu upust... trochę luzu ,,,Nie przekonujmy na siłę do rozwiązań i doświadczeń, kóre nam się przydarzyły..Jest tu parę OSOBNIKÓW, którzy starają wprowadzić trochę luzu....bo byśmy powariowali z nadmiaru ofert i doświadczeń, potraktójmy się bardziej przyjacielsko, starajmy zrozumieć się drugiego, mimo że czasami się myli...,kiedy cytuję kawał toleruję w nim ten " pieprz" ale starajmy Sobie nie ubliżać nawzajem Dla mnie wzorem kultury( sam się bię w piersi) pozostaje Długi,RAN, sanipro ....ej zapędzam się w kozi róg bo muszę wymienić WSZYSTKICHPozdrawiam i dziękuję bo faktycznie wyciągam wnioski od PRZYJACIÓŁChyba sam się zapędziłem.....przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anol 21.02.2002 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2002 A tak bylo romantycznie:gwiezdzista ciepla nocka, ja z ukochana osoba na balkonie, sypialnia w poblizu i mogloby do czegosc dojsc ale nie dojdzie bo Anonimowi zabraklo luzu i przywalil z grubej rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2002 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2002 moze go zona za czesto wystawia na balkon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 22.02.2002 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2002 Balkon w domu jednorodzinnym ma podobne zastosowanie jak drzwi do lasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbialecki 23.02.2002 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2002 Do balkonu przekonała mnie żona ze względów wyłącznie funkcjonalnych. Otóż trudno będzie za każdym razem gdy chcemy przewietrzyć pościel znosić ją po schodach na taras, a nie zawsze wystarczy otwarcie okna. Trudności te pogłębią się wraz z naszym wiekiem - na starość nie będziemy mieli tyle siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.02.2002 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2002 Anol za robotę się bierz anie o pierdołach ciągle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 23.02.2002 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2002 On 2002-02-23 08:41, wbialecki wrote: ... trudno będzie za każdym razem gdy chcemy przewietrzyć pościel znosić ją po schodach na taras, a nie zawsze wystarczy otwarcie okna. Trudności te pogłębią się wraz z naszym wiekiem - na starość nie będziemy mieli tyle siły. To jak na starość będziesz dźwigał pościel? I wchodził po schodach na górę? Trzeba było od razu zrobić parterowy dom z dużym tarasem (DO:cool: bez balkonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts