gesio 29.03.2003 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2003 a co to wogole za pytanie?? jak mozna miec domek jednorodzinny i nie miec balkonu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martula 02.04.2003 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 Jak widać po wypowiedziach można nie mieć balkonu. I też jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzys1 05.04.2003 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2003 Zgadzam się z gesio. Ja mam balkon na piętrze a na dole taras. Z balkonu w ładne dni jest widok na góry (choc to ze 40 km), które moja żona uwielbia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 20.04.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2003 Jestem za balkonem, ale bez przesady jeden mały wystarczy, w moim przypadku będzie on nad schodami tarasu ,które prowadzą do wiaty gdzie będzie drewno do kominka, mniejsza możliwość wystąpienia oblodzenia , kość ogonowa nie będzie narażona na zbicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 20.04.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2003 Jeżeli chcecie się dowiedzieć do czego może przydać się balkon poczytajcie w wątku "Palenie papierosów przez gości" nie wyobrażam sobie żeby znajomi moich córek palili w ich pokojach. Moi palący znajomi będą mieli do dyspozycji taras (i co z tego że na dworzu -20 stopni),po ich wyjściu ja musiał bym się wietrzyć wraz z salonem. Patos(Były palacz) [ Ta wiadomość była edytowana przez: Patos dnia 2003-04-20 12:57 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 20.04.2003 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2003 [wstyd] [ Ta wiadomość była edytowana przez: Patos dnia 2003-04-20 14:49 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sarabtha 14.10.2003 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2003 Jak zwykle wszystko zalezy od punktu siedzenia.Jesli siedząc,no ewentualnie stojac od czasu do czasu bedziemy mieli na co popatrzec z tego balkonu - nalezy go budowac.Powodów moga być dziesiatki - atrakcyjna sasiadka na balkonie sasiednimnieosiagalna wzrokowo z poziomu tarasu,lazur morza Egejskiego lubjakiegos lokalnego jeziorka,kawalek pieknego lasu z dwoma jeleniami na rykowisku,sasiad pucujacy swoj stanowczo za drogi samochod na ktoregomozemy spojrzec z pewna wyzszoscia...itd.Budujemy dom nad kawalkiem sympatycznego jeziorka z brzegami ozdabianymi w bardziej upalne dni calkiem apetycznymi cialami - nie mielismy wyboru,bo naprawdę jest na co popatrzec popijajac kawke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 19.10.2003 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Ja mam projekt domu Zorza-2 z Archetonu i są tam przewidziane dwa balkony i loggia. Nie zrezygnowałem z żadnego z nich, ponieważ uważam, że balkony dodają niezwykłego uroku. Dla mnie dom bez balkonu to ……STODOŁA !!! Mało tego powiększyłem je z wymiaru 5m x 1,35m do wymiaru 6m x 1,5m. A co do częstotliwości użytkowania balkonu to z doświadczenia wiem, że każda impreza na piętrze, wcześniej czy później przenosi się na balkon ( nie mówię tu o Grillu choć to nie jest nierealne, zwłaszcza gdy jest niepogoda!) . Ale oczywiście uważam, że balkony to kwestia gustu i w pewnym stopniu kasy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caps.el 20.10.2003 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Też głosuję na balkon - ale nie za duży i tylko jeden.Zalety: np.wietrzenie pościeli ,ładny widoczek, kawka poranna.Jak ktoś pali - ważne miejsce gdzie można go wygonić z pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 20.10.2003 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Oczywiście, że ma sens. U mnie w nowym domu na balkon wychodzi sie z sypialni... rankiem będę mogła sprawdzić jaka jest pogoda nieschodząc na dół. Na zadaszonym balkonie bedą się mogły bawić dzieciaki w czasie deszczu, bedę mogła latem hodować pokojowe kwiaty. Niewspominając już o praniu i wietrzeniu pościeli. No i będzie gdzie wyprosić palaczy na papierosa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 20.10.2003 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Balkon miejscem dla palaczy - ot argument nie do przebicia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 20.10.2003 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Jestem szcerze zaskoczony nie sądziłem że aż tak dużo osób ma lub chce mieć balkon. Sam nie lubię balkonów choc musze przyznać iż niektórym domom dodają uroku. Sam osobiście lubie tarasy. Pozdrawiam balkonowiczów i innych. Prosciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 21.10.2003 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Mamy balkon, ale przede wszystkim z powodu.. nałogu Mąż pali papierosy, i teraz w mieszkaniu mamy układ, że nie pali w mieszkaniu tylko w na balkonie, i tak samo będzie w domku... A jak już weszłam pierwszy raz na balkon w domku (mamy stan surowy), to zachwyciłam się widokiem - na pola, i pagórki :) Czad! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Ma(r)tado 05.11.2003 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Balkon-azylem palacza!!! Po przeczytaniu przedmówców cieszę się że sypialnie mamy na dole(z tarasem).Nie mamy balkonu i kto wie może mąż na papierosa kazałby mi wychodzić przez okno połaciowe.Hey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 02.04.2004 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 W planie były dwa balkony. Ostał się jeden, ten okalający dwie sypialnie. Jednak bez niego nasz dom straciłby druzgocąco swój fason. A my, niestety, czulibyśmy się trochę jak w blokowych klitkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 02.04.2004 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Od strony praktycznej: całkiem niepotrzebny, wręcz "szkodliwy", bo ciepełko spierdziela nie dość, że przez okno to jeszcze przez drzwi. Ale u mnie na balkon wychodzi się z dwóch pokojów. No cóż, dzieci rządzą... A jeżeli chodzi o brak obarierowań - pewnie każdy odkłada na później, a w owo później w portfelu pusto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts