W-waBiker 20.12.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Jeśli chodzi o szybkość zrobienia stropu terriva lub monolitu, to oczywiście dużo szybciej jest wykonać strop terriva, a nie odwrotnie, poza tym lanie stropu z betoniarki to troche przesada moim zdaniem, nie dość że takiego betonu się nie uzyska jak z betoniarni to i nie będzie to beton jednolity (każda betoniarka w pewnym stopniu może się od siebie róznić proporcją) i wiązanie nie będzie jednakowe, dochodzi czas i praca, biorąc to wszystko pod uwage z betoniarki wyjdzie drożej i zdecydowanie gorzej, tylko grucha i pompa wchodzi w grę (ja jeszcze się nie spotkałem żeby ktoś w dzsiejszych czasach lał strop z betoniarki..... a jeśli chodzi o rodzaje stropów terriva to oczywiście jest kilka rodziajów różniących się wytrzymałością w zależności od ich przeznaczenia, należy zwrócić róznież uwagę na to iż w terrivie I (tej podstawowej) występują różne rodziaje garów (pustaków stropowych) dwu lub trzykomorowe ( w zależności od producenta) teoretycznie są traktowane jako Terriva I czyli wtrzymałość jest taka sama, lecz ja u siebie dałem trzykomorowe (wydają się być mocniejsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts