jarovnik 17.10.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Witam niosących pomoc. Zacząłem sezon od niewypału. Zbiornik żeliwny w piecu olejowym WGN Wagner nie wytrzymał próby ciśnieniowej i pękł na odcinku 4 cm. Czy wiecie w jaki sposób można zespawać lub skleić, zanitować takie pęknięcie? W domu zimno a części zamiennych nie można dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 25.10.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Mozna to spawac lub kleic w zaleznosci w jakis warunkach pracuje ten zbiornik (cisnienie, temperatura).Mozna spawac elektroda do zeliwa lub niklowa. Aczkolwiek jest spora szansa ze peknie po spawaniu (duzo zalezy od typu tegoz zeliwa i umiejetnosci spawacza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 25.10.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Żeliwo przed spawaniem dobrze jest porządnie podgrzać.Daj to komuś kto zna się na rzeczy i spokojnie Ci pospawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.10.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Z tego co napisałeś wynika, że jest to zbiornik ciśnieniowy który nie wytrzymał próby. Nie radzę go spawać. Wyrzucone pieniądze, bo i tak pęknie. Oby nie z dużym hukiem, bo może być nieszczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 26.10.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Popieram. P.S.Słyszałem, że ojczulka Tadeusza nazywajš komtur toruński. To jaka rodzina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.10.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Popieram. P.S. Słyszałem, że ojczulka Tadeusza nazywajš komtur toruński. To jaka rodzina? Wprawdzie nazwisko też mam... "roślinne" to z toruńskim komturem nic mnie nie łączy. Na szczęście. Nawet komturie mamy różne. Jego jest większa, moja... ładniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarovnik 26.10.2006 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Zaoferowano mi naprawę specjalnym klejem w cenie 940zł klej + 400 robocizna i teoretyczna gwarancja ale udało mi się znależć magazyn ktoóry sprzedał mi pół nowego pieca ze zbiornikiem za 1000 + VAT więc wybrałem to drugie, majśątam jeszcze trochę takiego sprzętu mogę dać info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.10.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Zaoferowano mi naprawę specjalnym klejem w cenie 940zł klej + 400 robocizna i teoretyczna gwarancja ale udało mi się znależć magazyn ktoóry sprzedał mi pół nowego pieca ze zbiornikiem za 1000 + VAT więc wybrałem to drugie, majśątam jeszcze trochę takiego sprzętu mogę dać info. Lepsze i tańsze rozwiązanie. Pracowałem jakiś czas w service urządzeń pneumatycznych. Wiem z doświadczenia jak wielka siła tkwi w... ciśnieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts