Bartt 05.06.2003 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 kwiatkor - nie obraź się, ale moge polecić dobrego lekarza od głowy - 23% rocznie oznacza, że przy 100 000 kredytu spłacając 2000 miesięcznie po roku będziesz miał dalej 100 000 długu ładni mi tani dożywotni kredyt ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 05.06.2003 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Bartt, po prostu porównuję sobie koszty kredytu:- z jednej strony duże koszty uruchomienia (koszty wycen, hipotek, prowizji, etc.) i niskie koszty oprocentowania- z drugiej niskie koszty uruchomienia (lub wręcz wcale) i wysokie koszty odsetek. Jak łatwo sprawdzić które koszty będą większe zależy od jego wielkości i czasu spłaty kredytu. Jeśli mówimy o kwocie 100 000 PLN to faktycznie nie ma o czym mówić, ale przy kwocie do 30 000 PLN (jak wspominałem - chodzi mi o dofinansowanie etapu budowy) - jest już się po co schylić. A dodatkowo - jeśli wszystkie formalności załatwia się na jednym spotkaniu z człowiekiem który do ciebie przyjeżdza - nie jest to tak beznadziejna propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 05.06.2003 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Dostaliśmy zgodę Hip hip hurra, zobaczymy co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 05.06.2003 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 EZ ! Bank BPH PBK ma korzystne warunki tylko dla normalnych kredytów hipotecznych, bo masz wybór banku i nie musisz korzystać z ich oferty ,jak Ci nie odpowiada. W przypadku kredytu z kasy mieszkaniowej nie masz żadnego wyboru. Oprocentowanie co prawda niskie (4%), ale prowizja wysoka (3%) i do tego bardzo krótki okres spłaty. Plusem jest to, że przelewają od razu całą kwotę kredytu na mój rachunek i dają 6 miesięcy na dostarczenie faktur. Za to okres oczekiwania nadaje się do księgi rekordów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazylka76 05.06.2003 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Mój wybór to PKO BP 1,2% prowizji (Poznań) , czy papierologia? raczej nie , jedno co dodatkowo musiałam mieć to kosztorys , resztę papierów miałam w związku z pozwoleniem na budowę. Rozejrzyj się za innym przedstawicielem, ja miałam taką sytuację ,że rozpoczełam rozeznanie od odziału w którym mam rachunek osobisty (PKO BP) i zaproponowali oprocentowanie wyższe niż ten sam bank w Poznaniu. Nierozumiem dlaczego. W każdym razie mam oprocentowanie 7,22%. Wszystko zależy od człowieka obsługującego. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazylka76 05.06.2003 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Aaaaa zapomnialam dodać przy budowie systemem gospodarczym , nie życzą sobie faktur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 05.06.2003 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Z PKO BP zrezygnowaliśmy bo każda pani w tym samym oddziale udzielała nam innych danych. Horror.Poza tym mojemu koledze po zakończeniu kredytu nie wycofano danych z centralnej bazy danych i jak chciał wziąść drugi kredyt to była niezła szopka.I generalnie na obsługę w trakcie kredytu byli bardzo niezadowoleni i jeszcze mieli pecha bo przenieśli się do innego miasta. Musieli ze wszystkim jeździć do oddziału gdzie brali kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 06.06.2003 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Bazylka, w którym oddziale załatwaiałaś formalności? Czy 1,2% utargowałaś dlatego, że masz konto w PKO? Jaki miałąś wkład własny? Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 06.06.2003 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 W PKO BP w kredytach powyżej 150 000 standardowo obniżają prowizję i w każdym oddziale możesz negocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts