Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowy Jork -czy trudno wynająć mieszkanie mając 2 psy?

Ella

Recommended Posts

Mam w pespektywie roczny pobyt w Nowym Jorku i chciałabym zabrac tam ze sobą moje dwa psy.

Koleżanka mieszkająca w Kaliforni straszy mnie, że mogę mieć problemy ze znalezieniem mieszkania, bo ludzie niechętnie wynajmują lokatorom z psami.

Czy ktoś ma doświadczenie w tym względzie i mógłby potwierdzić (lub zaprzeczyć oczywiście)?

Będę bardzo wdzięczna.

Nie mieszkam w NJ , ale przepisy jezeli chodzi o psy sa podobne w kazdym stanie. Wszystko zalezy jakie sa to psy (chodzi o rase i wage). Prywatnie wynajac mieszkanie moze byc trodno, ale nie koniecznie. Sa osiedla , gdzie tylko sa wynajmowane apartamety i tam mozna znalezc mieszkanie bez zadnego problemu wlasnie dla wlascicieli wiecej niz jednego psa. Ja mam przywiezione z Polski dwa Amstafy. Jest to raczej rasa nie zbyt milo widziana w USA , ale az takich problemow nie mielismy.

Zazwyczaj agencje nieruchomosci posrednicza rowniez w wynajmie mieszkan . Pobieraja za to oplate w wysokosci czynszu za 1 m-c . Do tego dochodzi kaucja i czynsz . Warto wiec przygotowac pieniadze na czynsz za 3 m-ce . Jaka dzielnica Ciebie interesuje ?

http://realestate.yahoo.com/New_York/New_York/Apartments_for_rent/result.html?typeBak=realestate&p=ny&type=rental&search=Search&priceLow=&priceHigh=&bedroomLow=&bathroomLow=

Z tego linka mieszkania raczej nie wynajmiesz , ale jakies pojecie bedziesz juz miala .

Brooklyn ogolnie nie jest ciekawy . Jest tam polska dzielnica - Green Point , gdzie bez znajomosci jezyka wynajmiesz mieszkanie i znajdziesz prace . A zakupy zrobisz u pani Jadzi . Williamsburg to dzielnica zdominowana przez zydow hasydzkich . Problemow z nimi nie ma .

Za mieszkanie zaplacisz od $1000 wzwyz . Ale przygotuj sie na $1300 + kaucja .

Najlepiej szukac mieszkania bedac tam na miejscu . Sa lokalne gazety z ogloszeniami . Sa wywieszki na domach z napisem : do wynajecia .

Pytalas o psy . W NY jest mnostwo psow . Bez pomocy jednak kogos miejscowego , trudno Ci bedzie znalezc przyzwoite i niedrogie mieszkanie . Do czynszu dolicz sobie koszty : PSEiG - ok $50 za prad i kilkaset $ za gaz do ogrzewania .

Dzięki za Wasze rady i refleksje.

Ja dopiero zaczynam zgłębiać temat, mam jeszcze małą orientację.

Jedno jest pewne - dni będę spędzać w:

New York University

The Steinhardt School

Music and Performing Arts Professions

35 W. 4th Street, Suite 777

New York, NY 10012

Jeżeli pojadę sama, to wolałabym mieszkać w miarę blisko i bezpiecznie.

A jeżeli z mężem i z psami, to faktycznie mogłoby być dalej, np. w NJ.

Decyzja co do opcji jeszcze nie jest podjęta, na razie badam temat...

NJ to nie jest zly pomysl , szczegolnie jak sie ma psy. W koncu to Garden State.

Jesli chodzi o dojazdy , to raczej bedziesz sie musiala liczyc z przesiadka.

Nie jestem pewnien , ale chyba wszystkie pociagi zatrzymuja sie na Pennsylvania Station przy 32th st , a autobusy przy 42th st , wiec do 4th street troszke daleko na nogach. Tak czy siak komunikacja jest dobra.

Mieszkania/domu do wynajecia mozesz poszukac tez tu http://www.bazarynka.com

A z tymi psami to chyba raczej wiekszy problem bedzie zeby je przywiezc i wywiezc niz mieszkania z nimi szukac.

Mam w pespektywie roczny pobyt w Nowym Jorku i chciałabym zabrac tam ze sobą moje dwa psy.

Koleżanka mieszkająca w Kaliforni straszy mnie, że mogę mieć problemy ze znalezieniem mieszkania, bo ludzie niechętnie wynajmują lokatorom z psami.

Czy ktoś ma doświadczenie w tym względzie i mógłby potwierdzić (lub zaprzeczyć oczywiście)?

Będę bardzo wdzięczna.

w NY mozesz miec problem zeby wogole wynajac mieszkanie :-?

podobno jest masakra na tamtejszym rynku i klienci ponoc zabijaja sie o kawalek podlogi (za rozsadna cene)

W NewJersey i Newark tak samo :wink: