Ella 17.10.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Mam w pespektywie roczny pobyt w Nowym Jorku i chciałabym zabrac tam ze sobą moje dwa psy.Koleżanka mieszkająca w Kaliforni straszy mnie, że mogę mieć problemy ze znalezieniem mieszkania, bo ludzie niechętnie wynajmują lokatorom z psami. Czy ktoś ma doświadczenie w tym względzie i mógłby potwierdzić (lub zaprzeczyć oczywiście)? Będę bardzo wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.10.2006 01:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Nie mieszkam w NJ , ale przepisy jezeli chodzi o psy sa podobne w kazdym stanie. Wszystko zalezy jakie sa to psy (chodzi o rase i wage). Prywatnie wynajac mieszkanie moze byc trodno, ale nie koniecznie. Sa osiedla , gdzie tylko sa wynajmowane apartamety i tam mozna znalezc mieszkanie bez zadnego problemu wlasnie dla wlascicieli wiecej niz jednego psa. Ja mam przywiezione z Polski dwa Amstafy. Jest to raczej rasa nie zbyt milo widziana w USA , ale az takich problemow nie mielismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 21.10.2006 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Dzięki za odpowiedź . Rasy: basset (16 kg, nie uchodzi raczej za agresywnego ) oraz czarny terier rosyjski, (35 kg) - tu opinie o rasie jako takiej są różne, nie wiem, czy czarnuchy mają w USA miłośników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.10.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Jezeli psy nie sa agresywne , to raczej nie powinno byc problemu. Jezeli masz kogos w NJ , to niech zobaczy w informatarze "Apartments For Rent", ktory jest w kazdym wiekszym sklepie spozywczym za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 25.10.2006 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 A czy jest jakiś odpowiednik internetowy tego informatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 25.10.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Zazwyczaj agencje nieruchomosci posrednicza rowniez w wynajmie mieszkan . Pobieraja za to oplate w wysokosci czynszu za 1 m-c . Do tego dochodzi kaucja i czynsz . Warto wiec przygotowac pieniadze na czynsz za 3 m-ce . Jaka dzielnica Ciebie interesuje ? http://realestate.yahoo.com/New_York/New_York/Apartments_for_rent/result.html?typeBak=realestate&p=ny&type=rental&search=Search&priceLow=&priceHigh=&bedroomLow=&bathroomLow= Z tego linka mieszkania raczej nie wynajmiesz , ale jakies pojecie bedziesz juz miala . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 25.10.2006 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Dzięki.Dzielnica... najchętniej niedaleko od Manhattanu, może Williamsburg...Ale w dużej mierze zależy to wszystko od ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 25.10.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 A dlaczego Ty tak z tym NY kombinujesz? Moze bedzie Ci wygodniej wynajac cos w NJ , taniej jest i spokojniej , a dojazd dobry. Chyba , ze masz jakies specjalne powody -to nie wnikam , ale pomysl o tym co proponuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 25.10.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Brooklyn ogolnie nie jest ciekawy . Jest tam polska dzielnica - Green Point , gdzie bez znajomosci jezyka wynajmiesz mieszkanie i znajdziesz prace . A zakupy zrobisz u pani Jadzi . Williamsburg to dzielnica zdominowana przez zydow hasydzkich . Problemow z nimi nie ma .Za mieszkanie zaplacisz od $1000 wzwyz . Ale przygotuj sie na $1300 + kaucja .Najlepiej szukac mieszkania bedac tam na miejscu . Sa lokalne gazety z ogloszeniami . Sa wywieszki na domach z napisem : do wynajecia .Pytalas o psy . W NY jest mnostwo psow . Bez pomocy jednak kogos miejscowego , trudno Ci bedzie znalezc przyzwoite i niedrogie mieszkanie . Do czynszu dolicz sobie koszty : PSEiG - ok $50 za prad i kilkaset $ za gaz do ogrzewania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 25.10.2006 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Dzięki za Wasze rady i refleksje.Ja dopiero zaczynam zgłębiać temat, mam jeszcze małą orientację. Jedno jest pewne - dni będę spędzać w:New York UniversityThe Steinhardt SchoolMusic and Performing Arts Professions35 W. 4th Street, Suite 777New York, NY 10012 Jeżeli pojadę sama, to wolałabym mieszkać w miarę blisko i bezpiecznie.A jeżeli z mężem i z psami, to faktycznie mogłoby być dalej, np. w NJ.Decyzja co do opcji jeszcze nie jest podjęta, na razie badam temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 25.10.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Patrz na NJ Transit . Mozesz smialo szukac mieszkania w NJ . Taniej i spokojniej . Tu masz link http://www.njtransit.com/hp/hp_servlet.srv?hdnPageAction=HomePageTo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 25.10.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Nie ma sprawy , zawsze mozesz pytac . Chetnie cos podpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 25.10.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 NJ to nie jest zly pomysl , szczegolnie jak sie ma psy. W koncu to Garden State.Jesli chodzi o dojazdy , to raczej bedziesz sie musiala liczyc z przesiadka.Nie jestem pewnien , ale chyba wszystkie pociagi zatrzymuja sie na Pennsylvania Station przy 32th st , a autobusy przy 42th st , wiec do 4th street troszke daleko na nogach. Tak czy siak komunikacja jest dobra. Mieszkania/domu do wynajecia mozesz poszukac tez tu http://www.bazarynka.com A z tymi psami to chyba raczej wiekszy problem bedzie zeby je przywiezc i wywiezc niz mieszkania z nimi szukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 26.10.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Mam w pespektywie roczny pobyt w Nowym Jorku i chciałabym zabrac tam ze sobą moje dwa psy. Koleżanka mieszkająca w Kaliforni straszy mnie, że mogę mieć problemy ze znalezieniem mieszkania, bo ludzie niechętnie wynajmują lokatorom z psami. Czy ktoś ma doświadczenie w tym względzie i mógłby potwierdzić (lub zaprzeczyć oczywiście)? Będę bardzo wdzięczna. w NY mozesz miec problem zeby wogole wynajac mieszkanie podobno jest masakra na tamtejszym rynku i klienci ponoc zabijaja sie o kawalek podlogi (za rozsadna cene) W NewJersey i Newark tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 26.10.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 nawewt w GW o tym pisali (co prawda o Manhatanie)http://dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,3675738.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 26.10.2006 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 nawewt w GW o tym pisali (co prawda o Manhatanie) http://dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,3675738.html Smiem twierdzic , ze ten artykul jest lekko tendencyjny. Moj kolega jakies 1,5 roku temu wynajmowal mieszkanie na Manhattanie i nikt go nie probowal zabic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 26.10.2006 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 No to już nie wiem, co mam myśleć o tym wszystkim ... Chyba jedyny sposób to zaczepienie się u jakiegoś znajomego na początek i zrobienie rozeznania na miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 26.10.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 W NewJersey i Newark tak samo W Newarku nikt normalnie normalny i bialy nie mieszka Jak masz Ella znajomych to sie zaczep , bo sobie sama nie poradzisz , nawet jesli wydaje Ci sie , ze mowisz po angielsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 26.10.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 w NY mozesz miec problem zeby wogole wynajac mieszkanie podobno jest masakra na tamtejszym rynku i klienci ponoc zabijaja sie o kawalek podlogi (za rozsadna cene) W NewJersey i Newark tak samo . Newark to nazwa miasta polozonego w stanie o nazwie New Jersey . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 26.10.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Moj kolega jakies 1,5 roku temu wynajmowal mieszkanie na Manhattanie i nikt go nie probowal zabic A nowojorczycy juz drugi rok z rzedu , uznani zostali za najbardziej zyczliwych ludzi w calym US . Na Manhattanie sa miejsca , gdzie da sie zyc i takie , gdzie nie warto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts