Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. W swoim mieszkaniu z tzw wielkiej płyty zerwałem cały tynk ze ścian i sufitów, tak że pozostały tylko płyty. Proszę Państwa o poradę co nałożyć na ściany i sufity, aby uzyskać gładką powierzchnię.

1.grubość warstwy będzie wynosić około 5-7 mm. Jaki produkt Państwo polecicie?

2. grubość warstwy przy uzupełnieniu ubytków(miejscowo) może osiągać 25-30 mm i co powinienem zastosować.

Kiedyś wykonywałem podobną pracę w małym pokoju i na całość położyłem Gips franuski Megaron z którego byłem zadowolony(niska cena i łatwość w szlifowaniu).

Liczę na Państwa konkretne odpowiedzi i z góry dziękuję.

Jeszcze mam pytanie, czy na połączenie płyt powinienem zastosować jakąś siatkę? poprzednio była położona, a pęknięcia powstały.
Gładź się nie nadaje. Najlepiej położyć tynk. Od Ciebie zależy jaki. Jak znajdziesz dobrego wykonawcę to lepiej gipsowy bo nie trzeba będzie szpachlować i jakoś będzie wyglądało. Cem-wap trzeba będzie pociągnąć gładzią. Można wpierw "starterem" później gładzią.
będę kładł sam nie musi być idealnie równo tylko gładko, jaki tynk polecisz, a może gładź szpachlową

tynk gipsowy Rotoband na to gładź akrylową akryl puyz

jezeli nie masz wprawy to musisz bardzo wierzyc w swoje umiejętności ... nie jest to proste

mam to samo zdanie co gibzwein - gładź odpuściłbym sobie

należy z powrotem wrócic do tynku

tynk obojetne, cem - wapienny czy gipsowy

byle powierznia była odtłuszczona i nie lusterkowała

pzdr