Wito_K 18.10.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Witam Potrzebuje praktycznych porad jak zrobic szafe wnękowa z drzwiami przesuwnymi. Mile widziane wasze galerie. Z góry wielkie dzięki za kazdą odpowiedź.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 18.10.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Witam Potrzebuje praktycznych porad jak zrobic szafe wnękowa z drzwiami przesuwnymi. Mile widziane wasze galerie. Z góry wielkie dzięki za kazdą odpowiedź. Pozdrawiam Czy potrzebujesz rozpisac taka szafe na formatki czy złożyc i zamocowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito_K 19.10.2006 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 ...i rozpisać, i złożyć, i zamocować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 19.10.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Jeśli mogę coś doradzić z własnego doświadczenia: wysokość między półkami nie więcej niż 30cm, jak masz wyższe i naukładasz ubrań to się przewracają i odradzam kosze: kurz się zbiera i ubrania leżące najniżej się odgniatają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 19.10.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Podaj wymiary wnęki ,postaram Ci pomóc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito_K 19.10.2006 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 "Bezele" wielkie dzieki za zainteresowanie. 1 wneka l=1,5m x g=0,55m x h=2,5m2 wneka l=1,25m x g=0,7m x h=2,5m3 wneka l=3,05m x g=0,53m x h=2,5m Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 19.10.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 "Bezele" wielkie dzieki za zainteresowanie. 1 wneka l=1,5m x g=0,55m x h=2,5m 2 wneka l=1,25m x g=0,7m x h=2,5m 3 wneka l=3,05m x g=0,53m x h=2,5m Pozdrawiam Ok to wymiary mamy Teraz powiec mi co chciałbys miec w tych szafach co w 1 ,2i 3 szafie czy robimy je np tak http://img73.imageshack.us/img73/3050/szafa2gw5.jpg Tak proponowałbym zrobic w trzeciej wnęce tej na 3,05 dac dwie fachy z lewej strony zrobic same półki ruchome po srodku dwie półki oraz drazek na ubrania a z prawej strony na górze pólki a na dole miejsce na buty oraz np. parasole .. 2 wneke proponuje zrobic z jedna facha i tez np. z prawej strony dac półki a z lewej półki + szuflady wpuszczane Tam gdzie maja znajdowac sie pólki proponuje zrobic perforacje na całej dł boku bedziesz w tedy mógł swobodnie manipulowac półkami z róznymi wysysokościami pomiedzy nimi.Napisz co oczekujesz ja postaram sie rozpisac szafy na formatki i podpowiedziec co i jak montowac ale to moze juz na priv Troszeczkie trudno jest tak na odległosc ale damy rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśkam 20.10.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 "bezele" Czy mógłbyś również i mi pomóc w urządzeniu szafy wnękowej.Moja ma być w przedpokoju. Wymiary 257/63 cm.Za dwa tygodnie ma przyjść stolarz ale wolałabym mieć już gotowy projekt.Wiem, że na dole chcę mieć miejsce na buty (w Ikea są takie pojemniki na buty o nazwie KOMPLENENT, na prowadnicach mieszczące po 16 par i takie dwa pojemniki potrzebuję w tej szafie).Głównie potrzebuję tam miejsce na kurtki i płaszcze, ale może jakieś półki i szuflady na czapki,szaliki i rękawiczki.Bardzo proszę o pomoc.Pozdrawiam Kasia. P.S.Oczywiście twórca wątku ma pierszeństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 22.10.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Rany! Bezele! Podoba mi się Twoje podejście do tematu! Ja też mam do zapełnienia wnękę o wymiarach 146 x 265 x 58. Ponieważ to szafa przy wiatrołapie, to musi mieścić w sobie okrycia wierzchnie, rurę od odkurzacza centralnego (zawieszona na ścianie po lewej na dole), czapki, szaliki, rękawiczki, parasole, jakiś koc itp. Resztę przejmie garderoba na poddaszu. Czy drzwi suwane o wysokości 265 cm nie będą zbyt masywne, ciężkie i nie będą się wyginać? Garderoby też rozrysowujesz? A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 23.10.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Może coś takiego http://www.ledoor.pl/galeria/gal_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 23.10.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Rany! Bezele! Podoba mi się Twoje podejście do tematu! Ja też mam do zapełnienia wnękę o wymiarach 146 x 265 x 58. Ponieważ to szafa przy wiatrołapie, to musi mieścić w sobie okrycia wierzchnie, rurę od odkurzacza centralnego (zawieszona na ścianie po lewej na dole), czapki, szaliki, rękawiczki, parasole, jakiś koc itp. Resztę przejmie garderoba na poddaszu. Czy drzwi suwane o wysokości 265 cm nie będą zbyt masywne, ciężkie i nie będą się wyginać? Garderoby też rozrysowujesz? A. :) Raczej napewno sie wypacza, jeszcze w zaleznosci z jakiego materiału beda wykonane jak z ramki aluminiowej to nie powinny jak np. z masywu badz z mdf bezwglednie okleionego z dwóch stron np. postformingiem to sie wyginaja napatrzyłem sie juz na takie drzwi i nie polecam Ja osobiscie podzieliłbym te drzwi czyli szafa o wys 200 cm oraz pawlacz o wys 65 cm powinno to rozbic ta wysokosc i masywnosc drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 23.10.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Również jestem zainteresowana szafami wnękowymi. Może ktoś jeszcze ma jakieś zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 23.10.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Jestem gapa. Mnóstwo już pisano na temat szaf wnękowych. Jest to wątek przyklejony "Tematy związane z wnętrzami". Ale zdjęć jest mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.10.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Tutaj powklejałam trochę zdjęć:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=59265&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 23.10.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Raczej napewno sie wypacza, jeszcze w zaleznosci z jakiego materiału beda wykonane jak z ramki aluminiowej to nie powinny jak np. z masywu badz z mdf bezwglednie okleionego z dwóch stron np. postformingiem to sie wyginaja napatrzyłem sie juz na takie drzwi i nie polecam Ja osobiscie podzieliłbym te drzwi czyli szafa o wys 200 cm oraz pawlacz o wys 65 cm powinno to rozbic ta wysokosc i masywnosc drzwi Wielkie dzięki, Bezele, za potwierdzenie moich obaw. W pierwszej wersji brałam pod uwagę szafę o wysokości równej sąsiadującym drzwiom, a nad nią taka nadstawka. Ale ponieważ sami będziemy tę szafę robić, to trochę się wystraszyłam i pomyślałam, że łatwiej będzie bez tej nadbudówki. Ale teraz chyba wrócę do pierwszej wersji... Czy mógłbyś służyć poradą i podpowiedzieć ile czego zamówić i jak to wszystko poskładać do ... hm... kupy? Może już na priv, żeby nie zabierać cennego miejsca w wątku... A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 24.10.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 24.10.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Cześć Bezele! Ale mnie zaskoczyłeś! Pięknie to rozpisałeś! Wielkie dzięki! Słuchaj! Czy ta szafa może nie mieć pleców? Chcę wytapetować środek wnęki i dać sobie spokój z nimi. Co to jest ta facha? To ta deska pionowa pośrodku? Jeśli tak, to czy przy takiej szerokości wnęki możnaby dać tę fachę mniej więcej w 2/3 szerokości, żeby nadal mieć dużo miejsca do wieszania marynarek, kurtek, a w pozostałej węższej części - szufladki i półki na czapki, szaliki i rękawiczki całej rodzinki? Chętnie też zrobiłabym tę szafę z drzwiami rozsuwanymi, ale obawiam się, że wtedy wnęka spłyci się do 50 cm i będzie kłopot z wieszaniem płaszczy, garniturów itp. Więc może jednak drzwi otwierane? Tylko czy damy radę to zrobić sami? Co o tym myślisz? I co z garderobami? Robisz czy nie? Pozdrawiam i dzięki,Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 26.10.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Jak zrobić szafę wnękową w sypialni. Wnęka: wysokość 285 cm; szerokość 85 cm; długość 285 cm.Ile drzwi, jaka wysokość, czy pawlacz nad tym?Prosze o Waszą pomoc. Jak byście to widzieli. Czy robić przeszklenia, jak tak to ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts