Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szafy wnękowe poraz n-ty...

Wito_K

Recommended Posts

"Bezele" wielkie dzieki za zainteresowanie.

1 wneka l=1,5m x g=0,55m x h=2,5m

2 wneka l=1,25m x g=0,7m x h=2,5m

3 wneka l=3,05m x g=0,53m x h=2,5m

Pozdrawiam

Ok to wymiary mamy Teraz powiec mi co chciałbys miec w tych szafach co w 1 ,2i 3 szafie czy robimy je np tak

http://img73.imageshack.us/img73/3050/szafa2gw5.jpg

Tak proponowałbym zrobic w trzeciej wnęce tej na 3,05 dac dwie fachy z lewej strony zrobic same półki ruchome po srodku dwie półki oraz drazek na ubrania a z prawej strony na górze pólki a na dole miejsce na buty oraz np. parasole ..

2 wneke proponuje zrobic z jedna facha i tez np. z prawej strony dac półki a z lewej półki + szuflady wpuszczane

Tam gdzie maja znajdowac sie pólki proponuje zrobic perforacje na całej dł boku bedziesz w tedy mógł swobodnie manipulowac półkami z róznymi wysysokościami pomiedzy nimi.Napisz co oczekujesz ja postaram sie rozpisac szafy na formatki i podpowiedziec co i jak montowac ale to moze juz na priv Troszeczkie trudno jest tak na odległosc ale damy rade :)

"bezele"

Czy mógłbyś również i mi pomóc w urządzeniu szafy wnękowej.

Moja ma być w przedpokoju. Wymiary 257/63 cm.

Za dwa tygodnie ma przyjść stolarz ale wolałabym mieć już gotowy projekt.

Wiem, że na dole chcę mieć miejsce na buty (w Ikea są takie pojemniki na buty o nazwie KOMPLENENT, na prowadnicach mieszczące po 16 par i takie dwa pojemniki potrzebuję w tej szafie).

Głównie potrzebuję tam miejsce na kurtki i płaszcze, ale może jakieś półki i szuflady na czapki,szaliki i rękawiczki.

Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam Kasia.

P.S.

Oczywiście twórca wątku ma pierszeństwo.

Rany! Bezele! Podoba mi się Twoje podejście do tematu! :) Ja też mam do zapełnienia wnękę o wymiarach 146 x 265 x 58. Ponieważ to szafa przy wiatrołapie, to musi mieścić w sobie okrycia wierzchnie, rurę od odkurzacza centralnego (zawieszona na ścianie po lewej na dole), czapki, szaliki, rękawiczki, parasole, jakiś koc itp. Resztę przejmie garderoba na poddaszu. Czy drzwi suwane o wysokości 265 cm nie będą zbyt masywne, ciężkie i nie będą się wyginać?

Garderoby też rozrysowujesz?:)

A.

Rany! Bezele! Podoba mi się Twoje podejście do tematu! :) Ja też mam do zapełnienia wnękę o wymiarach 146 x 265 x 58. Ponieważ to szafa przy wiatrołapie, to musi mieścić w sobie okrycia wierzchnie, rurę od odkurzacza centralnego (zawieszona na ścianie po lewej na dole), czapki, szaliki, rękawiczki, parasole, jakiś koc itp. Resztę przejmie garderoba na poddaszu. Czy drzwi suwane o wysokości 265 cm nie będą zbyt masywne, ciężkie i nie będą się wyginać?

Garderoby też rozrysowujesz?:)

A.

:) :)

Raczej napewno sie wypacza, jeszcze w zaleznosci z jakiego materiału beda wykonane jak z ramki aluminiowej to nie powinny jak np. z masywu badz z mdf bezwglednie okleionego z dwóch stron np. postformingiem to sie wyginaja napatrzyłem sie juz na takie drzwi i nie polecam Ja osobiscie podzieliłbym te drzwi czyli szafa o wys 200 cm oraz pawlacz o wys 65 cm powinno to rozbic ta wysokosc i masywnosc drzwi

Raczej napewno sie wypacza, jeszcze w zaleznosci z jakiego materiału beda wykonane jak z ramki aluminiowej to nie powinny jak np. z masywu badz z mdf bezwglednie okleionego z dwóch stron np. postformingiem to sie wyginaja napatrzyłem sie juz na takie drzwi i nie polecam Ja osobiscie podzieliłbym te drzwi czyli szafa o wys 200 cm oraz pawlacz o wys 65 cm powinno to rozbic ta wysokosc i masywnosc drzwi

Wielkie dzięki, Bezele, za potwierdzenie moich obaw. W pierwszej wersji brałam pod uwagę szafę o wysokości równej sąsiadującym drzwiom, a nad nią taka nadstawka. Ale ponieważ sami będziemy tę szafę robić, to trochę się wystraszyłam i pomyślałam, że łatwiej będzie bez tej nadbudówki. Ale teraz chyba wrócę do pierwszej wersji... :roll: Czy mógłbyś służyć poradą i podpowiedzieć ile czego zamówić i jak to wszystko poskładać do ... hm... kupy? :wink: Może już na priv, żeby nie zabierać cennego miejsca w wątku...

A.

Cześć Bezele! Ale mnie zaskoczyłeś! Pięknie to rozpisałeś! Wielkie dzięki!

Słuchaj! Czy ta szafa może nie mieć pleców? Chcę wytapetować środek wnęki i dać sobie spokój z nimi.

Co to jest ta facha? To ta deska pionowa pośrodku? Jeśli tak, to czy przy takiej szerokości wnęki możnaby dać tę fachę mniej więcej w 2/3 szerokości, żeby nadal mieć dużo miejsca do wieszania marynarek, kurtek, a w pozostałej węższej części - szufladki i półki na czapki, szaliki i rękawiczki całej rodzinki?

Chętnie też zrobiłabym tę szafę z drzwiami rozsuwanymi, ale obawiam się, że wtedy wnęka spłyci się do 50 cm i będzie kłopot z wieszaniem płaszczy, garniturów itp. Więc może jednak drzwi otwierane? Tylko czy damy radę to zrobić sami? Co o tym myślisz?

I co z garderobami? Robisz czy nie?

Pozdrawiam i dzięki,

Agnieszka