Heizer 18.10.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Witam ! Od początku października br. posiadam kocioł HEF Eko-Plus 25kw z podajnikiem. Proszę o poradę jak najlepiej ustawić sterownik (Elektron A01 / firma hef wprowadziła nowe sterowniki !!! Uwaga: W obiegu jest uszkodzona wersja). Dokładnie chodzi mi o to, jak wygląda prawidłowy proces spalana eko-groszku, illość/wygląd popiołu. Palę w piecu od początku października i poszły mi 4 worki/30kg. Czy to jest dużo? Na początku przygotowałem tylko cwu ale od paru dni grzeję dom (bardzo dobra izolacja). Mam też zawór 4-drogowy ustawiony na 50% mieszania, w domu mam ca. 22,5 stC.Ustawienia sterownika:- Podawanie 18 sec.- Postój 42 sec. (czy musi być zawsze cała minuta ?)- Temp. zadana 60 stC Popiół wysypałem do tej pory 2 razy. Chętnie wysłucham wasze uwagi,dziękuję i pozdrawiam. MIke Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/64155-hef-i-eko-groszek/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts