Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Karola!

Ja już zamawiam drinia nr 2 ;) :D Taki mix to ja uwieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelbiam :)

Apropo wakacji.W tamtym roku byliśmy w Turcji w części egejskiej.Byliśmy całą naszą paką i było BARDZO wesoło było.Rozumiem,że lecicie z Julcia?Fajnie macie, bo nie płacicie jeszcze za dziecko ani za lot ani za pobyt ;)(tu odezwała się moja sknerczy gen :D).W tamtym roku byli nasi przyjaciele z córką ,która miała 2 lata i 2 miesiące i płacili zarówno za lot jak i za pobyt (50% ceny ).Bo dzieci do 2 lat gratis,czasem 2 miesiące robią wieeeeeeeeeeeelką różnicę :D

W Chorwacji byliśmy na Makarskiej w hotelu na opalaniu i imprezowaniu;) A później zwiedzaliśmy i zjeżdziliśmy praktycznie od Splitu do Dubrownika.Fajnie było :)W samym Dubrowniku byliśmy chyba 3 dni.Jest niesamowity :)

W tym roku My planujemy jakąś grecką wysepkę ,bo Grecję to KOCHAM :)

Tomus88!

czas papierologi bardzo się dłuży,ale jak rozpoczniesz budowę nie będziesz miał wolnej chwili więc ciesz się tym co masz :)

Edytowane przez lady in red

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tomus88 rozumiem, współczuje Okres oczekiwania - najgorszym etapem budowy

I potem bywa raz lepiej raz gorzej ale już coś się dzieje Ja takze nie mogłam usiedzieć w oczekiwaniu

Lady - dobrze mówi Planujcie sobie teraz , ustalajcie co jak będziecie wykańczać - bo potem inne sprawy są ważniejsze i na przyjemnosci nie ma czasu:-)

Blekitna no śliczniusi Twój awatarek ja jestem psiara wiec całuje przystojniaka w am nos :-)

Lady :) my w Turcji będziemy w Belek.

To będzie nasz pierwszy raz zarówno w Turcji jak i Chorwacji :)

Do tej pory ciągle był Egipt, Tunezja lub Grecja mimo,że po każdych wakacjach mówiliśmy że następnym razem coś innego.

Ja jako dziecko prawie każde wakcje od 7 roku życia spędzałam w Grecji bo młodszy brat mojej mamy mieszka tam od laaat! ma żonę greczynkę, więc miałam możliwość spędzania cudownych wakacji, poznania troszkę języka i całej greckiej kultury którą też uwielbiam!!!

W tym roku chcieliśmy Hiszpanię, wyspy.... ale ze wzgledu na Julke stwierdziliśmy że to zbyt długi lot np. na Teneryfe... nawet 7 godzin... a nie wiem jak będzie się zachowywac podczas lotu więc padło na Turcję.... tyle ttylko że teraz pojawiła się opcja jechania we dwoje.... sama nie wiem jak będzie, jak się spotkamy to opowiem co i jak ;)

Narazie przetestujemy dzidzię na Węgrzech, śmigamy za tydzień na 6 dni taki krótki wypad do Hajduszoboszlo, jeżdze tam od wieeelu lat na krótkie wypady 4-7 dni. Bliziutkko jest z Lublina 550km (bliżej niż nad morze! :D) a pogoda zawsze gwarantowana :)

Opowiesz mi o tej Chorwacji koniecznie.... w poniedziałek heheh już nie mogę się doczekać!!!

Karola - ale masz super z tymi wakacjami :rolleyes: akurat w Turcji, Chorwacji i Grecji jeszcze nie byłam :rolleyes: uwielbiam też podróże autem, więc kierunek Chorwacja jest dla mnie idealny:) chociaż takim moim miejscem na ziemi jest Francja :yes: a u nas w tym roku z wakacji raczej nici :( może chociaż do Francji skoczymy zatrzymując się po drodze w kilku miejscach, uwielbiam takie spontaniczne wyjazdy:) albo nad morze bym też pojechała :rolleyes: na rybkę.

Blekitna - pięknego masz psiaka, dla mnie malamuty to są jedne z najpiękniejszych psów. Ja mojego beżowego brudaska mam zamiar jutro kąpać i strzyc, bo mu się wokoło szyi robi futro jak u lwa:)

Praha, Saly dziękuję w imieniu mojego psiaka za miłe słowa :) ładny to on jest tylko trochę rozbrykany.

Praha to fajnie jak ma taką grzywę ;)

Karolina ale Ci zazdroszczę tego wujka z Grcji.... :yes:

dla tych którzy zostają w domu na wakacje NA POCIESZENIE: JA TEŻ NIEGDZIE NIE WYJEŻDZAM :) :) :cool:

Dziewczyny wujek w Grecji super sprawa, polecam ;)

Chociaz ostatnio byłam u niego 5 lat temu więc daaaawno... My w tym roku mamy 3 wyjazdy bo troszkę nadrabiamy.... w tamtym roku byliśmy w maju w Egipcie a chwilę później dowiedziałam się,że jestem w ciąży.... i od początku lipca do końca września niemal cały czas musiałam leżeć, był oczywiście też szpiatal na szczęście nie długo a potem łóżko, siusiu, łóżko .... był taki czas,że przez prawie 3 tygodnie nie byłam nawet na dole w domu, tylko cały czas na górze w sypiali i łazience .... w ramach rozrywki ;) bo nie wolno było mi chodzić po schodach.... A w Lublinie zrszłe lato było mega upalne nawet 35C i wtedy obiecalam sobie,że zrobię w domu klimę, przynajmniej w sypialni... no i zrobię ale już w nowym domku :lol2:

hej Dziewczyny :-)

Karolcia - ja także zazdroszczę wujka:-)

Także jestem ciekawa ile ma Twoja córcia i czy ją na wojaże po świecie zabieracie????

Swoją drogą widzę że Ty niezły Terminator-niezniszczalny jesteś :-) ( budowa, trudna ciąża, poród , przeprowadzka ) - pozazdrościć energi i zapału do działania

Praha a Ty jak tam sie nam czujesz???

Moze my jakiś spotkanie sobie strzelimy?

Saly - czuję się super, chociaż czasem mam trochę gorsze dni i wtedy muszę się bardziej zmotywować, żeby zrobić wszystko co trzeba :) a wczoraj ze trzy godziny robiłam mojemu psu zabiegi pielęgnacyjne :p długie czesanie, kąpiel, strzyżenie :) stwierdzam, że mój pies równie dobrze mógłby być owcą, tyle ma tego futra jeszcze po zimie:) wyczesałam z pół worka na śmieci sierści, a dzisiaj mam normalnie zakwasy na nogach tylko nie wiem od czego :rolleyes: chyba od tych zabiegów :) Spotkanie bardzo chętnie, ale tak w pełni wolna i na luzie będę dopiero jakoś pod koniec lipca, teraz mam te zaliczenia, potem sesja do 1 lipca i potem muszę jeszcze zamknąć jedną bardzo absorbującą sprawę:) W każdym razie serdecznie do siebie zapraszam, koniecznie się musimy jakoś zgadać:)

Saly - czuję się super, chociaż czasem mam trochę gorsze dni i wtedy muszę się bardziej zmotywować, żeby zrobić wszystko co trzeba :) a wczoraj ze trzy godziny robiłam mojemu psu zabiegi pielęgnacyjne :p długie czesanie, kąpiel, strzyżenie :) stwierdzam, że mój pies równie dobrze mógłby być owcą, tyle ma tego futra jeszcze po zimie:) wyczesałam z pół worka na śmieci sierści, a dzisiaj mam normalnie zakwasy na nogach tylko nie wiem od czego :rolleyes: chyba od tych zabiegów :) Spotkanie bardzo chętnie, ale tak w pełni wolna i na luzie będę dopiero jakoś pod koniec lipca, teraz mam te zaliczenia, potem sesja do 1 lipca i potem muszę jeszcze zamknąć jedną bardzo absorbującą sprawę:) W każdym razie serdecznie do siebie zapraszam, koniecznie się musimy jakoś zgadać:)

No to dobrze że samopoczucie OKI Pozdrowienia dla sierściucha :-)

Dobrze się składa bo ja także mam trochę spr ostatni tydzień czerwca+ 3 tyg lipca mam urlop Trochę wyjeżdzam Trochę budową sie chcę zająć więc koniec lipca/początek sierpnia idealnie :-)

Cześć Dziewczyny!

No ja bezczynności nie znoszę ;)

Julcia ma skończone 4 miesiące i oczywiście jedzie z nami na Węgry :) Ruszamy nad ranem w sobote.... zobaczymy jak się jej spodoba.... Jedno jest pewne zdominuje mój samochód swoimi bagażami heheh ....

Planowaliśmy jątakże zabrać do Turcji... ma nawet wykupiony bilet , koszt 8 złotych hehhe

Ale jeszcze sie ciut zastanawiamy, bo boję sie że będzie jej tam gorąco, będzie sie męczyć.... ale zobaczymy ;)

Byłam w Hajduszoboszlo ponad 10 razy, idealne miejsce na kilkudniowy wypad, pewniak gdzie pogoda zawsze była boska, dobre jedzenie, kilkadziesiąt podgrzewanych basenów ( od takich płyciusieńkich dla niemowlaków, po ogrome , głębokie ) w kompleksie tym jest mnóstwo zieleni, ogromnych drzew, trawników, kwiatów, więc nie jest się skazanym na betonowy żar.... jeden z największych basenów w Europie ma wokół wysypaną plażę więc ma się i tą namiastkę wakacji... Obiekt jest ogromny, nie jest się go w satnie w całości przejść, jest tam też małe jeziorko.... gdzie można popływać rowerem wodnym, kajakiem albo poopalać się na plaży nudystów która znajduje się na środku jeziorka w zaroślach hehhehe.... ciepłe wieczory , pyszne winko, świetna obsługa w każdej niemal knajpie można znaleść menu w wydaniu polskim.

Ceny baaaardzo przystępne więc serdecznie POLECAM!!! :yes:

Karolcia nie byłam w Turcji - ale mój brat był kilka lat temu z 3 latkiem wówczas

Trochę mały był umęczony upałem i lotem

Ja byłam w Hajduszoboszlo raz i byłam ZACHWYCONA - wszystko jak mówisz + naprawdę przystępne ceny

Jedziecie do jakiegoś pensjonatu czy kwatery???