Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Karola - brzmi to świetnie! Naprawdę mam ochotę tam pojechać! Jak byłam mała to byliśmy z rodzicami nad Balatonem, ale nie pamiętam nazwy miejscowości, bo znając Węgrów jest nie do powtórzenia:) ale to co piszesz brzmi bajecznie! I gratuluję wytrwałego malucha, bo wyobrażam sobie, że takie podróże są dla dzieci męczące.

Saly - no to jesteśmy wstępnie umówione:)

Blekitna - gratuluje zdanego egzaminu, najważniejsze, że jesteś do przodu:)

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wczoraj odwiedziły mnie MarJel i Lady ..... i było baaaardzo miło :D

Dziewczyny są kochane, kontaktowe i po pieciu minutach rozmowy miałyśmy wrażenie ,że znamy się od lat heheh :lol2:

Mam nadzieję,że to nie było nasze ostatnie spotkanie... może kiedyś uda sie zorganizowac coś w szerszym gronie forumowych koleżanek :rolleyes:

Dziękuję Wam za bardzo miły wieczór .... :rolleyes: .... noc .... :hug:

Hej!

Potwierdzam słowa Karoliny-to był BAAAARDZO miły wieczór.Tematów było 1000 bo nie mogłyśmy się nagadać :D.Karola i Marjelka w realu są cudowne-towarzyske,uśmiechnięte,inteligentne i z klasą.I śliczne do tego :p.

Karola jest przesympatczną gospodynią-ugościła nas (jak obiecała:D) orzeźwiającymi drinkami i pyszymi sałatkami.Siedziałyśmy na tarasie (jak MARZENIE) i czułyśmy się z Marjelką jak na wakacjach w tę ciepłą,gwieżdzistą noc :)Nie tylko taras ale i całe mieszkanie Karoli jest gustowne i położone w świetnej lokalizacji.Mieszkanie i taras podobały nam się na tyle,że próbowałyśmy wybić Karoli budowę z głowy,aby została w tym mieszkaniu,a działkę Nam oddała-ale chyba się nie udało :( ;) :D

Powiem tyle-KTO NIE BYŁ NIECH ŻAŁUJE :p.

Ale macie szansę nadrobić straty na następnym spotkaniu.Teraz pewnie będzie u mnie,tylko najpierw muszę się przeprowadzić :)I ogarnąć bajzelek w domu i wokoło,bo mam jak na razie pietra jak skromnie mieszkamy w porównaniu z domami Marjelki i Karoli:D.Pozostałe "forrumowiczki-benkówki" również zapraszam w moje skromne progi :D

Mam nadzieję,że szubciutko nadejdzie kolejne spotkanie-bo bardzo polubiłam dziewczyny :)

Lady zazdroszczę :-) Powiem Ci po cichu : tak myślałam że Karola i MarJel - to fajne dziewczyny :-)

Tzn MarJel poznałam osobiście i wiedziałam że fajna :-)

Fajnie że mieszkacie blisko siebie

No to Lady myśl myśl o przeprowadzce to niezłe przedsięwzięcie logistyczne Trzymam Kciuki i pozdrawiam

Lady kochana, dziękuję Ci za tyyyyyle ciepłych słów!!!! :oops::hug:

Wieczór był na tyle udany,że myślę,że spotkanie raz w miesiącu to niezbędne miniumum ,żebyśmy mogły omówić chociaż część tematów :D

Ja oczywiście bardzo chętnie Cię odwiedzę,ale możemy się na początku lipca spotkać jeszcze u mnie a Ty będziesz się na spokojnie przeprowadzać ;)

MarJelka pewnie też nas nie zawiedzie i się stawi hehe :D

Hej Karola!

Zgadzam się z Tobą,że takie spotkania powinny być przynajmniej raz w miesiącu.Tym bardziej,że (póki co;))mamy jeszcze do siebie bardzo blisko.Ty i MArjelka to już w ogóle :D

Nawet jeżeli sie nie przeprowadzę spotkanie mozemy zrobić u mnie w mieszkaniu,albo na działce nad jeziorem o której Wam opowiadałam,bo tam naprawdę pięknie jest :)Jeśli znajdziemy czas i chęci miejsce zawsze się znajdzie :D.Rozmawiałyśmy też z Marjelką aby może wybrać się gdzieś na starówkę -na dobrą kolację,drinka.Mężów oczywiście bierzemy ze sobą,dzieci zawozimy do babci i wyruszamy :D

Lookałam na Twój dziennik.Chodż powiem Ci szczerze,że nie mogę odnaleść w tej formie dziennika :(.Zauważyłam,że rozkład pomieszczeń Twojego nowego domu jest bardzo podobny do naszego :)Więcej napisałam Ci w dzienniku.

Marjelko!!!

Gdzie jesteś?Taka zapracowana czy nie możesz ochłonąć po wieczorze u Karoli? :D ;)

Saly dałam wszystkie dokumenty ( a była ich tona!!) do analityka, myslę, że do końca tygodnia podpiszemy umowę kredytową i będzie kasa na koncie :)

co do domu:

1) mam już zamówioną blachę, rynny, okna dach. i wszystko do dachu

2) dekarz też już umówiony na koniec lipca, początek sierpnia

3) w czerwcu przychodzi murarz podmurować okna, zrobić kominy wentylacyjne, dodatkowe ścianki działowe, ścianę przednią z klinkieru itp.

4) elektryk już zgodzony na sierpień

5) hydraulik też zgodzony tylko nie wiadomo na kiedy... :p

6) drzwi zewnetrzne wycenione i wybrane :)

7) okna i brama garażowa z oknoplastu - wstawią w lipucu

8 ) wybrana ekipa do elewacji i materiał wybrany i wyceniony :)

wybrana kostka, którą sponsoruje nam mój tata :) ( kolor liść jesieni bardziej w brąz)

a tak pozatym to mamy już piękną altanę na podwórku, mój mąż teraz dorabia do nie meble, muszę zrobić zdjęcie i koniecznie ją pokazać :)

Saly a czy Ty masz już nowego Pana kijankę???

blekitna łał, no wreszcie coś się zaczyna dziać u Ciebie, czekamy na zdjęcia altanki:)

Karolcia, a Ty pewnie dzisiaj się pakujesz? I jutro będziesz się byczyć w Hajduszoboszlo.

Życzę dużo słonka i udanego wypoczynku:D

ps. taki ze mnie małpiszon i kupiłam sobie torebkę w łączkę w river island, którą podejrzałam u Ciebie:oops::lol2:

Śmigam z nią już od trzech dni i ją bardzo lubię;)

udało się :)

oto altanka własnego projektu:

meble wykonał sam mój kochany mąż:

oczywiściw trzeba jeszcze zrobić podłogę z drewna i ścianki boczne, ale grilować już można

tak gdzie jest trawka pod dachem będzie wisiał dwuosobowy hamak :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b832513bf0f11604.html

a dlaczego nie wyświetla się zdjęcie??? wzięłam to konto za 19 zł.... czy ktoś mi pomoże?

blekitna piękna altana:yes: zdolniacha z tego Twojego męża :) mój tez uwielbia robić takie rzeczy i bardzo się z tego cieszę;)

czym macie pokryty dach? u nas ma powstać coś podobnego tylko ze ściankami bocznymi - taka ala wiata gospodarcza - właśnie złożyliśmy wnioski do starostwa...

Edytowane przez oldzia