Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej Hej

dzięki Karolcia- muszę się rozpatrzeć w tych fioletach :-)

Lady - ja po doświadczeniu z poddaszem i upałem w sypialni także będę montowac klimę - więc też chętna jestem na info w tej sprawie

Ja bym chciała tylko w sypialni

pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

sprzedam projekt domu benedykt ii, benedykt 2 !

odsprzedam tanio kompletny projekt budynku benedykt 2. razem z żoną planowaliśmy budowę tego domu w tym roku ale w ostatniej chwili nadarzyła się okazja kupna innego, już wybudowanego domu. Zainteresowanych proszę o kontak [email protected]

Mam pytanie do osób budujących Benka II :

ile m2 jest wylewek i ile m2 tynków??? jesli ktos wie to prosze mi napisać, albo chociaż gdzie tego szukać.... bo nie widzę takiej info w projekcie....

blekitna wydaję mi się chyba, że oprócz nas to nikt tu za bardzo nie zagląda:(

A swoją drogą tak tu kiedyś gwarno było;)

blekitna chyba czas na swój wątek:popcorn:, co u Ciebie tak w ogóle?

Mar Jel masz racje nikt tu nie zagląda.... ale jak ja zaczne wrzucać tu swoje fotki to Wy zajrzycie :)

nie mam za bardzo czasu na swój wątek... musze ostro zarabiać na kredyt :yes: :cool: hih

dzięi MarJelko, ze pytasz :) u mnie poszedł Pan od śreodka (ścianki działowe i inne pierdołki), w najbliższych dniach ma przyjść Pan od elewacji klinkierowej z przodu, okna z oknoplastu się robią :) za dwa tyg. przychodzi hydraulik i elektryk :) potem tynki :)

Edytowane przez blekitna

• 3 weeks później...
Cześć dziewczyny!!! Co słychać?? Błękitna - gratuluje obrony:):) Przepraszam Was dziewczyny, że tak długo się nie pojawiałam, ale co chwilę coś, długo by opowiadać! Generalnie już wszystko wraca do normy, tylko cały czas mam b. dużo pracy i nie mam czasu na pisanie na forum, a teraz to już w ogóle nie wiem jak ja nadrobię te zaległości! Piszcie co słychać, bo u mnie robota aż wrze ;) buziaki:):)

Hej Saly, u mnie wszystko w jak najlepszym porządku:) chatka stoi, powoli będziemy się zabierać za sprawy wykończeniowe, rozmyślam już o rozwiązaniach do kuchni itd, za tydzień jedziemy oglądać co jest w sklepach. Chociaż szczerze mówiąc to jakoś ostatnio nie mam do tego serca, nie chce mi się już tak buszować po fm jak jeszcze pół roku temu i wyczytywać wątki typu jaki tynk jest lepszy itd ;) chociaż może jak niedługo zaczniemy te fajne rzeczy to odzyskam cały zapał :rolleyes: a co u Ciebie moja droga? :) :hug:

Witajcie

NO jak w koncu zacząłem budować BENKA II, obecnie zalaliśmy płyte, i powolutki będziemy ja rozszalowywać i przygotowywać się do scianek kolankowy, w tym roku chcialbym wylać lane skosy.Na wiosne marze o dachu. Błekitna- jak tylko masz jakiekolwiek fotki to wrzucaj bo wszystkie inne fotki od pozstałych romuwiczek juz sciagnolem:) Cały czas mam jedno w głowie- co zrobic ze ścianką kolankową, podoba mi sie bardzo dach o małym koncie nachylenia, ale niechciałbym aby było zbyt niewygodnie na poddaszu. Chcialbym zachowac bryłe BENKA jednoczesnie miec fajne poddasze.Jaki WY macie kat dachu?Czy podnosiliscie sciankę kolankową?

• 3 weeks później...

hejo wszystkim!!! jak ogarne troche na podwórzu to porobie zdjęcia :)

kosmosom my podnosiliśmy ściane kolankową o jeden porotherm i moim zdaniem jest ok, w środku w miarę wygodnie ( skosy nigdy nie będą super wygodne :) ale za to mają swój urok ) a z zewnątrz dom wygląda bardzo proporcjonalnie :D i z tego co wiem od dekarzy to kąt nachylenia dachu się nie zmienił...

praha jak się ciesze, że jesteś :)

kosmosom i praha pokazujcie zdjęcia jak coś macie :)