blekitna 19.09.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 cholera chciałam wrzucić kilka moich zdjęć, ale coś ten fotosik zawodzi... nie chcą mi się wgrać, jakiś błąd się wyświetla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 19.09.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Blekitna ja korzystam z http://imageshack.us/ - nie trzeba się nawet logować Jakbyś była zainteresowa daj znaka - to Ci powiem jak z tego korzystać No i jestem mega ciekawa twoich zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 19.09.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Ja też jestem ciekawa:) zrób coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 19.09.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 (edytowane) chyba się udało, wrzucam link: http://www.fotosik.pl/u/blekit-na/album/967197 zd.1 - wejście i donice klinkierowe zd.2 - altanka wykończona zd.3 - okno z salonu zd.4 - widok z jadalni i druga ścinka z cegły ( przedzielająca trochę jadalnie od kuchni) zd.5 - ścinka z cegły zd.6 - trawniczek i tujki zd.7 - okno w jadalni i donica klinkierowa na tarasie prosze o komentarze zarówno pozytywne jak i negatywne Edytowane 19 Września 2011 przez blekitna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 19.09.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Hej Blekitna!Fotki super!!!!! Fajny pomysł z tymi donicami, przy tarasie też chyba masz??? Suuper,że wielkie okno jest " w jednym kawałku " Jakie masz drewno czy aluminium? Pozdrawiam i zgłaszam oficjalny protest!!! Prosze zalożyć dziennik! edit. Ty już masz piękną trawkę i ogród!!! Zazdroszczę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 19.09.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 błekitna, zazdroszczę takiego porządku na działce na tym etapie budowy:jawdrop: Zazdroszczę tujek i altanki, też mi się taka marzy. Cudne donice klinkierowe Fajne duże okno w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 20.09.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 dziękuje Wam bardzo Karolina okna są z oknoplastu Kraków i są to okna plastikowe z jakimś wzmocnieniem i inaczej klejoną szybą, oczywiście są to same fixy w ramie ( czyli nawet nie imitują okna, inaczej nie można byłoby ich zrobić bez podziałki) potraktujmy, że to jest taki trochę "mój dziennik " taki przywłaszczony wiecie u mnie aż tak duzo się nie dzieje, żebym miała cały czas o czym pisać i czasu troche mało donice to był mój pomysł, mamy dwie z przodu i jedną dużą na tarasie (w tej na tarasie będę miała mini warzywniak jeśli chodzi o ogród i altankę to głównie zasługa mojego małża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 20.09.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Dobry pomysł żebyś tu wklejała bo wątek pod umiera odkąd każda pootwierała swoje dzienniki i galerie, a kiedyś tu tętniło życiem. Zaintrygowałaś mnie donicą na tarasie z warzywniakiem , pierwszy raz słyszę o czymś takim:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 20.09.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Blekitna - bardzo ładnie u Ciebie, tak jak dziewczyny pisały - super ogródek, okno i altana:) czy mi się wydawało, czy ty masz tam hamak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 20.09.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 praha tak tak mam hamak, taki duży 2 osobowy jest super polecam!!! Mar Jel hodowanie warzyw w donicach jest duzo lepsze niż w zwykłym podłożu: 1- nawozisz dużo lepszą ziemię 2- nie obrasta tak chwastami 3- wyżej, więc wygodniej pielić 4- na tarasie nie ma ani zbyt mało/dużo słońca,i wody 5- przyjemnie posiedzieć na tarasie, na którym rosną pomidorki koktajlowe, sałata, marcheweczki , człowiek od razu czuje się zdrowszy dlatego dziewczyny polecam Wam!!!! co do tego dużego okna, to one są 2 identyczne jedno w salonie, drugie w jadalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 20.09.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 No to ja w takim razie będę ciszyć oko twoim warzywniakiem, ze mnie taka ogrodniczka jak z koziej.... nie powiem co;) pomysł bardzo fajny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana14 22.09.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Witam ! Czy ktos buduje lub wybudowal domek Benedykt 3 w okolicy Wroclawia ???????? My zaczynamy temat , mamy obecnie etap dokumentacji.... , ale wszelkie uwagi , pomysly i podpowiedzi sa nam juz teraz nieodzowne. Wdzieczna bede za pozytywne odpowiedzi na post.PozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 28.09.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Witaj Ana14, nie kojarzę nikogo z okolic Wrocławia, chyba najbliżej znajduje się mój Benek tj. w okolicach Łodzi. Jeśli chodzi o pomysły i uwagi to warto przejrzeć ten wątek od początku do końca, bo jest tu dużo wpisów o Benku II, III i V, więc na pewno znajdziesz coś dla siebie. Ja jestem z projektu zadowolona, chociaż tak naprawdę wszystko wyjdzie w praniu dopiero po przeprowadzce. Jeśli chodzi o zmiany w projekcie to my: 1/ zrezygnowaliśmy z garażu i zrobiliśmy tam pokój dostępny z 'kotłowni' 2/ zamiast kotłowni zrobiliśmy pokój 3/ zrobiliśmy częściowe podpiwniczenie i tam właśnie wylądowała kotłownia itd. 4/ zrezygnowaliśmy z kolumn w salonie i skróciliśmy ścianę przy schodach 5/ zmieniliśmy trochę kształt ścian przy wiatrołapie 6/ zamknęliśmy korytarzyk do gabinetu, tzn. wejście do gabinetu jest przy schodach, a w wiatrołapie jest teraz mała garderoba i wc oraz po drugiej stronie korytarzyk do kuchni 7/ w kuchni zrobiliśmy oba okna 180x150, bo i tak nie planujemy wiszących szafek 8/ na górze trochę zwęziliśmy korytarz, dzięki temu mamy 3 sypialnie, każda z łazienką i nasza główna z garderobą. Sypialnie mają ok. 22, 19 i 18 m2, korytarz ok. 11 m2 zamiast 17 m2. Pralnia jest w części pokoju nad garażem. Jeśli masz pytania to nie wahaj się ich zadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cegielka15 01.11.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Witam! Czy jest ktoś na forum z okolic Warszawy kto buduje Benka2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cegielka15 01.11.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Lub ma wybudowanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niśka 04.11.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Witam wszystkich:) jestem nowa miłoścniczką domu Benedykt II.Dom bardzo mi sie spodobał chociaz jeszcze kilka miesiecy temy zapieralismy sie z meżem że nigdy w życiu nie będziemy się budować...jak to mówią-nigdy nie mów nigdy...ale do rzeczy.Chcielibyśmy, o ile to możliwe obejrzec taki domek juz prawie gotowy. Tak jak wspomniałam domek bardzo nam sie spodobał wprawdzie planujemy kilka przeróbek ale ogólnie spełnia nasze oczekiwania i moge nawet powiedziec ze takiego domu szukaliśmy...projekt projektem a obejrzenie go w realu to co innego.Mieszkamy w okolicach Radomia i chętnie skorzystamy z uprzejmości i obejrzymy "nasz"wybór.Czy ktos wie gdzie mozna taki domek zobaczyć?.Proszę równiez o cenne uwagi od osóbktóre budowe Benia maja juz za sobą, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 14.11.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Heeeeeeeej, ale tu cisza!!! Jeśli chodzi o BII to niestety nie mogę pomóc, bo go nie buduję, ale życzę powodzenia A co do starych forumowiczek to po raz kolejny stwierdzam z żalem, że ten wątek padł wszyscy poprzenosili się do siebie tylko ja i Błękitna jesteśmy takie 'bezdomne' na tym forum Więc chociaż Ty Blekitna napisz co u Ciebie, jak idą prace? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmosm 17.11.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 No i jeszcze ja zostałem:-) choc fakt że cisza straszna bo wszyscy pouciekali;/ ja niska buduje Benka II na podkarpaciu, i na chwile obecna zakonczyłem etap płytą, na wiosne mam zamiar przykryc domek. Pozdrawiam Heeeeeeeej, ale tu cisza!!! Jeśli chodzi o BII to niestety nie mogę pomóc, bo go nie buduję, ale życzę powodzenia A co do starych forumowiczek to po raz kolejny stwierdzam z żalem, że ten wątek padł wszyscy poprzenosili się do siebie tylko ja i Błękitna jesteśmy takie 'bezdomne' na tym forum Więc chociaż Ty Blekitna napisz co u Ciebie, jak idą prace? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abiks55 13.12.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Witaj Niśka.Rzadko zaglądam na forum, dlatego odzywam się dopiero teraz. Finiszujemy z Benedyktem II ( jesteśmy na etapie podłóg ). Jeśli jesteś ( jesteście ) zainteresowana obejrzeniem, zapraszam. Budujemy Benka w Świdniku. My również oglądaliśmy go w "realu" mniej więcej na takim samym etapie, korzystając z zaproszenia Renaty spod Warszawy. U nas i u niej sa wprowadzone zmiany - różne, warto obejrzeć i popytać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niśka 14.12.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 DZiękuję bardzo że ktos się odezwał:)a szczególnie dziękuje za zaproszenie do obejrzenia BenedyktaII nie wiem wprawdzie w ktorym świdniku budujecie domek bo z tego co wiem to świdników jest ok czterech i jak można sie z państwem skontaktować. Narazie zakupilismy projekt i czekamy, czekamy na pozwolenie i WIOSNĘ żeby zacząć... i bardzo bardzo chcielibyśmy "zajrzeć" do środka, posłuchać cennych rad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts