Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

chyba się udało, wrzucam link:

http://www.fotosik.pl/u/blekit-na/album/967197

zd.1 - wejście i donice klinkierowe

zd.2 - altanka wykończona

zd.3 - okno z salonu

zd.4 - widok z jadalni i druga ścinka z cegły ( przedzielająca trochę jadalnie od kuchni)

zd.5 - ścinka z cegły

zd.6 - trawniczek i tujki

zd.7 - okno w jadalni i donica klinkierowa na tarasie

prosze o komentarze zarówno pozytywne jak i negatywne :)

Edytowane przez blekitna

Hej Blekitna!Fotki super!!!!! :)

Fajny pomysł z tymi donicami, przy tarasie też chyba masz???

Suuper,że wielkie okno jest " w jednym kawałku " ;) Jakie masz drewno czy aluminium?

Pozdrawiam i zgłaszam oficjalny protest!!! Prosze zalożyć dziennik! :)

edit.

Ty już masz piękną trawkę i ogród!!! :jawdrop:

Zazdroszczę!!!!

dziękuje Wam bardzo :) :wave:

Karolina okna są z oknoplastu Kraków i są to okna plastikowe z jakimś wzmocnieniem i inaczej klejoną szybą, oczywiście są to same fixy w ramie ( czyli nawet nie imitują okna, inaczej nie można byłoby ich zrobić bez podziałki)

potraktujmy, że to jest taki trochę "mój dziennik " taki przywłaszczony :o wiecie u mnie aż tak duzo się nie dzieje, żebym miała cały czas o czym pisać i czasu troche mało :rolleyes:

donice to był mój pomysł, mamy dwie z przodu i jedną dużą na tarasie (w tej na tarasie będę miała mini warzywniak :popcorn:

jeśli chodzi o ogród i altankę to głównie zasługa mojego małża :)

praha tak tak mam hamak, taki duży 2 osobowy :) jest super polecam!!!

Mar Jel hodowanie warzyw w donicach jest duzo lepsze niż w zwykłym podłożu:

1- nawozisz dużo lepszą ziemię

2- nie obrasta tak chwastami

3- wyżej, więc wygodniej pielić

4- na tarasie nie ma ani zbyt mało/dużo słońca,i wody

5- przyjemnie posiedzieć na tarasie, na którym rosną pomidorki koktajlowe, sałata, marcheweczki , człowiek od razu czuje się zdrowszy :)

dlatego dziewczyny polecam Wam!!!!

co do tego dużego okna, to one są 2 identyczne :) jedno w salonie, drugie w jadalni :)

Witam ! Czy ktos buduje lub wybudowal domek Benedykt 3 w okolicy Wroclawia ???????? My zaczynamy temat , mamy obecnie etap dokumentacji.... , ale wszelkie uwagi , pomysly i podpowiedzi sa nam juz teraz nieodzowne. Wdzieczna bede za pozytywne odpowiedzi na post.

Pozdrawiam

Ania

Witaj Ana14,

nie kojarzę nikogo z okolic Wrocławia, chyba najbliżej znajduje się mój Benek tj. w okolicach Łodzi. Jeśli chodzi o pomysły i uwagi to warto przejrzeć ten wątek od początku do końca, bo jest tu dużo wpisów o Benku II, III i V, więc na pewno znajdziesz coś dla siebie.

Ja jestem z projektu zadowolona, chociaż tak naprawdę wszystko wyjdzie w praniu dopiero po przeprowadzce. Jeśli chodzi o zmiany w projekcie to my:

1/ zrezygnowaliśmy z garażu i zrobiliśmy tam pokój dostępny z 'kotłowni'

2/ zamiast kotłowni zrobiliśmy pokój

3/ zrobiliśmy częściowe podpiwniczenie i tam właśnie wylądowała kotłownia itd.

4/ zrezygnowaliśmy z kolumn w salonie i skróciliśmy ścianę przy schodach

5/ zmieniliśmy trochę kształt ścian przy wiatrołapie

6/ zamknęliśmy korytarzyk do gabinetu, tzn. wejście do gabinetu jest przy schodach, a w wiatrołapie jest teraz mała garderoba i wc oraz po drugiej stronie korytarzyk do kuchni

7/ w kuchni zrobiliśmy oba okna 180x150, bo i tak nie planujemy wiszących szafek

8/ na górze trochę zwęziliśmy korytarz, dzięki temu mamy 3 sypialnie, każda z łazienką i nasza główna z garderobą. Sypialnie mają ok. 22, 19 i 18 m2, korytarz ok. 11 m2 zamiast 17 m2. Pralnia jest w części pokoju nad garażem.

Jeśli masz pytania to nie wahaj się ich zadać :)

• 1 month później...
Witam wszystkich:) jestem nowa miłoścniczką domu Benedykt II.Dom bardzo mi sie spodobał chociaz jeszcze kilka miesiecy temy zapieralismy sie z meżem że nigdy w życiu nie będziemy się budować...jak to mówią-nigdy nie mów nigdy...ale do rzeczy.Chcielibyśmy, o ile to możliwe obejrzec taki domek juz prawie gotowy. Tak jak wspomniałam domek bardzo nam sie spodobał wprawdzie planujemy kilka przeróbek ale ogólnie spełnia nasze oczekiwania i moge nawet powiedziec ze takiego domu szukaliśmy...projekt projektem a obejrzenie go w realu to co innego.Mieszkamy w okolicach Radomia i chętnie skorzystamy z uprzejmości i obejrzymy "nasz"wybór.Czy ktos wie gdzie mozna taki domek zobaczyć?.Proszę równiez o cenne uwagi od osóbktóre budowe Benia maja juz za sobą,

• 2 weeks później...

Heeeeeeeej,

ale tu cisza!!!

Jeśli chodzi o BII to niestety nie mogę pomóc, bo go nie buduję, ale życzę powodzenia :)

A co do starych forumowiczek to po raz kolejny stwierdzam z żalem, że ten wątek padł :( wszyscy poprzenosili się do siebie :( tylko ja i Błękitna jesteśmy takie 'bezdomne' na tym forum ;)

Więc chociaż Ty Blekitna napisz co u Ciebie, jak idą prace?

Pozdrowionka :)

No i jeszcze ja zostałem:-) choc fakt że cisza straszna bo wszyscy pouciekali;/ ja niska buduje Benka II na podkarpaciu, i na chwile obecna zakonczyłem etap płytą, na wiosne mam zamiar przykryc domek.

Pozdrawiam

Heeeeeeeej,

ale tu cisza!!!

Jeśli chodzi o BII to niestety nie mogę pomóc, bo go nie buduję, ale życzę powodzenia :)

A co do starych forumowiczek to po raz kolejny stwierdzam z żalem, że ten wątek padł :( wszyscy poprzenosili się do siebie :( tylko ja i Błękitna jesteśmy takie 'bezdomne' na tym forum ;)

Więc chociaż Ty Blekitna napisz co u Ciebie, jak idą prace?

Pozdrowionka :)

• 4 weeks później...

Witaj Niśka.

Rzadko zaglądam na forum, dlatego odzywam się dopiero teraz. Finiszujemy z Benedyktem II ( jesteśmy na etapie podłóg ). Jeśli jesteś ( jesteście ) zainteresowana obejrzeniem, zapraszam. Budujemy Benka w Świdniku. My również oglądaliśmy go w "realu" mniej więcej na takim samym etapie, korzystając z zaproszenia Renaty spod Warszawy. U nas i u niej sa wprowadzone zmiany - różne, warto obejrzeć i popytać. Pozdrawiam

DZiękuję bardzo że ktos się odezwał:)a szczególnie dziękuje za zaproszenie do obejrzenia BenedyktaII :) nie wiem wprawdzie w ktorym świdniku budujecie domek bo z tego co wiem to świdników jest ok czterech i jak można sie z państwem skontaktować. Narazie zakupilismy projekt i czekamy, czekamy na pozwolenie i WIOSNĘ żeby zacząć... i bardzo bardzo chcielibyśmy "zajrzeć" do środka, posłuchać cennych rad...