Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej wszystkim.

Mogę się Was zapytać jakie elewacje macie/będziecie mieć? Zastanawiam nad jasnymi (kremową) ścianami, białą stolarką i ciemnym dachem. Praha, chyba tak jest u Ciebie, tak? Widziałam takiego na żywo i jest piękny ale w sumie podoba mi się też kolorystyka z brązowo-czerwonym dachem, brązową stolarką i brązowo-podobnym klinkierem na wejściu i na podcieniu-tak jak jest przedstawiony projekt Benedykta2 na stronie MGProjekt tyle, że nie widziałam jeszcze Benka tak zrobionego i nie wiem jakby to wyglądało w rzeczywistości. Niśka, Ty masz już koncepcję? Bo budujemy ten sam model? Czy macie ewentualnie jakąś stronę godną polecenia dotyczącą elewacji-najlepiej z elementami klinkierowymi?:confused:

Hej dziewczyny!!!!

Mnie nie było, bo już mieszkamy w nowym domku i jeszcze nie mamy internetu :( ma być w przyszłym tygodniu, myślałam, że nie da się żyć bez netu, ale jakoś daję radę.

Jeśli chodzi o elewację, to my mamy kremową, białą (wpadającą w krem) stolarkę, bonie w ciepłej bieli (9016) i grafitowy, praktycznie czarny dach. Wg mnie wygląda super, wielu osobom podoba się nasza elewacja. Cegiełka, jeśli chcesz to wyślę Ci zdjęcie, tylko daj maila (prześlę jak uda mi się podłączyć znowu do netu). Mamy wstawki z klinkieru, ale też grafitowego. Do tego czarne, kute barierki balkonowe.

Jeśli chodzi o inne kolory elewacji, to bardzo ładny dom ma Saly z forum, ona wybudowała projekt Verona, u niej jest sporo klinkieru i też piękne klinkierowe ogrodzenie. Jest jeszcze wątek ogólny o elewacjach na muratorze. Piękną elewację z tych jasnych ma też Karolina i Artur z forum i MarJel, ale one chyba wrzucały zdjęcia elewacji tylko chwilowo i potem usuwały.

A mieszka się super :) Bardzo jestem zadowolona, mamy tylko problem z prysznicem, bo mamy płytki o nierównej powierzchni na podłodze w naszej łazience i uszczelka od drzwi prysznicowych nie przylega przez to idealnie i przez to po każdej kąpieli w łazience są kałuże wody :( ale generalnie jest super :)

Pozdrawiam :)

• 2 weeks później...

Witaj Praha

Ja z gratulacjami przychodzę Cudownie że już mieszkacie !!!!:yes::yes:

Widzę ze budowa przebiegła mega szybko i w miarę bezproblemowo

Tym bardziej się cieszę

Jeśli jest szansa na priv zdjęcie domku będzie mi miło

Wielkie buziaki i Wielu CUUUUDOWNYCH chwil w Nowym Domku

Buziaki

Saly

Dziękuję za gratulacje i miłe życzenia :) Saly jeśli chciałabyś jakieś zdjęcia to musisz mi przesłać adres e-mail, bo żeby przesłać na priva to jest zbyt skomplikowane ;) pozdrawiam i na pewno cały czas będę tu jeszcze zaglądać:)

Hej Praha

Pewnie że bym chciała Mój adres [email protected]

Pozdrawiam serdecznie

• 1 month później...
  • 7 months później...
Gość wisienkozerca
Witam, mam zamiar budować benedykta ale się troszke obawiam czy nie jest za duży, czy mogę odwiedzić taki dom? Bardzo mi zależy na tym by zobaczyć jak to wygląda w środku. Mogę odwiedzić województwa pomorskie i okolice i warmińsko- maz i okolice. Proszę o kontakt : iwona.new+++gmail.com (+++ czyli to jest @)

Gość wisienkozerca

adres @ tu jest właściwy literka ,,s,, uciekła

Witam, mam zamiar budować benedykta ale się troszke obawiam czy nie jest za duży, czy mogę odwiedzić taki dom? Bardzo mi zależy na tym by zobaczyć jak to wygląda w środku. Mogę odwiedzić województwa pomorskie i okolice i warmińsko- maz i okolice. Proszę o kontakt : iwona.news+++gmail.com (+++ czyli to jest @)

• 5 months później...
  • 4 months później...
  • 4 months później...
Czy posiadacze tego domu mogą pochwalić się kuchnią i łazienkami bo z tym mamy największy problem. Interesuje mnie także rozwiązanie oświetlenia.

Bardzo będę wdzięczny o zdjęcia z budowy bo niestety większość na forum już się nie ładuje. Mój email to piotr małpa herbirol.com

Witam,

na jakim etapie budowy jesteś? Ja zaczynam w lipcu Benka V :)

Ja znalazłam namiary na innych budujących Benka na: http://www.mojabudowa.pl/

• 7 months później...
  • 2 years później...
  • 4 months później...