Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Blekitna

konto na fotosiku nie takie straszne do założenia- i darmowe - mnie Praha powiedziała jak wklejać zdjęcia

Ja dałam radę to i ty dasz:-)

Myślałam o Twoim kominku- i chyba jedyne słuszne miejsce to tak jak projekcie - komiek rogowy,

zajmuje mało miejsca i nie ogranicza ustawienia mebli

Ale to tylko moja sugestia :-)

Hej dziewczyny, teraz przez parę dni nie będę mogła zbyt często wchodzić na forum, ponieważ jestem poza domem. Nie mam tu też mojego komputera, więc nie mogę wrzucać tych zdjęć, które mam w domu zapisane na dysku a nie mam tu czasu na szukanie nowych. Nowoczesnych obudów kominkowych miałam na dysku nie za wiele, bo wnętrze planuję raczej retro, a poza tym w ogóle jakoś nie fascynuje mnie temat kominków, wolę kuchnie i łazienki :)

Hej Agniecha,

a to jest kuchnia z benka? Jeśli tak to z którego? bo jakaś taka podłużna jest, a mi się wydawało, że u mnie w b3 będzie taka raczej szersza niż dłuższa...

Osobiście podoba mi się bardziej wersja druga, ponieważ ma 2 okna i z salonu przy tej wersji widok na kuchnię będzie ładniejszy, bo będziesz widzieć okno i stolik a nie jakieś tam piekarniki :)

W jakim programie robiłaś te wizualizacje? Skąd go ściągnąć?

Pozdrawiam :)

Wiadomo, że pierwsza kuchnia wygląda fajnie, bo jest już duża, ale zaletą tej drugiej jest spiżarka. Mi w tej pierwszej najmniej podoba się stół a la amerykański bar, brak wspomnianej spiżarki i brak okna. Pierwsza nie ma dużo szafek, ale te które w niej są - są na widoku. Generalnie obie są ok, ale z wymienionych względów głosowałam za 2 :)

Dzięki , chyba właśnie 2 zostanie.

Tylko kuchnia będzie nowocześniejsza w domu bo reszta to klasyka ...

Mam prroblem z wyborem płytek do łazieneczki dolnej , myślałam o Sabro Silon z nowej kolekcji paradyża albo o jakiejś mozaice kamiennej z czymś jasnym ewentualnie kamień naturalny z jasnymi płytkami .

link do Sabro

http://www.paradyz.com/Collection/new/sabro-silon

tylko bez tych listew złotych .

Agniecha - jedna prośba - forum działa na zasadzie wymiany informacji i doświadczeń - czy mogłabyś reszcie odpowiedzieć na zadane pytania zanim poprosisz o dalszą pomoc? Rozumiem, że zależy Ci na opiniach, ale musisz też dawać nam coś w zamian :) przynajmniej ja czuję się wykorzystana :p nawet nie wiem na pewno czy ta kuchnia jest z benka.

Kafle wg mnie 'udziwnione', to moje pierwsze skojarzenie, kiedy je zobaczyłam, ale to może wina aranżacji, w której w jednej łazience położyli 5 rodzajów płytek ;)

hej!!! podobają mi się te płytki ale tylko te gładkie, te kwiatowe pasują mi do jakieść romantycznej łazienki, wolnostojąca wanna na nóżkach itp klimaty :)

ja gdybym miała robić tą łazienkę to zrobiłabym te jednolite płytki plus takie fajne kamienie które mozna kupić na takiej siateczce i je między płytki gdzieś wmieszać, ja planuje u siebie coś takiego zrobić wokół luster i tam gdzie bedzie kibelek pas pionowy do samego sufitu. takie kamienie są super.

Popieram Prahe

Ja również nie otrzymałam odp na temat "skosy wylewane " zamiast z kart-gipsu ? pierwsze słyszałam i dlatego poprosiłam o info osoby która sama zasugerowała że są lepsze To samo z programem do projektowania ????? cisza :-( Nie to nie :-)

dziewczyny ja coś nieco wiem jak wygląda taki strop, bo moja znajoma takie ma, otórz:

(informacja znaleziona w necie, ale tak właśnie to wygląda)

Betonowe skosy poddasza wykonuje się prawie identycznie jak strop monolityczny. Szalunek wykonujemy z desek, które pozostały nam z poprzedniego stropu, najpierw mocujemy deski na ścianach szczytowych i kolankowych, które posłużą nam do zaszalowania wieńców, następnie zbijamy tzw. pasy ( deski zbite ze stęplami), które posłużą do podtrzymania stropu, pasy poziomujemy i kładziemy na nie deskowanie. Deski przybijamy do pasów i do szalunku wieńca. Wykonujemy zbrojenie i zalewamy beton. Beton zamawiamy klasy b-20 i jak najgęstszy ( powiedzmy w betoniarni, że jest on na skosy). Trochę trudności nastręcza zalewanie betonu na skosie, musi być gęsty żeby nie spływał na dół, trzeba go troszkę podciągać. Do zalania takiego strpu niezbędna jest dobra pogoda bo przy opadach beton może po prostu spłynąć. Każda dobra ekipa powinna sobie poradzić. Co do trwałości budynków to nie ma najmniejszych obaw, materiały ścienne są na tyle mocne na zgniatanie, że nic im nie grozi. Co więcej strop ten usztywnia i wzmacnia cały budynek, nie ma z nim później problemów i można go dowolnie wykończyć.

tu jest dużo o takim sropie i zdjęcia też są : http://forum.budujemydom.pl/strop-betonowy-na-poddaszu-uzytkowym-zamiast-lekkiego-z-k-g-t3529.html

Edytowane przez blekitna

OKI spoko

dzięki za info

atmosfera napięta się zrobiła bo i święta tuż tuż - prezenty i w ogóle

Czekam już 4 dzień na przesyłkę kurierem z prezentem dla mojego brata i nic

Mam nadzieje że w pon dojdzie Ale nie lubię tak na ost chwilę

No i cała energia budowlana kumuluje się bo nie ma gdzie jej upuścić

Oby do wiosny :-)

Sory , że nie odpowiedziałam , : już się poprawiam

praha : pisałam wcześniej, że buduję Edytę z mg projekt , więc kuchnia jest z Edyty a nie z Benka , mieliśmy budować Benka V ale nie zmieścił się na działkę, więc jestem u Was gościem bo Wasz wątek żyje a nasz edytowy upadł niestety....

Saly : co do skosów to zdjęcia są w wątku o Edycie (zaraz linka wrzucę) szaluje się tak jak do normalnego stropu , od spodu warstwa betonu ok 8 cm na to 2 x 8 cm steropian i przykryte 3-4 cm warstewką betonu . Na to krokwie , deskowanie i dach właściwy.

wpokojach tynkuje się normalnie jak ściany i już ......

Nie mam programu do projektowania , dostałam projekt ze studia gdzie kuchnię będę zamawiać .

Projekt robiony w programie PRO100

Nie mam czasu zaglądać tutaj w dzień ewentualnie na chwilkę tylko , a żeby poodpowiadać na pytania to troszkę czasu trzeba .

Jeśli chcecie zdjęcia skosów lub bliższe informacje to proszę na priv jeśli to nie problem.

Ja o Świętach wogóle nie myślę jeszcze z braku czasu , nie czuję atmosfery , nie mam nastroju ani ochoty .

Te Święta powinnam już spędzać w nowym domu............... .

link do zdjęcia z zalanym skosem , oczywiście w środku siedzi zbrojenie o wielkości oczek 10 x 10 .

ale takie szczegóły to majster wie , nasi sami to robili bez projektu

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?71191-Edyta-z-MGPROJEKT/page29