blekitna 21.12.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 SALY mówimy własnie otym, mi to sie niezbyt podoba.... ale za późno do tego doszłam, więc teraz szukam jakiegoś ciekawego rozwiązania...widziałam takie filary jak piszesz, ładne aczkolwiek wogóle nie w moim stylu.spadam już. do jutra!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 21.12.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Saly - Twoje kolumny też nie w moim stylu, wg mnie pomysł blekitnej jest rewelacyjny agniecha - nie wpadłam na to, ale święta racja co do tego, że kolumny blekitnej przyciągną uwagę gości. Na pewno poczują się bardzo swobodnie i będą oglądać zdjęcia kiedy blekitna będzie parzyć dla nich kawę a przy okazji nie będą się rozglądać po kątach:) pomysł ładny a do tego bardzo praktyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 21.12.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Hej hej Nie wiem w jakim jesteście wieku - wydaje mi się, ze jestem ciut starsza bo pomysł zdjęć na tapecie to trochę dla młodszych inwestorów. Nie mówię, ze mój pomysł jest extra bo pewnie nie jest, ale takie zdjęcia na kolumnach to dla nastolatków a nie w salonie i to w centralnym pkt domu- myślę, że opatrzą sie szybko i znudzą Ale za to jaka dyskusja się nawiązała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 22.12.2010 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Może i masz rację Saly, nie wpadłam na to. Co do wieku to mnie przejrzałaś - jestem po 20stce, i to bliżej 20stki niż 30stki widać mam jeszcze mentalność nastolatki he he he Jeśli chodzi o ten stiuk udający marmur, to może rzeczywiście tak szybko się nie opatrzy, ale ja po prostu jestem przeciw rzeczom, które udają coś czym nie są... zależy jak to będzie wyglądać na żywo... generalnie marmur, taki klasyczny, mi osobiście się nie podoba, więc idąc tym tropem tym bardziej nie podobają mi się rzeczy przypominające go. I do tego forma kolumny... musisz uważać, żeby nie wyszło kiczowato Ale spokojnie, jeszcze mamy czas, bo nawet pierwszej łopaty nie wbiłyśmy, a już myślimy o kolumnach Całe szczęście nie mam tego problemu co Wy dziewczyny, bo wywaliłam kolumny heheh Bo tak w ogóle Saly to mi się nawet kolumny nie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 22.12.2010 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Saly . to my na jednym wózku jedziemy..................... Myślę, że do nowoczesnego wnętrza zdjęcia super . Moje wnętrza będą klasyczne , beżyki , brąziki , cegla na ścianie ,listwy pod sufitem w salonie, kuchnia miała być angielska ale stwierdziłam , że mam za mało miejsca i urzekł mnie palisander .Nie mogę zdecydować się na płytki do łazienki na parter , myślę o tych w kolorze beżowym , bez tego wielkiego wzoru.Masz upatrzone jakieś płytki w stylu klasycznym ? http://www.paradyz.com/Collection/new/sabro-silon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 22.12.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 HAJO!! JA TEŻ PO 20-STCE moim zdaniem słupy Saly bedą napeno bardzo klasyczne i eleganckie, ale ja właśnie lubie takie "inne" pomysły a poza tym ja uwielbiam oglądać stare zdjęcia i wspominać więc dla mnie będzie to ok a dla nastolatków to bardzej by pasowały jakieś plakaty Dody ;P hih agniecha ja już pisałam o płytkach mi się podobają tylko te beżowe i brązowe gładkie, w tym zestawieniu co na zdjęciu to za dużo tam wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 22.12.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Hej dziewczyny Wyszłam na jakąś staruchę ja po 30 i to w połowie między 30 a 40. Jak miałam 15 lat to ktoś po 30 to już stary i niedołężny Ale czuje się i wyglądam bardzo młodo hahahh Ja lubię nowoczesność ale bardziej w stronę klasyki Agnie-cha Ja wkleiłam wcześniej swoje typy płytek - takie z kamienia dekoracyjnego Praha dołożyła swoje bardzo fajne zdjęcia płytek jaśniutkich w beżyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 22.12.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 eee tam saly młoda jesteś jeszcze dzieci jeszcze nie masz to nie odczuwasz upływu czasu... zawsze tak jest. co do płytek to ja w łazience na górze chciałabym tylko na podłodze a na ścianach farby i drewno, jakoś nie lubie płytek w łazience od góry do dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 22.12.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 BlekitnaI tu się zgadzamyMnie też nie bardzo się podoba takie płytkowe pudełko:-)A drewno w łazience to bardzo fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 22.12.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 JAa już pochłonełam cały wątek o łazienkach ( łazienki nasze) i cały o kuchniach (pokażcie swoje kuchnie) naprawde niektóre pomysły sa rewelacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 22.12.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Ja planuję drewno na części podłogi w łazience, reszta to będzie otwarty prysznic właściwie na pół łazienki i tam będą duże beżowe kafle. Dołączam do klubu nie lubiących nadmiaru kafli w łazienkach, poza tym nie lubię też nadmiaru szafek w kuchni ale powyższych wątków jeszcze nie czytałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 22.12.2010 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Praha zgadzam się z tobą w 100% co do kuchni, ja poprostu niecierpię kuchni poobwieszanych szafkami! Dlatego zależało mi na spiżarce a w domu planuje kuchnie tylko z dolnymi szafkami bez góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 23.12.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 WSZYSTKIM CZYTAJĄCYM I DAJĄCYM CENNE RADY I UWAGINAJLEPSZE ŻYCZENIASPEŁNIENIA MARZEŃ O WŁASNYCH DOMACHI WSZYSTKIEGO NAJhttp://images43.fotosik.pl/481/6f0294ba8bc4501fm.jpg' alt='6f0294ba8bc4501fm.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 23.12.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Dzięki Saly Ja Tobie i całej reszcie forumowiczów też życzę wszystkiego najlepszego oraz tego aby zima szybko poszła precz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 23.12.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Dzięki dziewczyny!!! Ja również życzę wszystkim wszystkiego najlepszego I DUŻO PREZENTÓW!!! I żebyśmy w przyszłym roku świętowały już w swoich domkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 28.12.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 HEJ DZIEWCZYNY!!! jak tam zdrówko po świętach?? odpisali mi z mgprojekt, i niestety kolumny zostaja, bo mam strop monolityczny a one pełnia ważną funkcje konstrukcyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 28.12.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 hej BlekitnaTez tak myślałam, ze nie można ich wywalić Ale przykro mi, że MG to potwierdzili- może coś z nimi wymyślisz,Po świętach człowiek jakoś na zwolnionych obrotach ale trzeba wziąć się w garść Siedziałam trochę nad projektem i póki czas jeszcze coś pozmieniałam- nie wiele ale wyprostowałam wejście z korytarza do holu(dzięki temu ciut powiększyłam kuchnie)Oto końcowy efekt mojej pracy:http://images37.fotosik.pl/464/6c030284d7a97a68med.jpg' alt='6c030284d7a97a68med.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 28.12.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Saly wydają się być rozsądne Twoje zmiany, tylko ja ubolewam nad Twoim brakiem spiżarki... no ale wiadomo każdy buduje dom dla siebie mi tylko jedna rzecz niepodoba się w Twim benku, ta wypustka z oknami w jadalni, ja to nazywam "trumną" ale to dlatego, że ja niecierpię czegoś takiego w domach, ja bym to zrobiła na kwadratowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 28.12.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Hej dziewczyny Hehe blekitna, ta wypustka to wykusz, ale genialnie to ujęłaś wydaje mi się, że Saly to się bardziej podoba niż nasze rozwiązanie i już U mnie po Świętach też już trochę ruszyło. Mam już wnętrze domu w wizualizacji w programie SketchUp, więc jeśli któraś z Was ma ochotę trochę się tym pobawić to mogę podesłać ten plik ma maila. Tylko uprzedzam, że najpierw trzeba ściągnąć sobie ten program, a potem jeszcze nauczyć się go obsługiwać (a to wymaga cierpliwości Generalnie wygląda to mniej więcej tak jak myślałam, jedyna rzecz, która mnie zaskoczyła to podciąg na suficie nad oknami w salonie - nie było tego widać w projekcie, ale to nie będzie stanowiło żadnych problemów. Z tego co otrzymałam wynika też, że u mnie nie będzie tych trzech schodków do pomieszczenia nad garażem. Po Nowym Roku będę miała wizualizację domu z zewnątrz, ciekawe co z tego wyjdzie, bo chyba zrobimy częściowe podpiwniczenie i trzeba będzie zobaczyć jak to się wpisze w bryłę budynku. Fajnie, że znowu forum ruszyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 28.12.2010 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Aha, jeszcze jedno, Saly - zastanawiałaś się czy może by jeszcze nie skrócić tej ścianki między schodami a wc na dole? Dzięki temu uniknęłabyś tworzenia tego ciasnego korytarzyka i zyskałabyś większą przestrzeń. Minus tego rozwiązania to to, że byłoby widać drzwi do wc z salonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts