Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej hej

Dzięki dziewczyny - Tak z pom gosp będzie wyjście na tył domu, tylko nie napisałam

Praha mam pyt Jak to się stało że nie będziesz miała tych schodków do pom nad garażem???? Bardzo mnie to ciekawi bo mnie te schodki wkurzają

Jeśli chodzi o program do projektowania - jesli byś była taka miła prześlij mi na maila- tylko będzie na pewno prośba o jakąś skróconą instrukcje :-) Pliss

[email protected]

Twoja góra:

1. A czy goście nie mieli by więcej intymności gdyby mieli wejście do łazienki ze swojego pokoju? takie en-suite.

2. Jak z ukierunkowaniem Twojego domu na strony świata? Wasza sypialnia będzie od północy czy południa? a dziecka?

3. Też będę miała prysznic murowany, bardzo mi się podoba ten pomysł :)

4. Dlaczego nie chcesz przejścia z sypialni do garderoby? wg mnie takie przejście jest bardzo wygodne.

5. Kominek w sypialni super sprawa, ale podobno szybko się nudzi i w sumie wychodzi na to, że jest nieużywany... jesteś pewna, że będzie Wam się chciało go rozpalać?

6. Jaki metraż mają Twoje sypialnie?

Praha

Twoja wizualizacja mistrzostwo świata- super

bardzo mi się Twój dom( rozplanowanie podoba)

Mój dom stoi tzn stać będzie wschód-zachód Wejście od zachodu

Jeśli chodzi o garderobę to wolę osobne wejście- często tam się wchodzi-wychodzi ( pranie, prasowanie, coś się zapomni - jest na wylocie)

Kominek miałam już w sypialni i bardzo lubi lam tam palić- jestem zmarzlak i nawet wczesną jesienią takie małe palonko i już cieplej się robiło bez włączania centralnego

Jeśli chodzi o metraż tej Mojej to ok 20 metrów po podłodze ponoć 22 - ale to wyjdzie że tak powiem w praniu

A jesli chodzi o Twoją łazienkę z sypialni Czy nie będzie za mała? Tam są skosy - czy zmieści Ci się to co zaplanowałaś ???

Cieszę się, że Ci się podoba:) Widzę, że u Ciebie wszystko dokładnie przemyślane.

Ta moja łazienka przy sypialni ma chyba 7 m2 po podłodze, a 13 m2 ze skosami, więc myślę, że będzie ok. Bardziej mnie martwią pozostałe 2 łazienki, bo mają po ok 8 m2 ale są praktycznie całe pod skosami. Architekt mówi, że są ok. Ja zastanawiam się, czy jednej z tych małych łazienek nie powiększyć kosztem mini-garderoby i zrobić porządną łazienkę z dużą wanną, potem to przyda się naszemu ewentualnemu dziecku :) co o tym myślisz?

Ja bym tak zrobiła tzn powiększyła tą łazienkę

Moje łazienki mają - przy sypialni razem z kabiną prysznicową- 9 m a po podłodze 15

gościnna 10,5 a po podłodze 19

Tylko ja podnoszę ściankę kolankową więc będą ciut większe

Ale wiesz ja to bym najchętniej wszystko popowiększała bo wszystko wydaje mi się małe

ale ludzie którzy wybudowali Benki mówią że są naprawdę spore i nie narzekają ( za wyjątkiem kuchni )

Hej Praha

Teraz już wiem która sypialnia jest wasza

To myślę ze łazienka jest OK- zasugerowałam się tymi mniejszymi łazienkami (dla dzieci, gości)-

dla nich będą wystarczające.

Niezły pomysł z tym, że każdy pokój ma własną łazienkę. Może coś ściągnę i jeden pokój tak zaplanuje

ale chce mieć również taką ogólnie dostępną łazienką .

hej!!! dziewczyny z tym garażem to jest tak, że jeśli macie w planie garaż niżej zrobiony od całowśi domu to nie będzie tych schodków do tego pokju nad garażem, a jeśli macie tak jak u mnie czyli wszystko na jednym poziomie to wtedy schodki muszą być. Saly jeśli u Ciebie też są te schodki to będą musiały być też do tego pokoju tj.łazienki, ja zastanawiałam się czy tam właśnie nie zrobić pralni. lece do pracy, bo nie mam za bardzo czasu.

Saly - podniosłaś mnie na duchu co do tych łazienek, bo martwiłam się, że będą za małe, ale w sumie dziecku skosy nie będą przeszkadzały, a gość też nie potrzebuje 15-metrowej łazienki, czyli w sumie wychodzi na to, że będą wystarczające :) uff :)

Blekitna - u mnie garaż jest obniżony względem reszty domu o wysokość fundamentu, ale myślałam, że tak jest we wszystkich benkach... bo jak ci inni wjadą do garażu? :rolleyes:

hej laski!!! i jest już nowy 2011 roczek!!! ale ten czas leci!!! wszystkiego najlepszego w tym nowym roku!!!!

praha w takim razie pewnie u Ciebie nie będzie tych schodków do pokoju nad garażem, ja mam garaż i dom na jednym poziomie, a do garaży poprostu jest wyższy podjazd zrobiony.

Witaj Blekitna

Również wszystkiego dobrego w NOWYM 2011 r dla Ciebie, Dziewczyn i wszystkich sympatyków FM

Bardzo zaciekawił mnie Twój wpis, ze masz dom i garaż na jednym poziomie

Jak wygląda wejście do pom nad garażem?- czy nie wchodzi się z pól piętra????

Bardzo bym chciała wyrównać dom i garaż ale najbardziej aby pom nad garażem było na równi z pomieszczeniami na poddaszu - tylko nie wiem jak zrobić do niego wejście,:(