agnie-cha 29.12.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Saly : a przypadkiem nie zapomniałaś o drzwiach z kotłowni na zewnątrz ? albo gdzieś z boku garażu, myślę, że to potrzebne , np. zimą wyciągasz 1 sanki z garażu i trzeba otwierać wielką bramę garażową.Wykusz mi się bardzo podoba u mnie się nie zmieścił... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 29.12.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Zgadzam się z agniechą, wg mnie najlepiej by było gdyby były z boku garażu do pomieszczenia gospodarczego. Nawet nie chodzi o sanki tylko np. będziesz chciała wyciągnąć kosiarkę i będzie trzeba wyjechać autem z garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 29.12.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Hej hej Dzięki dziewczyny - Tak z pom gosp będzie wyjście na tył domu, tylko nie napisałam Praha mam pyt Jak to się stało że nie będziesz miała tych schodków do pom nad garażem???? Bardzo mnie to ciekawi bo mnie te schodki wkurzają Jeśli chodzi o program do projektowania - jesli byś była taka miła prześlij mi na maila- tylko będzie na pewno prośba o jakąś skróconą instrukcje Pliss [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 29.12.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Saly - co do schodków do pomieszczenia nad garażem to sama nie wiem jak to się stało, ale też może w benedykcie 3 nigdy ich nie było - nie wiem. Na pewno są te 3 stopnie na resztę piętra, ale to mi akurat nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 29.12.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Acha dzięki PrahaJestem bardzo ciekawa Twojej wizualizacji - nie da się tego jakoś wstawić na Forum?Taka jest moja wstępna wizja góry:http://images47.fotosik.pl/491/7dcc4b6c2cee3850med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 29.12.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Proszę Zdecydowanie nie da się tego wrzucić na forum to jest w takim specjalnym programie. Już Ci wysłałam instrukcje na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 29.12.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Twoja góra: 1. A czy goście nie mieli by więcej intymności gdyby mieli wejście do łazienki ze swojego pokoju? takie en-suite. 2. Jak z ukierunkowaniem Twojego domu na strony świata? Wasza sypialnia będzie od północy czy południa? a dziecka? 3. Też będę miała prysznic murowany, bardzo mi się podoba ten pomysł 4. Dlaczego nie chcesz przejścia z sypialni do garderoby? wg mnie takie przejście jest bardzo wygodne. 5. Kominek w sypialni super sprawa, ale podobno szybko się nudzi i w sumie wychodzi na to, że jest nieużywany... jesteś pewna, że będzie Wam się chciało go rozpalać? 6. Jaki metraż mają Twoje sypialnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 29.12.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 PrahaTwoja wizualizacja mistrzostwo świata- superbardzo mi się Twój dom( rozplanowanie podoba)Mój dom stoi tzn stać będzie wschód-zachód Wejście od zachoduJeśli chodzi o garderobę to wolę osobne wejście- często tam się wchodzi-wychodzi ( pranie, prasowanie, coś się zapomni - jest na wylocie)Kominek miałam już w sypialni i bardzo lubi lam tam palić- jestem zmarzlak i nawet wczesną jesienią takie małe palonko i już cieplej się robiło bez włączania centralnegoJeśli chodzi o metraż tej Mojej to ok 20 metrów po podłodze ponoć 22 - ale to wyjdzie że tak powiem w praniuA jesli chodzi o Twoją łazienkę z sypialni Czy nie będzie za mała? Tam są skosy - czy zmieści Ci się to co zaplanowałaś ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 29.12.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Cieszę się, że Ci się podoba:) Widzę, że u Ciebie wszystko dokładnie przemyślane. Ta moja łazienka przy sypialni ma chyba 7 m2 po podłodze, a 13 m2 ze skosami, więc myślę, że będzie ok. Bardziej mnie martwią pozostałe 2 łazienki, bo mają po ok 8 m2 ale są praktycznie całe pod skosami. Architekt mówi, że są ok. Ja zastanawiam się, czy jednej z tych małych łazienek nie powiększyć kosztem mini-garderoby i zrobić porządną łazienkę z dużą wanną, potem to przyda się naszemu ewentualnemu dziecku co o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 29.12.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Ja bym tak zrobiła tzn powiększyła tą łazienkęMoje łazienki mają - przy sypialni razem z kabiną prysznicową- 9 m a po podłodze 15gościnna 10,5 a po podłodze 19Tylko ja podnoszę ściankę kolankową więc będą ciut większeAle wiesz ja to bym najchętniej wszystko popowiększała bo wszystko wydaje mi się małeale ludzie którzy wybudowali Benki mówią że są naprawdę spore i nie narzekają ( za wyjątkiem kuchni ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 29.12.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 PrahaA która właściwie sypialnia będzie Wasza? Bom się pogubiła.... Myślałam, że ta od frontu domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 29.12.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Nasza to jest ta na krótszej ścianie domu, wejście na końcu korytarza. Z niej masz wejście po prawej stronie do garderoby, a po lewej do łazienki. Pozostałe dwa pokoje są lustrzane, mają malutkie garderoby przez które przechodzi się do małych łazienek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 29.12.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Saly : w benku V schodków do pom. nad garażem nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 30.12.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Agniecha - a skąd to wiesz? może masz dostępne jakieś zdjęcia? W każdym razie to się zgadza z tym, co mówiła mi architekt, u mnie za to będą dwa schodki przy przejściu do garażu, ale one akurat mi nie przeszkadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 30.12.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Hej PrahaTeraz już wiem która sypialnia jest waszaTo myślę ze łazienka jest OK- zasugerowałam się tymi mniejszymi łazienkami (dla dzieci, gości)-dla nich będą wystarczające. Niezły pomysł z tym, że każdy pokój ma własną łazienkę. Może coś ściągnę i jeden pokój tak zaplanuje ale chce mieć również taką ogólnie dostępną łazienką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 30.12.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 hej!!! dziewczyny z tym garażem to jest tak, że jeśli macie w planie garaż niżej zrobiony od całowśi domu to nie będzie tych schodków do tego pokju nad garażem, a jeśli macie tak jak u mnie czyli wszystko na jednym poziomie to wtedy schodki muszą być. Saly jeśli u Ciebie też są te schodki to będą musiały być też do tego pokoju tj.łazienki, ja zastanawiałam się czy tam właśnie nie zrobić pralni. lece do pracy, bo nie mam za bardzo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 30.12.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Saly - podniosłaś mnie na duchu co do tych łazienek, bo martwiłam się, że będą za małe, ale w sumie dziecku skosy nie będą przeszkadzały, a gość też nie potrzebuje 15-metrowej łazienki, czyli w sumie wychodzi na to, że będą wystarczające uff Blekitna - u mnie garaż jest obniżony względem reszty domu o wysokość fundamentu, ale myślałam, że tak jest we wszystkich benkach... bo jak ci inni wjadą do garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 30.12.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Garaż jest w projekcie obniżony wzglądem domu w benku V napewno.Saly : wiem bo byłam w benku "surowym" i wtedy oto dowiedziałam się nażywo, że nie zmieści się nam na działkę , bo szeroki ! ubolewam nad tym do dziś.na zdjęciach w katalogu i w internecie wydawał nam się akurat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 03.01.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 hej laski!!! i jest już nowy 2011 roczek!!! ale ten czas leci!!! wszystkiego najlepszego w tym nowym roku!!!!praha w takim razie pewnie u Ciebie nie będzie tych schodków do pokoju nad garażem, ja mam garaż i dom na jednym poziomie, a do garaży poprostu jest wyższy podjazd zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 03.01.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Witaj Blekitna Również wszystkiego dobrego w NOWYM 2011 r dla Ciebie, Dziewczyn i wszystkich sympatyków FM Bardzo zaciekawił mnie Twój wpis, ze masz dom i garaż na jednym poziomie Jak wygląda wejście do pom nad garażem?- czy nie wchodzi się z pól piętra???? Bardzo bym chciała wyrównać dom i garaż ale najbardziej aby pom nad garażem było na równi z pomieszczeniami na poddaszu - tylko nie wiem jak zrobić do niego wejście, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts